Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 04 лютого 2021 11:26

Особливості ведення реєстраційних справ у паперовій формі юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи та фізичних осіб-підприємців у Луганській області

До уваги суб'єктів державної реєстрації!

Діючим законодавством України встановлено особливості ведення реєстраційних справ у паперовій формі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, місцезнаходженням/місцем проживання яких є населені пункти, в яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та населені пункти, що розташовані на лінії зіткнення в Луганській області.

Перелік таких населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження та перелік населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 7 листопада 2014 р. № 1085-р "Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення".

За загальним правилом, встановленим Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань", реєстраційна справа в паперовій формі зберігається у суб’єкта державної реєстрації за місцезнаходженням юридичної особи, громадського формування, фізичної особи – підприємця.

Якщо місцезнаходженням/місцем проживання юридичної особи, громадського формування, що не має статусу юридичної особи або фізичної особи-підприємця є населений пункт, який входить до вищезазначеного переліку, то ведення реєстраційних справ у паперовій формі таких юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, забезпечує Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Харків).

У зв'язку з вищенаведеним, звертаємо увагу суб'єктів державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на необхідності, у разі проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців місцезнаходженням/місцем проживання  яких є населені пункти, в яких органи державної  влади  тимчасово не здійснюють свої повноваження, та населені пункти, що розташовані на лінії  зіткнення  в Луганській області, надсилати після проведення реєстраційних дій такі документи у паперовій формі до Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків), за адресою у Луганській області: 93400, Луганська область, місто Сєвєродонецьк, вулиця Єгорова, будинок 22, як до суб'єкта ведення реєстраційних справ у паперовій формі вищезазначених юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Отримати консультацію можна за телефонами: 0645242216, 0953624202.

Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Харків)

Read 359 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG