accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Середа, 26 квітня 2023 09:17

Сьогодні - 37-ма річниця Чорнобильської аварії

26 квітня 1986 року сталася одна із найбільших техногенних та екологічних катастроф в історії людства: як за кількістю загиблих та потерпілих, так і за економічними збитками. В цей день з різницею у дві секунди відбулися два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС, почалася велика пожежа. Величезна кількість радіоактивних речовин була викинута в атмосферу.

Багатоденну пожежу намагалися загасити сотні пожежників та працівників аварійних служб. Багато з них згодом померли від променевої хвороби. Понад 100 тисяч жителів найближчих населених пунктів були евакуйовані.

На жаль, з початком повномасштабного вторгнення росії на територію України Чорнобиль встиг пережити другу катастрофу - окупацію московськими загарбниками. 24 лютого 2022 року росіяни захопили зону відчуження та ЧАЕС. Майже 36 днів Чорнобильська зона потерпала від російських військ, які тижнями утримували персонал станції у заручниках, вели там воєнні дії та мародерили. Через окупантів найбільша техногенна катастрофа на ЧАЕС мало не повторилася. Та на цьому ворог не зупиняється. Вже другий рік він продовжує здійснювати екологічний тероризм в Україні, знищуючи наші ліси і заміновуючи поля, та погрожує ядерною війною всьому світу. Саме росія нині становить найбільшу загрозу для всього людства.

Сьогодні ми вшановуємо памʼять про всіх загиблих в катастрофі та померлих від неї громадян, вклоняємося героїзму працівників станції, ліквідаторів, пожежників, медиків.

Ми глибоко вдячні кожному причетному до ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, хто виявив героїзм, самовідданість та мужність у тих екстремальних обставинах.

Кремінська міська військова адміністрація

Read 100 times
Kremins'ka TG