Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 08 квітня 2019 15:30

Про створення уповноваженої оцінної комісії при виконавчому комітеті міської ради та затвердження Положення про уповноважену оцінну комісію при виконавчому комітеті Кремінської міської ради

КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ

«___»__________20___

Кремінна

№____

Про створення уповноваженої оцінної
комісії при виконавчому комітеті міської
ради та затвердження Положення про
уповноважену оцінну комісію при
виконавчому комітеті Кремінської міської ради

 

На виконання Закону України “Про житловий фонд соціального призначення ”, керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 № 682 Деякі питання реалізації Закону України ”Про житловий фонд соціального призначення ”, відповідно до ст. 30 Закону України ”Про місцеве самоврядування в Україні, виконавчий комітет Кремінської міської ради:

ВИРІШИВ:

  1. Створити уповноважену оцінну комісію при виконавчому комітеті Кремінської міської ради.
  2. Затвердити персональний склад уповноваженої оцінної комісії при виконавчому комітеті міської ради згідно з додатком 1.
    2.1. Встановити, що в разі персональних змін у складі уповноваженої оцінної комісії при виконавчому комітеті міської ради новопризначені працівники входять до її складу за посадами; в разі відсутності членів комісії, у зв’язку з відпусткою, хворобою чи з інших поважних причин, у роботі комісії беруть участь особи, які виконують їх обов’язки.
  1. Затвердити Положення про уповноважену оцінну комісію при виконавчому комітеті міської ради згідно з додатком 2.
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Дзивульського Г.А.

 

Міський голова                               Ю.О. Прокопенко


Додаток 2
до рішення виконавчого
комітету від « »___2019
№ ___/проект

ПОЛОЖЕННЯ
про уповноважену оцінну комісію при виконавчому комітеті Кремінської міської ради

 

  1. Загальні положення
    • Уповноважена оцінна комісія з визначення вартості майна громадян, які бажають стати на соціальний квартирний облік, перебувають на такому обліку та користуються соціальним житлом (далі – Комісія) є постійно діючим органом, що утворюється при виконавчому комітеті міської ради. Положення про Комісію затверджується рішенням виконавчого комітету міської ради.
    • Комісія створена з метою обчислення вартості майна, що перебуває у власності громадянина та членів його сім’ї, яка враховується при обчисленні середньомісячного доходу громадянина та членів його сім’ї на момент взяття на соціальний квартирний облік та для проведення щорічного моніторингу сукупного доходу громадян, які перебувають на соціальному квартирному обліку, та членів їх сімей і доходів наймачів житла, що належить до житлового фонду соціального призначення, та членів їх сімей, які проживають разом з ним.
    • Комісія у своїй роботі керується Конституцією України, Законом України «Про житловий фонд соціального призначення», постановою Кабінету Міністрів України від 07.2008 № 682 Деякі питання реалізації Закону України «Про житловий фонд соціального призначення», іншими нормативно-правовими актами, а також цим Положенням.

 

  1. Завдання комісії

         2.1. Основними завданнями Комісії є обчислення вартості майна, що перебуває у власності громадянина та членів його сім’ї, визначення їх середньомісячного сукупного доходу з метою визначення права взяття на соціальний квартирний облік, проведення моніторингу їх доходів для підтвердження права на подальше перебування на соціальному квартирному обліку та подальше проживання у соціальному житлі.

 

  1. Комісія має право

3.1 Отримувати від підприємств, установ, організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на неї завдань.

3.2. Робити запити до відповідних органів щодо надання документального підтвердження відомостей, які містяться у поданих громадянином документах, для підтвердження їх достовірності.

3.3. Залучати до роботи Комісії фахівців з оцінки майна.

3.4. Вчиняти інші дії, необхідні для виконання своїх завдань відповідно до мети її створення.

 

  1. Комісія зобов’язана

         4.1. Обчислювати вартість майна громадян, до якого належить нерухоме майно, транспортні засоби, вклади у банках, цінні папери та інші активи на підставі відомостей, що подаються громадянами за встановленою формою. До зазначених відомостей громадянином додаються довідки, що підтверджують наявність/відсутність майна, зокрема з Державтоінспекції, органу фіскальної служби, бюро технічної інвентаризації, з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, з Державного земельного кадастру.

4.2. Визначати вартість нерухомого майна та транспортних засобів

виходячи із середніх цін у регіоні на таке майно, тобто за ринковими цінами.

Вартість майна в розрахунку на одну особу обчислюється на підставі проведеної оцінки шляхом ділення його загальної вартості на 12 місяців і на середню кількість осіб, що входили до складу сім'ї громадянина за зазначений період. Розмір середньомісячного сукупного доходу громадян з урахуванням вартості їх майна в розрахунку на одну особу за минулий рік включає суму всіх доходів кожного члена сім'ї, визначених на підставі інформації про доходи за календарний рік, який передує даті взяття на соціальний квартирний облік.

         4.3. Зазначати обчислену вартість майна у відомостях про майно, що перебуває у власності громадянина та членів його сім’ї.

         4.4. Інформувати про результати своєї діяльності наглядову раду у сфері розподілу соціального житла при виконавчому комітеті міської ради.

 

  1. Організація роботи комісії

5.1. Комісія утворюється для дотримання порядку врахування вартості майна, що перебуває у власності громадянина та членів його сім’ї для визначення їх права взяття на соціальний квартирний облік, а також проведення моніторингу їх доходів для підтвердження права на подальше перебування на соціальному квартирному обліку та подальше проживання у соціальному житлі.

5.2. Комісію очолює голова, який обирається із складу членів комісії прямим голосуванням.

5.3.   Голова комісії:

- забезпечує своєчасне проведення засідань комісії за потребою;

- визначає порядок денний роботи комісії, проводить засідання;

- представляє комісію в органах державної влади, на підприємствах, в установах, організаціях;

- підписує рішення комісії, листи та запити.

5.4. У разі відсутності голови комісії його обов’язки виконує заступник, який обирається із складу членів комісії прямим голосуванням.

5.5.   Формою роботи Комісії є засідання, які проводяться у разі потреби. Засідання Комісії вважаються правочинними у разі присутності не менш як двох третин її складу.

5.6.   Рішення Комісії приймаються відкритим голосуванням і вважаються прийнятими, якщо за них проголосувала більшість членів комісії, присутніх на засіданні. Рішення комісії оформлюється протоколом, який підписують усі члени комісії, присутні на засіданні та заноситься до відомостей про вартість майна громадян.

5.7. Секретар комісії обирається зі складу членів комісії прямим голосуванням, веде протоколи засідань і документацію, пов’язану з діяльністю комісії та відповідає за її збереження.

5.8. Члени комісії виконують свої функції на громадських засадах.

5.9. Організаційне, технічне та матеріальне забезпечення діяльності комісії здійснює виконавчий комітет міської ради, при якому її утворено.

 

         Перший заступник міського голови                 Г.А.Дзивульський

 

         Керуючий справами виконкому                       О.Ю.Літвін


Додаток 1
до рішення виконавчого комітету
від «    »_____________2019
№ ______/проект

 

СКЛАД
оцінної
комісії при виконавчому комітеті Кремінської міської ради

№ з/п

ПІП

Посада

1        

Китайгора І.О.

Начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва апарату виконавчого комітету Кремінської міської ради

2        

Смалько Н.М.

Начальник планово-фінансового відділу , головний бухгалтер

3        

Мацегора М.М.

Головний спеціаліст планово-фінансового відділу

4        

Назарько К.М.

Головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства та будівництва апарату виконавчого комітету Кремінської міської ради

5        

Кременчук В.І.

Депутат Кремінської міської ради, голова постійної депутатської комісії Кремінської міської ради з питань житлово-комунального господарства, розвитку суб’єктів малого підприємництва, торгівлі та побуту, транспорту та зв’язку

6        

Редя А.Г.

Головний спеціаліст з юридичних питань апарату виконавчого комітету Кремінської міської ради

 

Read 763 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG