Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Вівторок, 02 жовтня 2018 14:15

Аналіз впливу регуляторного акта: проекту рішення Кремінської міськради щодо продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових

Аналіз
впливу регуляторного акта:
проекту рішення Кремінської міської ради
«Про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) на території Кремінської міської ради у нічний час з 22-00 до 7-00 години»

 

Підготовлений аналіз впливу регуляторного акта: проекту рішення Кремінської міської ради «Про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) на території Кремінської міської ради у нічний час з 22-00 до 7-00 години» (далі Аналіз), розроблено відповідно до вимог Законів України "Про засади державно регуляторної політики у сфері господарської діяльності», «Про місцеве самоврядування в Україні» та постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта» від 11 березня 2004 року № 308.

         Назва регуляторного акта: проект рішення Кремінської міської ради «Про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) на території Кремінської міської ради у нічний час з 22-00 до 7-00 години».

         Регуляторний орган: Кремінська міська рада 

         Розробник проекту регуляторного акта: головний спеціаліст з юридичних питань виконавчого комітету Кремінської міської ради.

Контактний телефон: (06454)-2-16-40, (06454)-2-16-44

У процесі підготовки Аналізу було здійснено наступне:

  1. Визначено проблеми, які передбачається розв'язати шляхом державного регулювання.

Проблема, яку пропонується розв’язати з прийняттям цього рішення, полягає в обмеженні доступу мешканців міста, а особливо молоді, до вживання алкогольних напоїв та пива, недопущення реалізації цих напоїв у дрібнороздрібній мережі та заборони продажу в нічний час у стаціонарних підприємствах роздрібної торгівлі.

Порядок реалізації алкогольних напоїв в Україні регламентується Законами України «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», «Про захист прав споживачів», Правилами роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Алкоголізм – це проблема, яка переслідує суспільство з найдавніших часів. Навіть у старовинних повістях розповідається про те, як "мед, пиво пили", в древніх писаннях завжди фігурує "вино", і ще в Древньому Римі влаштовувалися справжні масові алкогольні гулянки, які привели імперію до морального падіння і розпусти.

З початком XX століття до буденного життя увійшли міцні алкогольні напої: віскі, горілка і тому подібне. Із зростанням населення, і поліпшенням якості життя алкоголь почав займати все більше місце в житті людей. 

Так, проблема алкоголізму присутня і у місті Кремінна і на цей час залишається актуальною та набуває все більш небезпечних для суспільства форм та проявів.

Щороку в Україні через алкоголізм та пияцтво помирають понад 40 тисяч осіб. За рівнем споживання алкоголю наша держава займає одне з перших місць у світі. Також за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, Україна посідає перше місце у світі за вживанням алкоголю серед дітей та молоді. Також в Україні налічується до 1 мільйона людей, які страждають від алкогольної залежності. Щороку кількість українців стає на 500 тисяч менше. 400 тисяч людей, вмираючих щорічно в Україні, загинули внаслідок нездорового способу життя, і надмірного споживання алкоголю. Згідно з дослідженнями Всесвітньої організації здоров'я, 20% українців вживають алкоголь в кількості, що набагато перевищує норму. Нормою вважається до 2 літрів спирту на рік.

І що більш страшно, це підлітки, які вже з 13 років починають пробувати та привчатися до алкогольних напоїв. А самий «пиючий вік» в Україні це 18-28 років. Молода нація нашої країни, опора. Наше майбутнє. Відповідно до Загальноєвропейского опитуванням молоді про вживання алкоголю і наркотичних речовин, близько 87% школярів в Україні хоч би раз куштували алкоголь. А більше 26% вживають алкоголь кілька разів на місяць.

Всесвітня організація здоров'я називає ще сумнішу статистику: 57% дітей у віці до 13 років вживають алкоголь, 40%% молодих людей у віці від 14 до 18 років систематично п'ють, і їм вже потрібна реабілітація і спеціалізоване лікування алкоголізму або лікування наркоманії.

Головна причина такої сумної тенденції полягає в тому, що в Україні склалася певна стала культура вживання алкоголю, яка передається з покоління в покоління. Ця культура настільки щільно укорінилася в житті людей, що вживання алкоголю вільно транслюється в засобах масової інформації. Природно, це впливає на підсвідомому рівні, і таким чином стає нормою життя.

Так і до виконавчого комітету Кремінської міської ради періодично надходять дзвінки щодо вживання спиртних напоїв молоддю, яка потім в стані алкогольного сп’яніння порушує громадський порядок.

На даний час на території міста у стаціонарних закладах роздрібної торгівлі реалізуються алкогольні, слабоалкогольні напої, пиво. Станом на 01.09.2018 на території Кремінської міської ради всього обліковується 64 об’єктів, де здійснюється продаж алкогольних напоїв, пива, в тому числі у 16 закладах ресторанного господарства здійснюється продаж алкогольних напоїв, пива. Питома вага закладів ресторанного господарства, в яких здійснюється реалізація алкогольних напоїв, пива складає 25% від усіх стаціонарних об’єктів в місті, які здійснюють продаж алкогольних напоїв, пива.

Як показує аналіз режимів роботи закладів торгівлі, де здійснюється продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива, майже всі заклади працюють за погодженим режимом роботи до 22-00 години та до 24-00 години (кафе). Із 16 закладів ресторанного господарства всі 16 закладів здійснюють продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива.

Основні групи (підгрупи), на які проблема справляє вплив:

Групи (підгрупи)

Так

Ні

Громадяни

Так

-

Держава

Так

-

Суб’єкти господарювання

Так

-

 

На виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових» № 2376-VIII від 22.03.2018 р. (далі – ЗУ № 2376-VIII від 22.03.2018р.) з метою впровадження державної політики щодо попередження вживання серед населення (в т.ч. підлітків, молоді) алкогольних напоїв і впорядкування часу продажу в місті цих товарів, необхідно нормативно врегулювати дане питання.

На даний час на підставі прийнятого ЗУ № 2376-VIII від 22.03.2018р., доповнено Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні», а саме, доповнено пунктом 44ст.26, який говорить про наступне: - виключно до компетенції органів місцевого самоврядування належить встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у визначений час доби в межах території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

Також, внесено зміни до Закону України "Про державне регулювання виробництва і обороту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів", а саме, ст. 15-3, п.11 доповнено абз.8, який регламентує, що сільські, селищні та міські ради в межах території відповідної адміністративно-територіальної одиниці можуть встановлювати заборону продажу пива(крімбезалкогольного),алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у визначений рішенням таких органів час доби.

У даній ситуації виникає необхідність прийняття регуляторного акта, який виконуватиме норми ЗУ № 2376-VIII від 22.03.2018р. та сприятиме обмеженню розповсюдження алкогольної залежності серед населення, а особливо молоді, зменшенню кількості злочинів, що скоєні особами у стані алкогольного сп’яніння, захисту населення від шкідливого впливу шуму та забезпечить громадський спокій та порядок.

Дане рішення покликане активізувати громаду міста на допомогу виявлення випадків порушень та спонукати приватний бізнес з розумінням і усвідомленням ставитись до виконання нового документу.

За своїми ознаками цей проект рішення міської ради належить до регуляторних актів, оскільки регулює адміністративні та господарські відносини між суб’єктами господарювання, територіальною громадою міста Кремінна та міською радою.

         З метою дотримання принципів державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності проект рішення міської ради розроблено головним спеціалістом з юридичних питань виконавчого комітету Кремінської міської ради для проведення процедури оприлюднення та обговорення.

  1. Визначені цілі державного регулювання

         Прийняття та затвердження проекту рішення Кремінської міської ради «Про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) на території Кремінської міської ради у нічний час з 22-00 до 7-00 години» переслідує наступні цілі державного регулювання:

  • впорядкування продажу алкогольних напоїв в торговельній мережі міста шляхом обмеження продажу у встановлений час, за віковою та територіальною ознакою;
  • недопущення продажу алкогольних напоїв особам віком до 18 років;
  • зниження споживання алкогольних напоїв, збереження здоров’я населення міста та попередження правопорушень, пов`язаних із зловживанням алкоголю, особливо у нічний час доби та особливо молоддю;
  • збереження тиші на території міста Кремінна у вечірній та нічний час;

- виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових» від 22.03.2018 № 2376-VIII від 22.03.2018 р.

  1. Визначені та оцінені усі прийнятні альтернативні способи досягнення вищезазначених цілей.
  2. Визначення альтернативних способів

Вид альтернативи

Опис альтернативи

Альтернатива 1:

Не прийняття регуляторного акта, тобто залишити існуючу ситуацію без обмежень

Буде втрачено можливість формування в суспільстві здорового способу життя, зниження рівня споживання пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв.

Альтернатива 2:

Очікування вирішення існуючої ситуації на загальнодержавному рівні

Невизначений термін до прийняття нормативно-правових актів на загальнодержавному рівні щодо заборони реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у нічний час.

Альтернатива 3:

Прийняття регуляторного акта - проекту рішення Кремінської міської ради

Забезпечення досягнення цілей державного регулювання, визначених у розділі 2 даного аналізу регуляторного впливу, у тому числі в частині профілактики та протидії проявам пияцтва, зокрема, надмірного вживання алкоголю серед молоді.

 

  1. Оцінка вибраних альтернативних способів досягнення цілей:

 

Оцінка впливу на сферу інтересів держави

Вид альтернативи

Вигоди

Витрати

Альтернатива 1:

Не прийняття регуляторного акта, тобто залишити існуючу ситуацію без обмежень

Відсутні

Відсутні

Альтернатива 2:

Очікування вирішення існуючої ситуації на загальнодержавному рівні

Відсутні

Відсутні

Альтернатива 3:

Прийняття регуляторного акта - проекту рішення Кремінської міської ради

Забезпечення досягнення цілей державного регулювання, визначених у розділі 2 даного аналізу регуляторного впливу, у тому числі в частині профілактики та протидії проявам пияцтва, зокрема, надмірного вживання алкоголю серед молоді.

Витрати на оприлюднення регуляторного акта

 

Оцінка впливу на сферу інтересів громадян

Вид альтернативи

Вигоди

Витрати

Альтернатива 1:

Не прийняття регуляторного акта, тобто залишити існуючу ситуацію без обмежень

Відсутні

Відсутні

Альтернатива 2:

Очікування вирішення існуючої ситуації на загальнодержавному рівні

Відсутні

Відсутні

Альтернатива 3:

Прийняття регуляторного акта - проекту рішення Кремінської міської ради

Забезпечення досягнення цілей державного регулювання, визначених у розділі 2 даного аналізу регуляторного впливу, у тому числі в частині профілактики та протидії проявам пияцтва, зокрема, надмірного вживання алкоголю серед молоді.

Відсутні, але можливі незручності у зв’язку з обмеженням часу на придбання алкогольних напоїв, пива (окрім безалкогольного)

 

Оцінка впливу на сферу інтересів суб’єктів господарювання

 

Показник

Малі

Мікро

Разом

Кількість суб’єктів господарювання, що підпадають під дію регулювання, одиниць

 

Питома вага групи у загальній кількості, відсотків

 

32

 

 

 

 

67

 

16

 

 

 

 

33

 

48

 

 

 

 

100

 

Вид альтернативи

Вигоди

Витрати

Альтернатива 1:

Не прийняття регуляторного акта, тобто залишити існуючу ситуацію без обмежень

Суб’єкти господарювання матимуть змогу продавати алкоголь без обмежень, що в свою чергу дуже впливатиме на дохід підприємства в бік збільшення

Не забезпечення цілей державного регулювання, які визначені у розділі 2 даного аналізу регуляторного впливу, у тому числі в частині профілактики та протидії проявам пияцтва, зокрема, надмірного вживання алкоголю серед молоді.

Альтернатива 2:

Очікування вирішення існуючої ситуації на загальнодержавному рівні

Суб’єкти господарювання матимуть змогу продавати алкоголь без обмежень, що в свою чергу дуже впливатиме на дохід підприємства в бік збільшення

Не забезпечення цілей державного регулювання, які визначені у розділі 2 даного аналізу регуляторного впливу, у тому числі в частині профілактики та протидії проявам пияцтва, зокрема, надмірного вживання алкоголю серед молоді.

Альтернатива 3:

Прийняття регуляторного акта - проекту рішення Кремінської міської ради

Забезпечення досягнення цілей державного регулювання, визначених у розділі 2 даного аналізу регуляторного впливу, у тому числі в частині профілактики та протидії проявам пияцтва, зокрема, надмірного вживання алкоголю серед молоді.

Часткове зниження доходу від реалізації алкогольної продукції, слабоалкогольної продукції та пива.

 

  1. Вибір найбільш оптимального альтернативного способу досягнення цілей.

 

Рейтинг результативності (досягнення цілей під час вирішення проблеми)

Бал результативності (за чотирибальною системою оцінки)

Коментарі щодо присвоєння відповідного бала

Альтернатива 1:

Не прийняття регуляторного акта, тобто залишити існуючу ситуацію без обмежень

0

Не забезпечує цілей державного регулювання, які визначені у розділі 2 даного аналізу регуляторного впливу, у тому числі в частині профілактики та протидії проявам пияцтва, зокрема, надмірного вживання алкоголю серед молоді.

Альтернатива 2:

Очікування вирішення існуючої ситуації на загальнодержавному рівні

0

Не забезпечує цілей державного регулювання, які визначені у розділі 2 даного аналізу регуляторного впливу, у тому числі в частині профілактики та протидії проявам пияцтва, зокрема, надмірного вживання алкоголю серед молоді.

Альтернатива 3:

Прийняття регуляторного акта - проекту рішення Кремінської міської ради

4

Регуляторний акт, який буде прийнято буде відповідати всім нормам та вимогам згідно чинного законодавства та сприятиме розв’язанню виниклої проблеми.

 

 

 

Рейтинг результативності

Вигоди (підсумок)

Витрати (підсумок)

Обґрунтування відповідного місця альтернативи у рейтингу

Альтернатива 3:

Прийняття регуляторного акта - проекту рішення Кремінської міської ради

Забезпечення досягнення цілей державного регулювання, визначених у розділі 2 даного аналізу регуляторного впливу, у тому числі в частині профілактики та протидії проявам пияцтва, зокрема, надмірного вживання алкоголю серед молоді.

Часткове зниження доходу від реалізації алкогольної продукції, слабоалкогольної продукції та пива у суб`єктів господарювання

Регуляторний акт, який буде прийнято буде відповідати всім нормам та вимогам згідно чинного законодавства та сприятиме розв’язанню виниклої проблеми.

Альтернатива 1:

Не прийняття регуляторного акта, тобто залишити існуючу ситуацію без обмежень

Суб’єкти господарювання, які отримали погодження на подовжений режим роботи, матимуть змогу реалізовувати алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво (окрім безалкогольного) на території міста у нічний час, що відповідно сприятиме в певній мірі збільшенню виручки об’єктами торгівлі

Не вбачається. Проте, при цьому, втрачається можливість зниження рівня правопорушень, у тому числі скоєних у стані алкогольного сп’яніння та формування в суспільстві здорового способу життя для громади міста.

Не забезпечує цілей державного регулювання, які визначені у розділі 2 даного аналізу регуляторного впливу, у тому числі в частині профілактики та протидії проявам пияцтва, зокрема, надмірного вживання алкоголю серед молоді.

Альтернатива 2:

Очікування вирішення існуючої ситуації на загальнодержавному рівні

Суб’єкти господарювання, які отримали погодження на подовжений режим роботи, матимуть змогу реалізовувати алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво (окрім безалкогольного) на території міста у нічний час, що відповідно сприятиме в певній мірі збільшенню виручки об’єктами торгівлі

Не вбачається. Проте, при цьому, втрачається можливість зниження рівня правопорушень, у тому числі скоєних у стані алкогольного сп’яніння та формування в суспільстві здорового способу життя для громади міста.

Не забезпечує цілей державного регулювання, які визначені у розділі 2 даного аналізу регуляторного впливу, у тому числі в частині профілактики та протидії проявам пияцтва, зокрема, надмірного вживання алкоголю серед молоді.

 

Рейтинг

Аргументи щодо переваги обраної альтернативи/причини відмови від альтернативи

Оцінка ризику зовнішніх чинників на дію запропонованого регуляторного акта

Альтернатива 3:

Прийняття регуляторного акта - проекту рішення Кремінської міської ради

Забезпечення досягнення цілей державного регулювання, визначених у розділі 2 даного аналізу регуляторного впливу, у тому числі в частині профілактики та протидії проявам пияцтва, зокрема, надмірного вживання алкоголю серед молоді.

Прийняття нормативно-правових актів на загальнодержавному рівні

Альтернатива 1:

Не прийняття регуляторного акта, тобто залишити існуючу ситуацію без обмежень

Не забезпечення досягнення цілей державного регулювання. Суб’єкти господарювання матимуть змогу продавати алкоголь без обмежень, що в свою чергу дуже впливатиме на дохід підприємства в бік збільшення

Відсутні ризик зовнішніх чинників

Альтернатива 2:

Очікування вирішення існуючої ситуації на загальнодержавному рівні

Не забезпечення досягнення цілей державного регулювання. Суб’єкти господарювання матимуть змогу продавати алкоголь без обмежень, що в свою чергу дуже впливатиме на дохід підприємства в бік збільшення

Відсутні ризик зовнішніх чинників

 

  1. Механізми та заходи, які забезпечать розв’язання визначеної проблеми.

Механізмом розв’язання вказаної вище проблеми є прийняття рішення Кремінською міською радою «Про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) на території Кремінської міської ради у нічний час з 22-00 до 7-00 години», яким запропоновано один із шляхів усунення порушень громадського порядку у нічний час, зменшення кількості злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння, зменшення зростання алкогольної залежності серед населення, а особливо молоді у вигляді обмеження продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у нічний час. Запропонований регуляторний акт відповідає принципам державної регуляторної політики, а саме: доцільності, ефективності, збалансованості, передбачуваності, принципу прозорості та врахування громадської думки. Реалізація цього регуляторного акта забезпечить сприяння формуванню суспільної моралі щодо особистої відповідальності за здоров’я молодого покоління. Реалізація пропонованого регулювання буде здійснюватись шляхом впровадження наступних заходів:

- оприлюднення проекту даного регуляторного акта з метою врахування громадської думки, отримання зауважень та пропозицій від суб’єктів господарювання з подальшим відкритим обговоренням.

- направлення цього проекту рішення міської ради, на розгляд Державної регуляторної служби України з метою отримання зауважень та пропозицій.

З метою забезпеченні інформованості громади та суб’єктів господарювання про прийняте рішення Кремінською міською радою, воно буде оприлюднене на офіційному веб-сайті Кремінської міської ради та в районній газеті «Кремінщина».

  1. Оцінка виконання вимог регуляторного акта залежно від ресурсів, якими розпоряджаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування, фізичні та юридичні особи, які повинні проваджувати або виконувати ці вимоги.

Органами місцевого самоврядування додаткові витрати не передбачаються.

Витрати суб’єктами малого підприємництва на виконання вимог регулювання не передбачаються.

Розрахунок витрат на запровадження державного регулювання для суб’єктів малого підприємництва згідно з додатком 4 до Методики проведення аналізу впливу регуляторного акта (Тест малого підприємництва) здійснено частково.

  1. Консультації з представниками мікро- та малого підприємництва щодо оцінки впливу регулювання.

Консультації щодо визначення впливу запропонованого регулювання на суб’єктів малого підприємництва та визначення детального переліку процедур, виконання яких необхідно для здійснення регулювання, проведено розробником у період з 06.10.2018 р. по 07.11.2018 р.

 

Порядковий номер

Вид консультації (публічні консультації прямі (круглі столи, наради, робочі зустрічі тощо), інтернет-консультації прямі (інтернет-форуми, соціальні мережі тощо), запити (до підприємців, експертів, науковців тощо)

Кількість учасників консультацій, осіб

Основні результати консультацій (опис)

1.

Опитування суб’єктів малого підприємництва

26

Зауважень щодо прийняття зазначеного регуляторного акта не отримано.

 

  1. Вимірювання впливу регулювання на суб’єктів малого підприємництва (мікро- та малі):

- кількість суб’єктів малого підприємництва, на яких поширюється регулювання: 48 (одиниць), у тому числі малого підприємництва 32 (одиниць) та мікропідприємництва 16 (одиниць);

- питома вага суб’єктів малого підприємництва у загальній кількості суб’єктів господарювання, на яких проблема справляє вплив 100 (відсотків) (відповідно до таблиці “Оцінка впливу на сферу інтересів суб’єктів господарювання” додатка 1 до Методики проведення аналізу впливу регуляторного акта). 

  1. Розрахунок витрат суб’єктів малого підприємництва на виконання вимог регулювання.

         Витрати суб’єктами малого підприємництва на виконання вимог регулювання не передбачаються.

  1. Розрахунок сумарних витрат суб’єктів малого підприємництва, що виникають на виконання вимог регулювання.

Витрати суб’єктами малого підприємництва на виконання вимог регулювання не передбачаються.

         Ефективне досягнення мети проекту можливе за умови співпраці органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів щодо контролю за реалізацією зазначених підакцизних товарів, враховуючи обмеження і заборони, а також за умови додержання суб’єктами господарювання вимог цього рішення Кремінської міської ради.

  1. Обґрунтування запропонованого строку дії регуляторного акта.

         Строк дії запропонованого регуляторного акту необмежений, але залежить від прийняття відповідного нормативно-правового акта на загальнодержавному рівні або внесення змін до чинного законодавства, що може забезпечити єдиний підхід з врегулювання зазначеної проблеми на всій території України. Також дія зазначеного регуляторного акта може бути припинена, якщо буде прийнято новий регуляторний акт з цього питання. Під час проведення відстеження результативності регуляторного акту, результати будуть враховуватися та за потреби вноситимуться зміни до регуляторного акту.

  1. Визначення показників результативності дії регуляторного акта.

Згідно цілей запропонованих у пункті 2 цього аналізу, показниками, які будуть визначати результативність є:

  • Моніторинг надходження скарг від населення про порушення правопорядку та тиші в нічний час.
  • Загальна кількість випадків адміністративних правопорушень за порушення вимог ст. 178 КУпАП (розпивання спиртних напоїв в громадських місцях і поява в громадських місцях у нетверезому вигляді), за порушення вимог ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство), яке вчинюється в стані алкогольного сп’яніння, одиниць.

Кількість суб’єктів господарювання, які порушують встановлені даним регуляторним актом обмеження, у тому числі кількість об’єктів торгівлі, у яких виявлені факти продажу у нічний час алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива (окрім безалкогольного).

  1. Визначення заходів, за допомогою яких здійснюватиметься відстеження результативності дії регуляторного акта.

Згідно діючого законодавства, а саме, ст. 10 Закону України «Про засади державної регуляторної політики» щодо цього акту буде здійснене базове, повторне та періодичне відстеження у відповідності до встановлених строків вище зазначеним Законом.

Базове відстеження результативності регуляторного акта буде здійснена до дня набрання чинності його положень з метою оцінки стану суспільних відносин, на врегулювання яких спрямована дія акту.

Повторне відстеження результативності регуляторного акта буде здійснено через 1 рік після набрання ним чинності.

Періодичне відстеження результативності регуляторного акта буде здійснюватися раз на три роки починаючи з дня закінчення повторного відстеження.

У процесі відстеження будуть застосовуватися статистичні та соціологічні методи (опитування населення міста з метою вивчення громадської думки з питань запровадження часових обмежень роздрібного продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових у нічний час), за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності.

Цільовими групами для проведення опитів та отримання статистичних даних будуть мешканці міста Кремінна.

 

Кременський міський голова                                     Ю.О. Прокопенко

 

Розробник:
Головний спеціаліст з юридичних питань
апарату виконавчого комітету
Кремінської міської ради                                                             А.Г. Редя

Read 941 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG