Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 12 червня 2020 08:45

За позовом прокуратури недобросовісного орендаря зобов’язали повернути Кремінській міській раді земельну ділянку вартістю півмільйона гривень

Рішенням Господарського суду Луганської області задоволено позов Сєвєродонецької місцевої прокуратури Луганської області в інтересах Кремінської міської ради про розірвання договору оренди земельної ділянки площею близько 1 га вартістю понад 500 тис. грн. та повернення її у розпорядження територіальної громади міста.

Підставою для пред’явлення позову стали порушення вимог земельного законодавства при оренді товариством з обмеженою відповідальністю земельної ділянки комунальної власності із земель промисловості, що розташована у межах міста. За умовами договору земля передавалася орендареві для створення технологічного комплексу з переробки відходів та отримання органічного рідкого палива.

Упродовж останніх трьох років суб’єкт господарювання не виконує свої договірні зобов’язання, у тому числі не використовує її за призначенням, що суперечить меті землекористування та не сприяє раціональному використанню земель.

З метою захисту інтересів держави прокуратура звернулася до суду. На даний час відповідача зобов’язано повернути землю у розпорядження міської ради.

 

Прокурор Кремінського відділу
Сєвєродонецької місцевої прокуратури                          Д. Головченко

Read 583 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG