accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Субота, 02 липня 2022 08:01

Вручення документів про закінчення навчання випускникам закладів освіти Кремінської громади

Вчора, 1-го липня, випускникам закладів освіти Кремінської громади були вручені документи про закінчення навчання.

Урочистості відбулися у місті Дніпро, на затишній літній терасі, що на правому березі головної річки України. У заході взяли участь випускники 9-х та 11-х класів, які мешкають у Дніпропетровській області та регіонах, що знаходяться поряд.

Привітати дітей прийшли їхні батьки, рідні, вчителі та почесні гості - заступниця голови Луганської ОДА Катерина Безгинська, начальник Кремінської міської військової адміністрації Олександр Дунець, заступники начальника військової адміністрації Євген Бондар і Наталя Макогон, головний спеціаліст ВА Ольга Мамчур.

Сумно і прикро, бо війна забрала у наших учнів традиційні випускні вечори, зруйнувала їхні плани, розбила мрії, позбавила звичного життя. Але і в цей надскладний для всіх час кремінські вчителі змогли організувати начальний процес, а діти – отримати документи про освіту.

«Звичайно, хотілося б вручити вам ці свідоцтва на Луганщині, у Кремінній, але тримаймося, все буде добре і ми ще повернемося додому, - сказала у вітальному слові Катерина Безгинська. – Я дякую Кремінській громаді, яка однією з перших перемістилася на підконтрольну Україні територію і швидко та потужно включилася в роботу. Я дякую всім вам, що не зрадили рідну державу. Ви йдете у доросле життя, де на вас чекають нові досягнення і нові вершини, з Україною в серці. Нехай щастить!».

Голова Кремінської військової адміністрації Олександр Дунець, звертаючись до випускників, радив їм займатися виключно улюбленою справою, щоб бути щасливими, і не боятися ризикувати та помилятися, щоб стати успішними.

Заступниця начальника Наталя Макогон підкреслила: «Тимчасово для кожного з нас домівкою стала вся країна. Але де б ви не були, пам’ятайте, що ви - з Луганщини, ви – з Кремінної, та пишайтеся цим!».

Привітали вчителів, випускників та їхніх батьків Павло Вірченко, кандидат географічних наук, вчитель Кремінського ліцею №5, Яна Буцька, вчитель української мови та літератури ліцею № 4, класний керівник 11 класу, а від батьків виступила Олена Жаравіна.

З важливим життєвим етапом поздоровив дітей начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Олександр Кузьменко. А ще він озвучив приємну новину: відповідно до розпорядження начальника Кремінської міської військової адміністрації, випускникам було вирішено надати матеріальну допомогу за успіхи у навчанні та високі досягнення. Це сума від 3000 до 5000 гривень. Тож нашим найкращим випускникам вручили також і грошові сертифікати. Дуже важлива підтримка, особливо зараз!

… Позаду довгий шлях до знань, але попереду захоплива дорога до світлого майбутнього та здійснення мрій! Попри війну і всі труднощі не забувайте залишатися людьми, а ми ще повернемося додому і все відновимо! В добру путь, випускники!

У кінці урочистостей начальник Кремінської міської військової адміністрації Олександр Дунець сказав, що не встиг, на жаль, близько познайомитися з мешканцями громади у Кремінній. Але міська влада прагне допомогти кожному. Отже, якщо у вас є проблеми, питання або побажання – не мовчіть, звертайтеся, запитуйте, інформуйте. Це можна зробити, наприклад, через нашу сторінку у Фейсбуці.

Read 432 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG