Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 19 травня 2017 11:42

Протокол №12 від 12.05.2017 (22 сесія)

УКРАЇНА
КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

ПРОТОКОЛ № 12
засідання постійної депутатської комісії
з питань житлово-комунального господарства, розвитку суб’єктів малого підприємництва, торгівлі та побуту, транспорту та зв’язку

 

м. Кремінна                                                                                                 „12” травня 2017 р.

                                                                                                                      10.00, каб. 12

 

 

На засіданні присутні 4 члена комісії: Кременчук В.І., Рачинський О.А., Шаповал А.С., Гриценко Ю.І.

Відсутні 1 член комісії: Старіков Ю.В.

Засідання комісії є правомочне.

Запрошені: Кремінський міський голова Прокопенко Ю.О., секретар міської ради Пилипенко Е.В., перший заступник міського голови Дзивульський Г.А., начальник планово-фінансового відділу Смалько Н.М.

Засідання комісії проводиться за участю постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету та фінансів.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

Розгляд профільних та інших питань, які виносяться на 22 сесію міської ради.

Інформація: начальника планово-фінансового відділу Смалько Н.М., секретаря міської ради Пилипенко Е.В.

 

1.      Про внесення змін до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кремінна на 2017 рік.

 

СЛУХАЛИ:

Смалько Н.М., яка оголосила клопотання виконкому Кремінської міської ради, щодо ефективного використання бюджетних коштів, проведення своєчасних робіт з реалізації заходів програми соціально-економічного та культурного розвитку м.Кремінна у 2017 році, проект Додатку 1 до Договору про грант від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) і ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про внесення змін до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кремінна на 2017 рік».

Прийнято одноголосно.

 

2.      Про затвердження Міської комплексної програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2017 – 2018 роки.

 

СЛУХАЛИ:

Смалько Н.М., яка оголосила, що з метою підвищення рівня соціального захисту учасників АТО, членів їх сімей та сімей, члени яких загинули під час здійснення АТО, підтримання їх належного морально-психологічного стану, поліпшення ефективності взаємодії місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з регіональними громадськими організаціями та іншими юридичними особами у сфері підтримки учасників АТО та членів їх родин пропонується затвердити Міську комплексну програму соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2017-2018 і ознайомила з відповідним проектом рішення та програмою.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про затвердження Міської комплексної програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2017 – 2018 роки».

Прийнято одноголосно.

 

3.      Про визначення органів реєстрації та внесення змін до штатного розпису.

 

СЛУХАЛИ:

Смалько Н.М., яка оголосила, що на виконання Законів України від 26.11.2015 р. №834-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», №835-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань», від 10.12.2015 р. №888-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг», Закону України від 06.09.2013 р. № 5203-VI «Про адміністративні послуги» пропонується наступне:

1. Визначити відділ адміністративних послуг Кремінської міської ради:

1.1 суб’єктом державної реєстрації, який здійснює повноваження у сфері державної реєстрації прав, визначених відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав та їх обтяжень»;

1.2 суб’єктом державної реєстрації, який здійснює повноваження у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, визначених відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», відділ адміністративних послуг міської ради.

1.3 органом реєстрації у сфері реєстрації фізичних осіб відповідно до Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» відділ адміністративних послуг міської ради.

2. Для реалізації функцій з державної реєстрації прав, функцій з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внести наступні зміни до штатного розпису виконавчих органів Кремінської міської ради:

2.1 з 01.07.2017 перейменувати у відділі адміністративних послуг 2 посади з «спеціаліста 1 категорії» на «адміністратора» з урахуванням кваліфікаційних вимог до посади. з метою матеріального стимулювання та фінансової підтримки талановитої молоді, сприяння удосконалення найбільш перспективних молодих спортсменів міста, які є членами, кандидатами та резервом збірних команд України та на виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку м.Кремінна на 2017 рік пропонується викласти додаток 1 до рішення сесії Кремінської міської ради від 21 грудня 2016 року №18/15 «Про призначення і виплату персональної (іменної) стипендії талановитим і перспективним спортсменам Кремінської міської ради на 2017 рік», а саме «Список талановитим і перспективним спортсменам Кремінської міської ради на 2017 рік» в новій редакції згідно з додатком до проекту рішення і викласти додаток 2 до рішення сесії Кремінської міської ради від 21 грудня 2016 року №18/15 «Про призначення і виплату персональної (іменної) стипендії талановитим і перспективним спортсменам Кремінської міської ради на 2017 рік», а саме «Порядок виплати персональної (іменної) стипендію талановитим і перспективним спортсменам Кремінської міської ради на 2017 рік». А також, ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про визначення органів реєстрації та внесення змін до штатного розпису».

Прийнято одноголосно.

 

4.      Про виплату грошової компенсації на покриття витрат з покращення приміщення комунальної власності.

 

СЛУХАЛИ:

Смалько Н.М., яка оголосила звіт про оцінку вартості невід’ємних покращень окремої будівлі комунальної власності, розташованої за адресою: місто Кремінна, вулиця Чайковського, 3, виконаний суб’єктом оціночної діяльності Лазебником А.Б. та враховуючи пропозиції депутатів, членів постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету та фінансів на засіданні комісії 31 березня 2017 року (протокол № 22) оголосила проект рішення в якому пропонується прийняти Звіт про оцінку вартості невід’ємних покращень окремої будівлі комунальної власності, розташованої за адресою: місто Кремінна, вулиця Чайковського, 3 у сумі 36290,00 (тридцять шість тисяч двісті дев’яносто) грн.. 00 коп., планово-фінансовому відділу апарату виконкому передбачити в бюджеті міської ради на ІІ квартал 2017 року грошову компенсацію фізичній особі-підприємцю Євсюкову О.А. для покриття витрат на невід’ємні покращення будівлі комунальної власності розташованої за адресою: місто Кремінна, вулиця Чайковського, 3 у сумі 36290,00 (тридцять шість тисяч двісті дев’яносто) грн. 00 коп. і провести виплату згідно чинного законодавства.

Кравченко В.І. (голова постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету та фінансів) – так, дане питання було розглянуто на комісії 31 березня 2017 року. Зауважень у депутатів не було.

Смалько Н.М. – повідомляю депутатам, що на сьогоднішній день, не надано до планово-фінансового відділу всіх необхідних документів для проведення оплати через Державне казначейство, а саме актів виконаних робіт та іншої документації, що підтверджує вид проведених робіт. Наявність даної документації, це вимоги Державного казначейства.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про виплату грошової компенсації на покриття витрат з покращення приміщення комунальної власності».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про внесення змін до рішення сесії Кремінської міської ради від 01.03.2017 № 20/4 «Про затвердження Положення про проведення міського конкурсу міні-проектів розвитку територіальної громади «Місто своїми руками».

 

СЛУХАЛИ:

Смалько Н.М., яка оголосила, що з метою подальшого розвитку місцевого самоврядування, підтримки громадських ініціатив, сприяння у розв’язанні місцевих проблем соціально-економічного характеру територіальній громаді м. Кремінна, створення умов для підвищення активності громади пропонується пункт 2.2. Положення про міський Конкурс міні-проектів місцевого розвитку «Місто своїми руками» затвердженого рішенням сесії Кремінської міської ради від 01 травня 2017 року №20/4 «Про затвердження Положення про проведення міського конкурсу міні-проектів розвитку територіальної громади «Місто своїми руками»» викласти в новій редакції а саме Фонд Конкурсу становить 750 тис.грн. і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про внесення змін до рішення сесії Кремінської міської ради від 01.03.2017 № 20/4 «Про затвердження Положення про проведення міського конкурсу міні-проектів розвитку територіальної громади «Місто своїми руками»».

Прийнято одноголосно.

 

6.      Про внесення змін до Кремінського міського бюджету на 2017 рік.

 

СЛУХАЛИ:

Смалько Н.М., яка оголосила клопотання виконавчого комітету Кремінської міської ради і пропозиції внести зміни до рішення міської ради від 21 грудня 2016 року № 18/19 «Про затвердження Кремінського міського бюджету на 2017 рік», зі змінами внесеними рішенням Кремінської міської раді від 08.02.2017 №19/13 «Про внесення змін до Кремінського міського бюджету на 2017 рік», рішенням Кремінської міської раді від 01.03.2017 № 20/2 «Про внесення змін до Кремінського міського бюджету на 2017 рік», а саме внести зміни у додатки: 2 «Видатки Кремінського міського бюджету на 2017 рік за Типовою програмною класифікацію видатків та кредитування місцевих бюджетів / Тимчасовою класифікацією видатків та кредитування для бюджетів місцевого самоврядування, які не застосовують програмно-цільового методу», 4 «Джерела фінансування міського бюджету на 2017 рік», 5 «Перелік державних та регіональних програм по Кремінському міському бюджету на 2017 рік», 6 «Перелік об’єктів, видатки на які у 2017 році будуть проводитися за рахунок коштів бюджету розвитку», 7 «Показники міжбюджетних трансфертів між Кремінським міським бюджетом та іншими бюджетами на 2017 рік» та викласти додатки 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 у новій редакції згідно з додатками 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 до цього проекту рішення. А також ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про внесення змін до Кремінського міського бюджету на 2017 рік».

Прийнято одноголосно.

 

7.      Про делегування повноважень.

 

СЛУХАЛИ:

Смалько Н.М., яка оголосила, що на виконання статті 7 Закону України «Про засади державної регуляторної політики», пропонується делегувати Кремінському міському голові повноваження затверджувати та вносити зміни до планів діяльності Кремінської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів і ознайомила з відповідним проектом рішення.

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про делегування повноважень».

Прийнято одноголосно.

 

8.      Про затвердження Положення про Центр надання адміністративних послуг у м. Кремінна у новій редакції.

 

СЛУХАЛИ:

Смалько Н.М., яка оголосила що на виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Примірного положення про центр надання адміністративних послуг» від 31.08.2016 № 565 та з метою забезпечення реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних і юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» від 06.09.2012 № 5203-VI пропонується затвердити Положення про Центр надання адміністративних послуг у м. Кремінна у новій редакції

і ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

             

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про затвердження Положення про Центр надання адміністративних послуг у м. Кремінна у новій редакції».

Прийнято одноголосно.

 

9.      Про приєднання до Європейської ініціативи «Мери за економічне зростання».

 

СЛУХАЛИ:

Смалько Н.М., яка оголосила що, з метою забезпечення сталого розвитку територіальної громади м. Кремінна пропонується схвалити Європейську ініціативу «Мери за економічне зростання», приєднатися до Європейської ініціативи «Мери за економічне зростання» та уповноважити міського голову Прокопенка Юрія Олексійовича від імені територіальної громади міста Кремінна підписати ініціативу «Мери за економічне зростання» і ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про приєднання до Європейської ініціативи «Мери за економічне зростання»».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про розгляд звіту щодо виконання Програми правової освіти населення та організації надання населенню безоплатної первинної правової допомоги м. Кремінна на 2014-2019 роки.

 

СЛУХАЛИ:

Пилипенко Е.В., надав інформацію, що на сесії передбачається розгляд звіту з виконання Програми правової освіти населення та організації надання населенню міста безоплатної первинної правової допомоги за період 2014 – 2017 років. Дане питання ще не розглядалося на профільній комісії. Але до сесії буде внесено на розгляд членів постійної депутатської комісії з питань регламенту, законності, депутатської діяльності та етики, зв'язку із засобами масової інформації.

 

ВИРІШИЛИ:

 Проект рішення розглянути на постійній депутатській комісії з питань регламенту, законності, депутатської діяльності та етики, зв'язку із засобами масової інформації і винести на розгляд сесії проект рішення «Про розгляд звіту щодо виконання Програми правової освіти населення та організації надання населенню безоплатної первинної правової допомоги м. Кремінна на 2014-2019 роки».

Прийнято одноголосно.

 

11.  Про звернення до Голови Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, Голів фракцій та груп Верховної Ради України, Народного депутата Курило В.С. щодо зареєстрованого законопроекту від 05.04.2016 №6286 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скачування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів та забезпечення збалансованості місцевих бюджетів внаслідок його скасування».

 

СЛУХАЛИ:

Смалько Н.М., яка оголосила що, відповідно до законопроекту Народного депутата України Вознюка Ю.В. від 05.04.2016 №6286 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скачування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів та забезпечення збалансованості місцевих бюджетів внаслідок його скасування» та на виконання рекомендацій Всеукраїнської Асоціації міст України викладених у листах від 03 травня 2017 року №1-119 пропонується звернутися до Голови Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, Голів фракцій та груп Верховної Ради України, Народного депутата Курило В.С. щодо підтримання зареєстрованого законопроекту від 05.04.2016 №6286 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скачування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів та забезпечення збалансованості місцевих бюджетів внаслідок його скасування» і ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про звернення до Голови Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, Голів фракцій та груп Верховної Ради України, Народного депутата Курило В.С. щодо зареєстрованого законопроекту від 05.04.2016 №6286 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скачування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів та забезпечення збалансованості місцевих бюджетів внаслідок його скасування»».

Прийнято одноголосно.

 

 

ГОЛОВА КОМІСІЇ                                                                                   В.І. КРЕМЕНЧУК

 

 

СЕКРЕТАР КОМІСІЇ                                                                                А.С.ШАПОВАЛ

Read 653 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG