accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Середа, 03 травня 2023 10:07

СБУ задокументувала діяльність ворожого поплічника: на начальницьку посаду в Лисичанську окупанти призначили двічі судимого рецидивіста

СБУ ідентифікувала особу ще одного ворожого призначенця, який увійшов до складу рашистської окупаційної адміністрації у Лисичанську.

Йдеться про так зв. «начальника управления жилищно-коммунального хозяйства администрации г. Лисичанска лнр».

Встановлено, що це двічі судимий за тяжкі злочини рецидивіст, який ухиляється від виконання судового вироку та перебуває у розшуку.

У 2013 р. мешканець Лисичанська отримав першу судимість за ч. 3 ст. 186 (грабіж, що завдав значної шкоди потерпілому).

У 2018 р. він був заочно засуджений до 12 років 6 місяців позбавлення волі за викрадення та незаконне позбавлення волі людей, торгівлю людьми, участь у незаконних збройних формуваннях, незаконне поводження зі зброєю, вчинення правопорушень організованою групою, ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 149, ч. 2 ст. 260 , ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст.27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 437, ст. 70 Кримінального кодексу України).

Судові вироки отримали також четверо його спільників.

Доведено, що він був організатором групи, яка у 2014 році в Лисичанську викрадала та незаконно утримувала людей, примушувала їх рити окопи та будувати укріпспоруди для бойовиків «лнр». Злочинці відпускали своїх жертв лише у разі отримання викупу від родичів. Після звільнення Лисичанська фігурант втік до окупованої території Луганщини і брав участь у бойових діях проти України.

З липня минулого року він обіймає керівну посаду в незаконному «органі влади» та бере участь у медійних заходах рашистів.

Зловмисник отримав від СБУ підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Це не перший кримінальник, якого окупанти призначили на керівну посаду у місті.

Так зв. «начальником Лисичанского государственного пожарно-спасательного отряда МЧС и ликвидации последствий стихийных бедствий лнр» наразі є злочинець, заочно засуджений до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна за вчинення тяжких злочинів у складі злочинної організації «казачья национальная гвардія всевеликого войска донского».

У 2014 році учасники злочинної спільноти нападали на місцевих мешканців та відбирали у них майно, викрадали людей, незаконно позбавляли їх волі, били, знущались та експлуатували.

СБУ вживає заходи для притягнення до кримінальної відповідальності цих та інших ворожих поплічників, аби жоден із них не уникнув покарання за свої злочини.

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Пресслужба СБУ в Луганській області

Read 90 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG