Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Вівторок, 19 травня 2020 09:20

Запобігання корупції

Законом України «Про запобігання корупції» (далі - Закон) визначено поняття суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування та закріплено обов’язок письмово повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції.

Відповідно до частини другої статті 52 Закону у разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, зазначений суб’єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов’язаний письмово повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції (далі - НАЗК). Зазначена інформація вноситься до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та оприлюднюється на офіційному веб-сайті НАЗК.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», установлено з 1 січня 2020 року прожитковий мінімум для працездатних осіб – 2027 грн. Тобто, 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня 2020 року складає - 101350 грн.

Згідно з частиною 2 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, відповідальність за вказаною статтею настає за умови не повідомлення та несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни в майновому стані особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

З урахуванням викладеного, наголошуємо на суворому дотриманні антикорупційного законодавства, з метою попередження та недопущення вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією.

 

Прокурор Кремінського відділу
Сєвєродонецької місцевої прокуратури                          І. Барабашев

Read 708 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG