accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 07 квітня 2023 09:47

Перед судом постануть двоє колаборантів, які обійняли керівні посади у тимчасово окупованій Кремінній

Прокурори Сєвєродонецької окружної прокуратури направили до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян України за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф на територію України, двоє мешканців з Кремінської та Красноріченської громад почали активно співпрацювати з окупаційною владою так званої «лнр».

Погодившись на пропозицію ворога, вони обійняли керівні посади на тимчасово окупованій території регіону.

Зокрема, 41-річний мешканець Сватівщини був призначений на посаду так званого «головного лікаря Кремінської центральної районної багатопрофільної лікарні лнр».

Крім того, мешканка м. Кремінна обійняла посаду так званого «начальника ЖКГ» в «адміністрації Кремінського району лнр».

Обвинувачені організовували життєдіяльність в населеному пункті за російським законодавством, виконували організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконно створених органах влади та вживали заходів для утвердження окупаційної політики на місцевості.

За протиправні дії особам загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Read 96 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG