Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Середа, 24 квітня 2019 10:50

Про встановлення ставки транспортного податку на 2020 рік

КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
СОРОК ТРЕТЯ CECIЯ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ
Р І Ш Е Н Н Я

«___» ________2019 року

Кремінна

№_____

Про встановлення ставки
транспортного податку на 2020 рік

 

На підставі статті 7, 8, 10, 12, 267 Податкового кодексу України та керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», статтею 26, 59, 69 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії, міська рада

 ВИРІШИЛА:

  1. Встановити на території Кремінської міської ради на 2020 рік транспортний податок.
  2. Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що відповідно до підпункту 267.2.1 пункту 267.2 Податкового кодексу України є об’єктами оподаткування.
  3. Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.
  4. Базою оподаткування є легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до підпункту 267.2.1 пункту 267.2 статті 267 Податкового кодексу України.
  5. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до підпункту 267.2.1 пункту 267.2 статті 267 Податкового кодексу України.
  6. Всі питання не врегульовані цим рішенням регулюються відповідно до норм Податкового кодексу України та діючих нормативно-правових актів.
  7. Рішення набирає чинності з 1 січня 2020 року.
  8. Дане рішення оприлюднити на офіційному сайті Кремінської міської ради.
  9. Визнати таким що втратило чинність рішення 41-ї сесії Кремінської міської ради 7-го скликання від 19.12.2018 №41/31 «Про встановлення транспортного податку» з 01.01.2020.
  10. Контроль за виконанням рішення покласти на постійно діючу комісію Кремінської міської ради з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету та фінансів.

 

Міський голова                             Ю.О. Прокопенко


ПОВІДОМЛЕННЯ
про оприлюднення проекту регуляторного акта – рішення сесії Кремінської міської ради «Про встановлення ставки транспортного податку на 2020 рік»

Відповідно до ст.267 Податкового кодексу України, з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань Кремінська міська рада повідомляє про оприлюднення проекту регуляторного акта – рішення Кремінської міської ради «Про встановлення ставки транспортного податку на 2020 рік», розробленого планово-фінансовим відділом апарату виконкому Кремінської міської ради.

Стислий зміст проекту регуляторного акта:

Проект регуляторного акта передбачає затвердження ставок єдиного податку в адміністративних межах Кремінської міської ради, яким встановлюються:

- ставки транспортого податку для юридичних осіб;

- ставки транспортного податку для фізичних осіб.

Регуляторний акт також визначає умови розрахунку розміру податку, об’єкт оподаткування, базу оподаткування, порядок обчислення податку, податковий період, строк та порядок сплати податку, строк та порядок подання звітності про обчислення і сплату податку, податкові пільги.

Відповідно до Проекту регуляторного акта відповідальними підрозділами визначаються: Рубіжанська ОДПІ ГУ ДФС у Луганській області.

Підстава для розробки проекту:

Ст.267 Податкового кодексу України, статті 26, 33 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні».

З повним текстом проекту регуляторного акта – рішенням сесії Кремінської міської ради «Про встановлення ставки транспортного податку на 2020 рік» та аналізом його регуляторного впливу можна ознайомитися на офіційному сайті Кремінської міської ради http://www.kremrada.gov.ua у розділі «Регуляторна діяльність», «Проекти регуляторних актів» або за адресою: проспект Дружби, 13, м.Кремінна, Кремінська міська рада, каб.1 (приймальня).

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються у письмовій формі протягом місяця з дати оприлюднення проекту регуляторного акта та відповідного аналізу регуляторного впливу за адресою: проспект Дружби, 13, м.Кремінна, Кремінська міська рада, каб.1 (приймальня).

 

Read 927 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG