accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 10 квітня 2023 15:17

Від 8 до 15 років тюрми: за матеріалами СБУ суди виносять вироки колаборантам з Луганщини

З початку цього року слідчі СБУ скерували до суду обвинувальні акти стосовно понад 60 колаборантів, які добровільно зайняли посади в незаконних органах влади на тимчасово окупованій  території Луганщини.

Далі судові органи ретельно вивчають матеріали справ і виносять вироки.

За останні півроку суди у різних регіонах України вже винесли вироки за цілою низкою кримінальних проваджень щодо колаборантів, відкритих ГУ СБУ  в Донецькій та Луганській областях. Правопорушників засуджено до тривалих термінів позбавлення волі з  конфіскацією майна. Зазвичай вирок передбачає також заборону обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, у державних та комунальних установах на строк до 15 років.  

Так, судами на Волині та Івано-Франківщині за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) засуджено мешканців Луганської області, які добровільно обійняли посади «заступників прокурорів» Новопсковського та Марківського районів так зв. «генпрокуратури лнр». Обидва зловмисники отримали по 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

На Буковині до 10 та 12 років ув’язнення засуджено «прокурорів» із окупаційних «прокуратур» Біловодського та Марківського районів.  

До 10 років за ґратами з конфіскацією усього майна засуджено ексдепутатку Старобільської міськради від «партії регіонів», яка вступила в злочинну змову з окупантами і наразі обіймає посаду «заступника голови адміністрації Старобільського району лнр».

Колишня депутатка сільради від «ОПЗЖ», яка співпрацює з ворогом на посаді «заступника голови адміністрації Міловського району лнр», отримала 9 років колонії. До такого ж самого терміну на Вінничині засуджено начальницю так зв. «загального відділу адміністрації Білокуракинського району лнр». Заступника голови «адміністрації Біловодського району лнр» - до 8 років позбавлення волі.

Оскільки фігуранти цих справ переховуються на тимчасово окупованій території України, до них застосовано спеціальну процедуру заочного засудження.

Усі вони оголошені у розшук. Початок строку відбування покарання засудженим обчислюватиметься з дати їх затримання та реального виконання покарання. Термін заборони на право обіймати посади рахуватиметься після відбуття покарання.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у взаємодії з колегами із управлінь СБУ в Івано-Франківській, Чернівецькій, Волинській, Вінницькій областях за процесуального керівництва обласних прокуратур.  

Робота з викриття та притягнення ворожих поплічників продовжується, аби ніхто з них не уникнув покарання.

Прес-служба СБУ в Луганській області.

Read 87 times
Kremins'ka TG