Print this page
Понеділок, 21 лютого 2022 11:47

13/41. Про організацію ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів Кремінської територіальної громади

КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ТРИНАДЦЯТА
CECIЯ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ
Р І Ш Е Н Н Я

«16» лютого 2022 року

Кремінна

№13/41

Про організацію ведення обліку
дітей дошкільного, шкільного віку та
учнів Кремінської територіальної громади

 

На виконання ч. 2 статті 66, ч. 1 статті 13 Закону України «Про освіту», статті 18 розділу ІІІ Закону України «Про дошкільну освіту», статті 19 Закону України «Про охорону дитинства», статті 6 Закону України «Про захист персональних даних», статті 4 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частини 17 статті 23 Закону України «Про Національну поліцію», постанови Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 № 684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів», наказів МОН України від 16.04.2018 № 367 «Про затвердження Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти», від 27.08.2018 № 938 «Про затвердження форми звітності про кількість дітей шкільного віку та інструкції щодо її заповнення», на підставі рекомендацій постійної комісії міської ради з соціальних питань від «03» листопада 2021 року, керуючись ст. 25, п. 3 ч. 4 ст. 42, ч. 4 ст. 54, ч. 1 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Кремінська міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Організувати ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають чи перебувають на території Кремінської міської територіальної громади, шляхом створення та постійного оновлення реєстру даних про них (на кожен рік народження окремо) (далі – Реєстр).
  2. Визначити уповноваженим органом для забезпечення ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів Кремінської міської територіальної громади Управління освіти, культури, молоді та спорту Кремінської міської ради.
  3. Центру надання адміністративних послуг Кремінської міської ради:

3.1. Щороку надавати Управлінню освіти, культури, молоді та спорту Кремінської міської ради, в електронному та паперовому варіантах, списки дітей від народження до 18 років (по кожному року окремо), які проживають чи перебувають у відповідних населених пунктах Кремінської міської територіальної громади (додаток 1);

3.2. Щомісячно, до 15 числа надавати Управлінню освіти, культури, молоді та спорту Кремінської міської ради інформацію для оновлення Реєстру даних (народження, зміна місця проживання).

  1. Звернутись до Відділу поліції №2 Сєвєродонецького районного управління поліції з клопотанням надавати Управлінню освіти, культури, молоді та спорту Кремінської міської ради інформацію про дітей шкільного віку, які не охоплені навчанням з невідомих/без поважних причин (додаток 2)
  2. Службі у справах дітей Кремінської міської ради, старостинським округам Кремінської міської ради (старостам):

5.1. Надавати Управлінню освіти, культури, молоді та спорту Кремінської міської ради інформацію про дітей шкільного віку, які не охоплені навчанням з невідомих/без поважних причин (додаток 2);

5.2. Здійснювати заходи щодо реалізації прав дітей шкільного віку на здобуття загальної середньої освіти.

  1. Комунальній установі «Інклюзивно-ресурсний центр» Кремінської міської ради Луганської області щорічно до 5 серпня надавати Управлінню освіти, культури, молоді та спорту Кремінської міської ради інформацію про належність дітей, які проживають чи перебувають на території Кремінської міської територіальної громади, до категорії осіб з особливими освітніми потребами (додаток 3).
  2. Звернутись до Керівників Кремінського відділення Відокремленого підрозділу "Регіональний центр професійної освіти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка", «Коледжу Луганської державної академії культури і мистецтв», Кремінського медичного фахового коледжу, Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою«Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», з клопотанням, до 15.09 щорічно надавати до Управління освіти, культури, молоді та спорту Кремінської міської ради, в електронному та паперовому варіантах, списки дітей до 18 років, які проживають на території Кремінської міської територіальної громади та навчаються закладах для здобуття повної загальної середньої освіти, для включення до реєстру (додаток 4).
  3. Директору Комунального некомерційного підприємства «Кремінська багатопрофільна лікарня Кремінської міської ради» до 15.08. щорічно надавати до Управління освіти, культури, молоді та спорту Кремінської міської ради, в електронному та паперовому варіантах, списки дітей - від 0 до 6 років, які проживають на території громади та знаходяться на обліку у сімейних лікарів, - від 6 до 18 років, які не навчаються за станом здоров’я та проживають на території громади, - дітей віком від 6 до 18 років, які навчаються у спеціальних закладах загальної середньої освіти (додаток 5).
  4. Управлінню освіти, культури, молоді та спорту Кремінської міської ради Луганської області:

9.1. Забезпечити виконання заходів, що стосуються ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів відповідно до Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 року № 684;

9.2. Забезпечити системний контроль за виконанням закладами дошкільної, загальної середньої освіти Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів у частині обліку вихованців та учнів, їх переведення, відрахування та відвідування ними навчальних занять.

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на Постійну комісію з питань соціального захисту населення, духовності, охорони здоров'я, освіти, культури, молоді та спорту.

 

Міський голова                     Володимир СТРУК

Read 289 times