Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 16 квітня 2020 14:18

Протокол №58 від 08.04.2020 (58 сесія)

Україна
КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

ПРОТОКОЛ № 58
засідання постійної депутатської комісії з питань землекористування, архітектури, будівництва та екології

 

 м. Кремінна                                                                                         „08” квітня 2020 р.
                                                                                                   10.00, акт.зал

 

На засіданні присутні 4 члена комісії: Осєннов О.М., Фещенко О.В., Наумчук Ю.М., Попов В.Г.

Відсутній 1 член комісії: Лопата Б.А.

Засідання комісії є правомочним.

Запрошені: міській голова Прокопенко Ю.О., секретар міської ради Пилипенко Е.В., начальник землевпорядного відділу Пруденко О.П.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

Розгляд профільних питань, які виносяться на 58 сесію міської ради.

Інформація: начальника землевпорядного відділу Пруденко О.П.

 

  1. Про припинення права оренди на земельну ділянку громадянину Гнелицькому С.О.

 

СЛУХАЛИ:                                                                                                                                          

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадянина Гнелицького С.О. щодо припинення права оренди у зв’язку з добровільною відмовою від права користування земельною ділянкою та пропозицію припинити громадянину Гнелицькому Сергію Олександровичу право оренди на земельну ділянку площею 0,0193 га, кадастровий номер: 4421610100:02:065:5517, яка розташована по вул. Пєрвомайська, район садиби 49 м. Кремінна та надану для ведення городництва, у зв’язку з добровільною відмовою та закінченням строку дії права оренди на земельну ділянку, шляхом укладання Угоди про припинення договору оренди землі від 23.09.2015 року, відповідно до якого зареєстровано право оренди на земельну ділянку у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно від 02.10.2015 року № 11518220. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про припинення права оренди на земельну ділянку громадянину Гнелицькому С.О.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про надання дозволу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з послідуючим встановленням земельного сервітуту громадянину Зінчуку А.В.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяви громадянина Зінчука А.В. щодо виділення земельної ділянки для встановлення тимчасової споруди – металевого гаражу і укладання договору сервітуту на земельну ділянку та пропозицію надати дозвіл громадянину Зінчуку Андрію Вікторовичу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель комунальної власності житлової та громадської забудови, яка розташована по вул. Зарічна, район будинку 1, м. Кремінна, площею 0,0030 га для будівництва та обслуговування індивідуального гаражу – встановлення тимчасової споруди - металевого гаражу з послідуючим встановленням на неї земельного сервітуту та укладанням договору сервітуту. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про надання дозволу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з послідуючим встановленням земельного сервітуту громадянину Зінчуку А.В.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про надання дозволу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Змачинському А.Ю.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила повторну заяву громадянина Змачинського А.Ю. про надання дозволу міською радою на відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд за рахунок вільної земельної ділянки комунальної власності, як учаснику АТО, Посвідчення Управління персоналу штабу військової частини серії АБ № 238478 від 07.08.2018 року, рішення 38 сесії Кремінської міської ради 7 скликання від 26.09.2018 року № 38/8, рішення 65 сесії 6 скликання Кремінської міської ради від 21.10.2015 року № 65/25 «Про резервування земельних ділянок та їх відведення учасникам антитерористичної операції та сім’ям загиблих учасників антитерористичної операції» та пропозицію надати дозвіл громадянину Змачинському Андрію Юрійовичу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель комунальної власності житлової та громадської забудови, яка розташована по вул. Полярна, 33, м. Кремінна, орієнтовною площею 0,0600 га для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд з послідуючою передачею її в приватну власність. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про надання дозволу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Змачинському А.Ю.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про припинення права оренди на земельну ділянку громадянину Зьомі В.І. та передачу її в оренду громадянину Ковальову В.І.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадянина Ковальова В.І. щодо передачі в оренду земельну ділянку під нерухомим майном у зв’язку з викупом нерухомого майна відповідно до Договору купівлі-продажу нежитлової будівлі зареєстрованого в реєстрі за № 473 виданого 17.03.2020 року та пропозицію припинити громадянину Зьомі Володимиру Івановичу право оренди на земельну ділянку площею 0,0448 га, кадастровий номер: 4421610100:02:075:5613, яка розташована по вул. Східна (колишня вул. Кірова), 91а, м. Кремінна та надана для будівництва та обслуговування закладів громадського харчування – кафе «Корчма», у зв’язку з відчуженням нерухомого майна, шляхом укладання Угоди про припинення договору оренди землі від 22.04.2015 року (з доповненням), відповідно до якого зареєстровано право оренди на земельну ділянку у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно від 16.06.2015 року № 10130906. А також, передати в оренду громадянину Ковальову Володимиру Івановичу земельну ділянку комунальної власності із земель громадської забудови у встановлених межах, площею 0,0448 га, кадастровий номер: 4421610100:02:075:5613, яка розташована по вул. Східна, 91а, м. Кремінна, для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування – кафе «Корчма». І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про припинення права оренди на земельну ділянку громадянину Зьомі В.І. та передачу її в оренду громадянину Ковальову В.І.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про надання дозволу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки зі зміною цільового призначення громадянину Ковальову В.І.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадянина Ковальова В.І. щодо надання дозволу на зміну цільового призначення земельної ділянки, Договір купівлі-продажу нежитлової будівлі зареєстрованої в реєстрі за № 473 виданого 17.03.2020 року та пропозицію надати дозвіл громадянину Ковальову Володимиру Івановичу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель комунальної власності житлової та громадської забудови із зміною цільового призначення, яка розташована по вул. Східна, 91а, м. Кремінна, площею 0,0448 га, кадастровий номер: 4421610100:02:075:5613, із для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування – кафе «Корчма» на для будівництва та обслуговування закладів торгівлі з послідуючою передачею її в оренду. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про надання дозволу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки зі зміною цільового призначення громадянину Ковальову В.І.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та укладання договору сервітуту на земельну ділянку з громадянином Осєнновим О.М.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадянина Осєннова О.М. щодо затвердження проєкту землеустрою та укладання договору сервітуту на земельну ділянку встановленого розміру відповідно до проєкту землеустрою, розробленого на підставі рішення 42 сесії 7 скликання міської ради № 42/19 від 30.01.2019 року, рішення 54 сесії 7 скликання міської ради № 54/30 від 29.01.2020 року та пропозицію затвердити Проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва індивідуальних гаражів, розташованої за адресою: м. Кремінна, вул. Титова, район будинку 2. Провести державну реєстрацію за Територіальною громадою міста Кремінна в особі Кремінської міської ради права комунальної власності на земельну ділянку із земель житлової та громадської забудови, розташовану за адресою: м. Кремінна, вул. Титова, район будинку 2, кадастровий номер: 4421610100:02:245:0007, площею 0,0025 га. А також, укласти договір сервітуту з громадянином Осєнновим Олександром Миколайовичем на земельну ділянку комунальної власності із земель житлової та громадської забудови у встановлених межах, кадастровий номер: 4421610100:02:245:0007, площею 0,0025 га, яка розташована за адресою: м. Кремінна, вул. Титова, район будинку 2, для будівництва індивідуального гаража – установки тимчасової споруди – металевого гаража. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

Осєннова О.М. – який заявив, що дане питання відноситься до його особистого реального конфлікту інтересів і що він не буде приймати участі в обговоренні та прийнятті рішення з приводу цього питання.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та укладання договору сервітуту на земельну ділянку з громадянином Осєнновим О.М.».

Прийнято більшістю голосів.

 

  1. Про безоплатну передачу земельних ділянок у власність, які знаходяться у користуванні громадян.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяви громадян і технічні документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), рішення 39 сесії Кремінської міської ради 7 скликання від 31.10.2018 р. № 39/2 «Про затвердження переліку назв вулиць, провулків, площ та проспектів на території Кремінської міської ради» та пропозицію затвердити технічні документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), із земель комунальної власності житлової та громадської забудови, розроблені на підставі рішень органу місцевого самоврядування та передати безоплатно у власність земельні ділянки наступним громадянам за заявами. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про безоплатну передачу земельних ділянок у власність, які знаходяться у користуванні громадян».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), які знаходяться у користуванні громадян.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяви громадян про надання дозволу міської ради на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), які знаходяться у користуванні громадян, правовстановлюючі документи та технічний паспорт на жилий будинок, рішення 39 сесії Кремінської міської ради 7 скликання від 31.10.2018 р. № 39/2 «Про затвердження переліку назв вулиць, провулків, площ та проспектів на території Кремінської міської ради» та пропозицію надати дозвіл на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) комунальної власності територіальної громади із земель житлової та громадської забудови, які знаходяться у користуванні громадян за заявами. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), які знаходяться у користуванні громадян».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про надання дозволу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Рубану Г.О.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадянина Рубана Г.О. щодо надання дозволу міською радою на відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд за рахунок земельної ділянки комунальної власності, яка раніше відводилася громадянці Рубан Олександрі Іванівні (нині померлій) рішення Виконавчого комітету Кремінської міської ради від 28.01.1994 року № 72, від 07.07.1995 року № 667 та пропозицію надати дозвіл громадянину Рубану Геннадію Олексійовичу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель комунальної власності житлової та громадської забудови вільної від забудови, яка розташована по вул. Курчатова, 4, м. Кремінна, орієнтовною площею 0,0615 га для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд з послідуючою передачею її в приватну власність. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Рубану Г.О.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 10.09.2015 р. ТОВ «АТБ-ТОРГСТРОЙ».

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила клопотання дирекції ТОВ «АТБ-ТОРГСТРОЙ» щодо поновлення строку дії договору оренди земельної ділянки, інформацію щодо відсутності заборгованості зі сплати орендної плати та пропозицію поновити право оренди товариству з обмеженою відповідальністю «АТБ-ТОРГСТРОЙ», юридична адреса: м. Дніпро, вул. Січових Стрільців, 21А на земельну ділянку, кадастровий номер: 4421610100:02:248:5205, площею 0,0708 га, розташовану по пров. Дружби, 4, м. Кремінна, для будівництва та обслуговування будівель торгівлі – магазину з літнім майданчиком. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 10.09.2015 р. ТОВ «АТБ-ТОРГСТРОЙ»».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про надання дозволу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянці Тюфяковій О.П.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадянки Тюфякової О.П. про надання дозволу на відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства за рахунок земельної ділянки комунальної власності, яка прилягає до її присадибної ділянки та пропозицію надати дозвіл громадянці Тюфяковій Олені Павлівна на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель комунальної власності житлової забудови, яка розташована по вул. Пєрвомайська, 125, м. Кремінна, орієнтовною площею до 0,0800 га для ведення особистого селянського господарства з послідуючою передачею її в приватну власність. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про надання дозволу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянці Тюфяковій О.П.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачу її в приватну власність громадянину Костоглодову Д.В.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадянина Костоглодова Д.В. про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення комунальної власності та передачу її в приватну власність, рішення Луганського окружного адміністративного суду від 13.11.2019 року, справа № 360/3778/19, постанову Першого адміністративного суду від 04.03.2020 року, справа № 360/3778/19 та проєкт рішення в якому пропонується затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передати безоплатно у приватну власність Костоглодову Денису Валерійовичу земельну ділянку у встановлених межах площею 2,0000 га для ведення особистого селянського господарства, кадастровий номер 4421610103:03:022:0014, яка розташована в межах сел. Стара Краснянка.

Осєннова О.М., який нагадав, що з приводу цієї заяви сесія Кремінської міської ради сьомого скликання вже приймала рішення про відмову в затвердженні проєкту землеустрою на дану земельну ділянку та передачу її в приватну власність громадянину Костоглодову Д.В.

Пилипенка Е.В., який пояснив, що на виконання рішення та постанови суду, депутати Кремінської міської ради зобов’язані повторно розглянути дану заяву. А також, доповів що спілкувався з приводу цього питання з депутатом Кремінської міської ради від селища Стара Краснянка Дубовим О.В., який підтвердив важливість даної земельної ділянки для громади селища, яка використовується мешканцями як пасовище для худоби.

Прокопенка Ю.О., який зазначив, що прийняття даного рішення суперечить суспільним інтересам територіальної громади селища, які депутати міської ради повинні представляти та захищати. А також наголосив, що передача даної земельної ділянки у приватну власність може викликати суспільне невдоволення серед мешканців селища Стара Краснянка діями місцевої влади, яка проігнорувала думку людей.

Осєннова О.М., який запропонував членам комісії прийняти наступне рішення комісії, а саме:

  • Не підтримувати даний проєкт рішення та рекомендувати сесії міської ради не приймати рішення «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачу її в приватну власність громадянину Костоглодову Д.В.»

І поставив пропозицію на голосування.

 

ВИРІШИЛИ:

Не підтримувати даний проєкт рішення та рекомендувати сесії Кремінської міської ради не приймати за основу і в цілому проєкт рішення «Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачу її в приватну власність громадянину Костоглодову Д.В.».

Прийнято одноголосно.

 

ГОЛОВА КОМІСІЇ                                                            О.М. ОСЄННОВ

 

СЕКРЕТАР КОМІСІЇ                                                        О.В. ФЕЩЕНКО

Read 672 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG