Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 13 квітня 2017 13:14

22 сесія. Про звернення

УКРАЇНА

КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ
ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
СЬОМОГО СКЛИКАННЯ
ДВАДЦЯТЬ ДРУГА СЕСІЯ
РІШЕННЯ № 22/

 

_________________ 2017 року
м. Кремінна

 

Про звернення до Голови Верховної Ради
України, Комітету Верховної Ради України
з питань податкової та митної політики,
Голів фракцій та груп Верховної Ради України,
Народного депутата Курило В.С. щодо
зареєстрованого законопроекту від 05.04.2016 №6286
«Про внесення змін до Податкового кодексу України
та інших законів України щодо скачування акцизного
податку з реалізації суб’єктами господарювання
роздрібної торгівлі тютюнових виробів та
забезпечення збалансованості місцевих бюджетів
внаслідок його скасування»

 

Розглянувши зареєстрований законопроект Народного депутата України Вознюка Ю.В. від 05.04.2016 №6286 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скачування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів та забезпечення збалансованості місцевих бюджетів внаслідок його скасування», на виконання рекомендацій Всеукраїнської Асоціації міст України викладених у листах від 03 травня 2017 року №1-119 та №1-120, керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Кремінська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Звернутися до Голови Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, Голів фракцій та груп Верховної Ради України, Народного депутата Курило В.С. щодо зареєстрованого законопроекту від 05.04.2016 №6286 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скачування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів та забезпечення збалансованості місцевих бюджетів внаслідок його скасування» (звернення додається).

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань законності, прав людини і свободи слова, регламенту, депутатської етики і регуляторної політики.

 

Міський голова                                                         Ю.О. Прокопенко

 


Додаток

до рішення міської ради

від _________2017 № 22/

 

 

Звернення
до Голови Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, Голів фракцій та груп Верховної Ради України, Народного депутата Курило В.С. щодо зареєстрованого законопроекту від 05.04.2016 №6286 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скачування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів та забезпечення збалансованості місцевих бюджетів внаслідок його скасування»

 

На розгляді у Комітеті Верховної Ради України з питань податкової та митної політики знаходиться проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів та забезпечення збалансованості місцевих бюджетів внаслідок його скасування» (реєстр. № 6286 від 05.04.2016) (далі – законопроект).

Законопроектом яким пропонується скасувати акцизний податок з роздрібного продажу тютюнових виробів як окремий вид податку. Даний податок зараховується в повному обсязі до бюджетів органів місцевого самоврядування та служить стабільним джерелом надходжень.

На нашу думку, зміни, що стосуються перерозподілу власних доходів сільських, селищних, міських рад є неприпустимими.

Кремінська міська рада вже зверталася до Верховної Ради України та ЦОВВ з проханням недопустити прийняття аналогічного законопроекту, розробленого Мінфіном. Завдяки спільним зусиллям та відстоюванні інтересів місцевого самоврядування Уряд врахував позицію громад та пообіцяв жодних таких ініціатив не подавати.

Разом з тим, народним депутатом України Вознюком Ю.В. зареєстровано аналогічний законопроект, що суперечить основним принципам децентралізації та обмежує місцеве самоврядування.

Кремінська міська рада стурбована такими намаганнями вилучити стабільні джерела надходжень до місцевих бюджетів, замінивши їх механізмами перерозподілу ресурсів через центральний рівень.

Владою обіцяно було спрямувати свої зусилля на подолання корупції. Акцизний податок виступив дієвим інструментом боротьби з «тінню» та контрабандою, вдалося залучити чимало коштів та виявити недобросовісних платників.

Прийняття зазначених змін може покласти початок негативним тенденціям перенесення ряду ресурсів на вищий рівень, зведе на нівець всі докладені зусилля по децентралізації та де мотивує всі місцеві ради у здійсненні подальших кроків з децентралізації та бюджетної реформи.

Завдяки співставленню даних по сплаті виробниками тютюнових продуктів загальнодержавного акцизу та місцевого акцизу розповсюджувачами цих товарів через роздрібну мережу можна визначити контрафакт та тіньовий оборот.

Міські голови відповідають за всі проблеми та населення на відповідній території і тому повинні мати відповідний ресурс. Підготовка зазначених змін та їх схвалення Верховною Радою України неодмінно викличне зростання соціальної напруги та зменшення підтримки з боку органів місцевого самоврядування до органів державної влади.

Від імені територіальної громади, звертаємося до Вас, шановна Ніно Петрівно з проханням відстояти інтереси місцевого самоврядування та не допустити прийняття законопроекту №6286 від 05.04.2016 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів та забезпечення збалансованості місцевих бюджетів внаслідок його скасування».

 

 

Міський голова                                                Ю.О. Прокопенко

Read 776 times

Main Menu

Kremins'ka TG