Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 02 березня 2018 08:27

Про затвердження розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів на 2018 рік

Кремінська міська рада
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ № _____

 

від « ___ » __________ 2018 р.
м. Кремінна

 

Про затвердження розрахунку розміру
кошторисної заробітної плати, який
враховується при визначенні вартості
будівництва об’єктів на 2018 рік

 

З метою встановлення розміру кошторисної заробітної плати, яка враховується при визначенні вартості будівництва, нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення об’єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії, відповідно до наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 20.10.2016 № 281 «Про затвердження Порядку розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів», керуючись ст.ст. 40,52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

В И Р І Ш И В:

 

1.Затвердити розрахунок розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва, нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення об’єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії.

Додаток 1 – 2 арк.

  1. Встановити розмір кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва, нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення об’єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії, на території Кремінської міської ради на 2018 рік, в розмірі 5314,00 грн, що відповідає середньому розряду робіт 3,8.
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови Дзивульського Г.А.

 

Міський голова                                                                                         Ю.О.Прокопенко


Додаток 1
до рішення
виконавчого комітету
від _____ 2018 № ___

 

Розрахунок
розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва, нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення об’єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії на 2017 рік (виходячи з рівня прожиткового мінімуму для працездатних осіб, прийнятого Державним бюджетом)

 

Мінімальну тарифну ставку (оклад) за просту некваліфіковану працю визначено у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого Законом України про Державний бюджет України на відповідний рік.

Розмір кошторисної заробітної плати для звичайних умов будівництва при складності робіт 3,8 визначається за такою формулою:

ЗПкоштор = ЗПтар + ЗПдодатк,

де ЗПтар - тарифна частина середньомісячної заробітної плати у будівництві;

ЗПдодатк - додаткова заробітна плата та інші заохочувальні та компенсаційні виплати.

І. Розраховуємо тарифну частина середньомісячної заробітної плати (ЗПтар) визначається за такою формулою:

ЗПтар = ЗПмін х Кгалуз х Ксер.роз

  1. Визначаємо середньозважений прожитковий мінімум для працездатних осіб (ЗПмін), виходячи з розмірів прожиткового мінімуму, що встановлюються Законом України про Державний бюджет України на відповідний рік (прожитковий мінімум для працездатних осіб на 2017 рік: з 01 січня – 1762,00 грн., з 01 липня – 1 841,00 грн., з 01 грудня – 1 921,00 грн.), за формулою:

ЗПмін = (ЗПмін.1 х N1+ ЗПмін.2 х N2 + …. + ЗПмін.і х Nі)/12

ЗПмін = (1762,00 х 6 міс. + 1841,00 х 5 міс. + 1921,00 х 1 міс.) / 12 = 1 808,17 грн.

  1. Визначаємо мінімальну тарифну ставку робітника І розряду в розмірі не менше 120 відсотків розміру прожиткового мінімуму (п. 3.1.2. «Галузевої угоди між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Об’єднанням організацій роботодавців «Всеукраїнська конфедерація роботодавців житлово-комунальної галузі України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2017-2018 роки» - далі Галузева угода на 2017-2018 роки):

(1 808,07 грн. х 120%) /100 = 2169,80 грн.

  1. Визначаємо тарифну частину середньомісячної заробітної плати (ЗПтар) за формулою:

ЗПтар = ЗПмін х Кгалуз х Ксер.роз,

деКгалуз - коефіцієнт співвідношення місячних тарифних ставок робітників першого розряду до мінімального розміру тарифної ставки (посадового окладу) згідно з відповідною галузевою угодою;

Ксер.роз - коефіцієнт переходу від першого розряду складності робіт до розряду 3,8 відповідно до додатка А ДСТУ-Н Б Д.1.1-2:2013 «Настанова щодо визначення прямих витрат у вартості будівництва» (Ксер.роз. = 1,308).

Коефіцієнт співвідношення місячних тарифних ставок робітників першого розряду до мінімального розміру тарифної ставки (посадового окладу) (Кгалуз) згідно додатку 2 Галузевої угоди на 2017-2018 роки встановлений на види робіт «Будівельно-монтажні і ремонтно-будівельні роботи, монтаж, технічне обслуговування та ремонт фонтанів, ліфтів і диспетчерських систем»в розмірі 1,61.

Отже, тарифна частина середньомісячної заробітної плати у будівництві складає:

ЗПтар = 2 169,80 х 1,61 х 1,308 = 4 569,34 грн.

ІІ. Розраховуємо додаткову заробітну плату та інші заохочувальні та компенсаційні виплати:

Додаткова заробітна плата та інші заохочувальні та компенсаційні виплати визначаються за такою формулою:

ЗПдодатк = ЗПшк + ЗПмайст + ЗПважл.р + ЗПвис. дос + ЗПвідпуст + ЗПі

 

  1. Визначаємо надбавку за високі досягнення у праці (ЗПвис.дос) за формулою:

ЗПвис. дос = ЗПтар х Квис. дос х Vвис. дос,

де Квис. дос - коефіцієнт, що враховує середній розмір надбавки, визначений згідно з відповідною галузевою угодою на підставі даних підрядників;

Vвис. дос - питома вага робітників, які одержують надбавки за високі досягнення у праці, визначається на підставі даних підрядників.

Відповідно до додатку 6 Галузевої угоди на 2017-2018 роки надбавка за високі досягнення у праці встановлені у розмірі до 50 відсотків посадового окладу. Пропонується приймати до розрахунку 18 відсотків.

Питома вага працівників, які одержують надбавку за високі досягнення у праці складає – 0.

ЗПвис. Дос = 4 569,34 х 0,18 х 0,00= 0 грн.

  1. Визначаємо надбавку за високу професійну майстерність визначається за такою формулою:

ЗПмайст = ЗПтар х Кмайст х Vмайст,

де Кмайст - коефіцієнт, що враховує середній розмір диференційованої надбавки до тарифної ставки робітників розряду 3,8 згідно з відповідною галузевою угодою;

Vмайст - питома вага робітників, які одержують надбавки за високу професійну майстерність, визначається на підставі даних підрядників;

ЗПмайст = 4 569,34 х 0,12 х 0,0542 =29,72 грн.

  1. Визначимо доплату за роботу у важких і шкідливих та особливо важких і особливо шкідливих умовах праці визначається за такою формулою:

ЗПшк = ЗПтар х Кшк х Vшк,

де Кшк - усереднений коефіцієнт, що враховує середній розмір доплати за роботу у важких і шкідливих та особливо важких і особливо шкідливих умовах праці згідно з відповідною галузевою угодою;

Vшк - питома вага робіт, що виконуються у важких (особливо важких) і шкідливих (особливо шкідливих) умовах (зварювальні, монтажні, гідроізоляційні, малярні, керування будівельними машинами, механізмами та спеціальним приладдям тощо), визначається на підставі даних підрядників;

ЗПшк = 4 569,34 х 0,1 х 0,318 = 145,31 грн.

  1. Визначаємо кошти на оплату щорічних основних та додаткових відпусток за формулою:

ЗПвідпуст = (ЗПтар + ЗПшк + ЗПмайст + ЗПважл.р + ЗПвис. дос + ЗПі) х Квідпуст,

де Квідпуст - коефіцієнт, що враховує середній рівень основних і додаткових відпусток (порівняно з місячною заробітною платою), які надаються відповідно до статей 6 і 7 Закону України «Про відпустки».

ЗПвідпуст = (4 569,34 + 29,72+ 145,31) х 0,12 = 569,32 грн.

Отже, додаткова заробітна плата та інші заохочувальні та компенсаційні виплати складає:

ЗПдодатк = 29,72+ 145,31+ 569,32 = 744,35 грн.

Розмір кошторисної заробітної плати для звичайних умов будівництва при складності робіт 3,8 становить:

ЗПкоштор = 4 569,34 + 744,35 = 5313,69 ≈ 5314,00 грн.

 

Розмір кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва, нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення об’єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії на території Кремінської міської ради на 2018 рік становить – 5314,0 грн.

 

Начальник відділу розвитку
інфраструктури ЖКГ та будівництва                                      І.О. Китайгора

Read 667 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG