Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 17 серпня 2017 10:38

Завершив роботу перший екологічний табір

Rate this item
(0 votes)

 З 28 липня по 04 серпня 2017 р. було проведено екологічний табір для дітей Луганської області в рамках проекту «Поліпшення доступу до води в постраждалій від конфлікту громаді м. Кремінна», який фінансується Європейським Союзом та реалізовується Кремінською міською радою Луганської області.

 Програма екологічного табору носила дослідницький характер. Кожен день приносив безліч нових вражень, відкриттів, деякі заходи стали неочікувано емоційними: фотокрос «Еко-діти», квест «Шукай диво у природі», майстер-класи по малюванню рослин, тварин, людини, виготовлення пін’яти, випробування своїх сил у так званій «Школі виживання» - мотузковий курс, випробування сил у спортивних іграх, змаганнях. Особливий ефект мала акція по прибиранню сміття на березі озера Підпісочне.

 Значна увага надавалась трудовому та екологічному вихованню, що сприяє прояву в дитині господарських здібностей, працелюбності, виховує бережливе ставленні до природи.

 В таборі використовувались різні форми ігрової діяльності: швидкі ігри на згуртування, гра-пошук, рухливі ігри, ігри-конкурси, квест, вікторини, ігри на місцевості. Через ігрову діяльність діти засвоювали різноманітну інформацію про будову тварин, людини, вивчали різноманіття рослинного світу, звертали увагу на форму листя, різноманітність плодів та способи пристосування рослин до виживання, знайомились з лікарськими травами, дослідили рідкісні рослини, деякі з Червоної книги, намагались оминати отруйні, шукали лісових мешканців, вивчали світ мурах. Усі отримані знання та досвід спостереження за навколишньою природою спробували узагальнити у створенні малюнку екосистеми лісу та постановці власної театральної вистави. Діти звертали увагу на вплив сімейного виховання на самосвідомість людини та її поведінку щодо бережливого чи недбалого ставлення до природних ресурсів, вони розмірковували на тему почуттів тварин, які живуть у забрудненому середовищі, символічно перемогли недбалість всього людства.

 Особливу увагу приділяли вихованню бережливого ставлення до використання природних ресурсів та повторного використання вторинної сировини, наприклад, виготовлення прикрас із макулатури, підсвічників з пляшок, сортування сміття, прибирання лісової зони та зони відпочинку. Знайомились з інформацією про період напіврозпаду різних речовин, дивились фільм «Дім» (реж. Люк Бессон) про екологічний стан на планеті, її багатства та екологічні проблеми, що стоять перед людством.

 Перебування у таборі було цікавим і захоплюючим, повчальним і надовго запам’ятається дітворі.

 

Оригінал статті.

Read 1140 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG