Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Вівторок, 08 січня 2019 16:38

42 сесія. Про виконання державної регуляторної політики Кремінською міською радою за 2018р.

УКРАЇНА
КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ
ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
СЬОМОГО СКЛИКАННЯ
СОРОК ДРУГА СЕСІЯ
РІШЕННЯ № 42/(ПРОЕКТ)

“ __ ” ________ 2019 р.                                                       м. Кремінна

 

Про виконання державної
регуляторної політики
Кремінською міською радою за 2018 р.

 

            Заслухавши інформацію секретаря міської ради Пилипенко Е.В. про виконання державної регуляторної політики Кремінською міською радою за 2018 р., керуючись п. 9 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

  1. Звіт про виконання державної регуляторної політики Кремінською міською радою за 2018 рік прийняти до відома (додається).
  2. Секретарю міської ради забезпечити висвітлення звіту про виконання державної регуляторної політики Кремінською міською радою за 2018 рік у засобах масової інформації.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань регламенту, законності, депутатської діяльності та етики, зв’язку із засобами масової інформації.

 

Міський голова                                                         Ю.О. Прокопенко


Звіт
про здійснення державної регуляторної політики Кремінської міської ради у 2018 р.

 

Реалізація державної регуляторної політики міської ради здійснюється у напрямках формування нормативно-правової бази у сфері підприємництва, усунення обмежень, які стримують розвиток підприємницької діяльності, забезпечення процедур підготовки проектів регуляторних актів, відстеження результативності діючих регуляторних актів та інших заходів.

            На виконання Закону України «Про засади державної регуляторної політики», рішенням сесії міської ради від 24.02.2016 р. № 5/15 «Про здійснення регуляторної політики Кремінською міською радою» створена комісія з питань реалізації державної регуляторної політики, яка відстежує додержання вимог чинного законодавства по провадженню проектів регуляторних актів: опублікування, обговорення, відстеження результативності та інше. До участі у комісії залучені представники громадських організацій, депутатського корпусу, приватного бізнесу.

            У листопаді 2017 року рішенням Кремінської міської ради від 22.11.2017 р. № 27/1 був затверджений План діяльності з підготовки та відстеження регуляторних актів Кремінської міської ради у 2018 році, а також рішенням Кремінської міської ради від 26.09.2018 р. № 38/30 були внесені зміни до даного Плану.

На забезпечення виконання вимог Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" та зазначеного Плану зі змінами та доповненнями протягом року міською радою були прийняті наступні регуляторні акти:

  • рішення від 11.07.2018 р. № 36/10 «Про встановлення ставок єдиного податку на 2019 рік»;
  • рішення від 11.07.2018 р. № 36/11 «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на 2019 рік»;
  • рішення від 11.07.2018 р. № 36/12 «Про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку на 2019 рік в адміністративних межах Кремінської міської ради»;
  • рішення від 11.07.2018 р. № 36/13 «Про встановлення розміру орендної плати за земельні ділянки, які перебувають у комунальній власності територіальної громади м. Кремінна на 2019 рік»;
  • рішення від 19.12.2018 р. № 41/1 «Про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) на території Кремінської міської ради у нічний час з 22-00 до 7-00 години».

Було проведено базове відстеження результативності даних регуляторних актів, а також повторне відстеження результативності прийнятих регуляторних актів на 2018 рік.

Всі акти прийняті відповідно до закону. Міською радою забезпечена участь підприємців, громадських організацій в обговоренні проектів регуляторних актів, проведені громадські обговорення.

            Відповідно до вимог Закону своєчасно оприлюднюються проекти регуляторних актів, звіти з відстеження, експертні висновки комісії Кремінської міської ради з питань реалізації регуляторної політики та доводиться до відома населення інформація про їх прийняття шляхом опублікування в ЗМІ та розміщення на офіційному веб-сайті Кремінської міської ради.

            У листопаді 2018 року розроблений та затверджений рішенням Кремінської міської ради від 28.11.2018 р. № 40/1 План діяльності з підготовки та відстеження регуляторних актів Кремінської міської ради у 2019 році.

 

Секретар міської ради,
голова комісії з питань реалізації
державної регуляторної політики                                       Е.В. Пилипенко

Read 458 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG