Print this page
Четвер, 13 червня 2019 16:05

Послуги Он-лайн будинку юстиції при визначенні найменування громадської організації"

При створенні громадської організації постає питання визначення найменування майбутньої громадської організації. Засновникам необхідно визначитись з найменуванням громадської організації на етапі її створення, враховуючи, що діючим законодавством встановлено, що найменування громадської організації не повинно бути тотожним найменуванню інших зареєстрованих громадських організацій.

І в такому випадку електронний сервіс Он-лайн будинок юстиції допоможе вирішити проблему з визначенням найменування громадської організації та перевірити чи не зареєстрована вже така громадська організація.

Для того, щоб потрапити до Он-лайн будинку юстиції, необхідно в пошуковій системі мережі Інтернет задати пошук "Он-лайн будинок юстиції" та перейти за відповідним посиланням або одразу перейти за посиланням https://online.minjust.gov.ua.

Потрапивши на головну сторінку Он-лайн будинку юстиції обрати розділ "Інформація з реєстрів" та натиснути "Перейти".

В розділі "Інформація з реєстрів", пересуваючи курсор "миші", обрати розділ "Організації, об'єднання, формування" і в переліку реєстрів, що відкрився можна перевірити, чи зареєстрована вже така громадська організація, за допомогою двох реєстрів - "Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" та "Реєстр громадських об'єднань".

Користування пошуками в зазначених реєстрах просте та зрозуміле.

Так, перейшовши до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань у полі "Оберіть необхідний пункт критерію пошуку" необхідно поставити позначку "Юридична особа" та ввести повне найменування громадської організації, наприклад "Громадська організація "Сонечко", натиснути "Шукати" та, пройшовши перевірку "reCAPTCHA", отримати результати пошуку. Якщо громадська організація з таким найменуванням знайдена – засновникам необхідно визначатися з новим найменуванням громадської організації. Якщо під час пошуку така організація не знайдена, то найменування може бути використане для громадської організації. Звертаємо увагу, що в зазначеному реєстрі поки що можливо перевірити найменування громадської організації лише із статусом юридичної особи.

Перейшовши до Реєстру громадських об'єднань у полі "Найменування громадського об'єднання" необхідно ввести повне найменування громадської організації, наприклад "Громадська організація "Сонечко", натиснути "Enter" на клавіатурі або "Пошук" і отримати результати пошуку. І знову - якщо громадська організація з таким найменуванням знайдена, то засновникам необхідно визначатися з новим найменуванням громадської організації. Якщо не знайдена – найменування може бути використане для новоствореної громадської організації. В цьому реєстрі можливо перевірити найменування громадської організації як із статусом юридичної особи так і без статусу юридичної особи.

Контактний номер телефону Головного територіального управління юстиції у Луганській області з питань державної реєстрації громадських формувань: 0645242216, 0953624202.

Отримати консультацію можливо також за допомогою он-лайн чату з питань державної реєстрації громадських формувань за посиланням: https://lugjust.gov.ua/gf-chat/.

Read 676 times