Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Середа, 28 грудня 2016 14:57

Протокол №19 від 16.12.2016 (18 сесія)

УКРАЇНА

КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

ПРОТОКОЛ № 19
засідання постійної депутатської комісії з питань землекористування, архітектури, будівництва та екології

 

 м. Кремінна                                                                        „16” грудня 2016 р.                                                                                                                                    10.00, каб.12

 

На засіданні присутні 4 члена комісії: Осєннов О.М., Фещенко О.В., Попов В.Г., Лопата Б.А.

Відсутні: 1 член комісії Наумчук Ю.М.

Засідання комісії є правомочним.

Запрошені: секретар міської ради Пилипенко Е.В., перший заступник міського голови Дзивульський Г.А., заступник міського голови Макогон Н.М., начальник землевпорядного відділу Пруденко О.П.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

Розгляд профільних та інших питань, які виносяться на 18 сесію міської ради.

Інформація: начальника землевпорядного відділу Пруденко О.П., заступника міського голови Макогон Н.М.

 

  1. Про затвердження Типового договору оренди землі, який буде укладатися на земельні ділянки комунальної власності Кремінської міської громади.

 

СЛУХАЛИ

Пруденко О.П., яка оголосила інформацію, що в зв’язку зі змінами в земельному законодавстві України, враховуючи Типовий договір оренди землі затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.2004 року № 220 «Про затвердження Типового договору оренди землі» (із змінами внесеними згідно постанови Кабінету Міністрів України № 843 від 23.11.2016) пропонується затвердити Типовий договір оренди землі, який буде укладатися на земельні ділянки комунальної власності Кремінської міської ради і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення і винести на розгляд сесії проект рішення «Про затвердження Типового договору оренди землі, який буде укладатися на земельні ділянки комунальної власності Кремінської міської громади»

Прийнято одноголосно.

 

2.      Про відміну рішень про надання дозволу на складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку та по приватизації земельних ділянок.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяви громадян та родичів померлих землевласників про надання дозволу на оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки та повернення у державну власність приватизованих ними земельних ділянок на які не оформлені правовстановлюючі документи, по усуненню перешкод у роботі переоформлення по цивільно-правовим актам права на нерухоме майно, яке розташоване на даній ділянці і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про відміну рішень про надання дозволу на складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку та по приватизації земельних ділянок».

Прийнято одноголосно.

 

3.      Про надання дозволу на складання технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) апарату виконавчого комітету Кремінської міської ради.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила інформацію, що з метою проведення інвентаризації земельних ділянок комунальної власності та проведення державної реєстрації права комунальної власності на земельні ділянки пропонується надати дозвіл виконавчому комітету Кремінської міської ради на складання технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) комунальної власності із земель житлової та громадської і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про надання дозволу на складання технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) апарату виконавчого комітету Кремінської міської ради» .

Прийнято одноголосно.

 

4.      Про надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), які знаходяться у користуванні громадян (збірне).

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяви громадян про надання дозволу міської ради на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), які знаходяться у користуванні громадян, рішення 13 сесії Кремінської міської ради 6 скликання від 21.09.2011 р. № 13/44 «Про затвердження переліку назв вулиць, провулків, площ та проспектів на території Кремінської міської ради», рішення 65 сесії 6 скликання Кремінської міської ради від 21.10.2015 року № 65/5 «Про зміну назв вулиць, провулків, площ та проспектів на території Кремінської міської ради» та розпорядження міського голови від 10.02.2016 року № 03-01/18 «Про перейменування вулиць» та від 17.02.2016 року № 03-01/27 «Про перейменування провулку Красноармійський у місті Кремінна» і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), які знаходяться у користуванні громадян (збірне)»

Прийнято одноголосно.     

 

5.      Про надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), які знаходяться у користуванні громадян - членів садівничого товариства «Горняк».

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяви громадян – членів садівничого товариства «Горняк» про надання дозволу міської ради на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), які знаходяться у користуванні громадян і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), які знаходяться у користуванні громадян - членів садівничого товариства «Горняк»» .

Прийнято одноголосно.

 

6.      Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд гр. Медяник І.О.(вул. Горького, 23).

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадянки Медяник І.О. про надання дозволу міською радою на відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд за рахунок вільної земельної ділянки комунальної власності, заяву громадянки Татарової Т.О. та Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про зняття з реєстру нерухомого майна від 08.11.2016 за № 72742347 і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд гр. Медяник І.О.(вул. Горького, 23)».

Прийнято одноголосно.

 

7.      Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для збільшення присадибної ділянки гр. Шепель Н.Є. (пл. Кооперативна, 6).

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву гр. Шепель Наталії Євгеніївни про надання дозволу на відведення земельної ділянки для збільшення садиби за місцем проживання за рахунок перенесення «червоної лінії» та інформацію, що громадянка раніше використала своє одноразове право на безоплатну приватизацію ділянки даного цільового призначення і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для збільшення присадибної ділянки гр. Шепель Н.Є. (пл. Кооперативна, 6)» .

Прийнято одноголосно.

 

8.      Про надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) з послідуючою передачею в оренду гр. Березіну І.М. (пров. Дружби, 5г).

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву ФОП Березіна І.М. щодо поновлення строку дії договору оренди земельної ділянки та інформацію щодо відсутності заборгованості зі сплати орендної плати і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) з послідуючою передачею в оренду гр. Березіну І.М. (пров. Дружби, 5г)» .

Прийнято одноголосно.

 

9.      Про безоплатну передачу земельних ділянок у власність, які знаходяться у користуванні громадян.

                                                                                                                                  

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяви громадян і технічні документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), рішення 13 сесії 6 скликання Кремінської міської ради від 21.09.2011 року № 13/44 «Про затвердження переліку назв вулиць, провулків, площ та проспектів на території Кремінської міської ради», рішення 65 сесії 6 скликання Кремінської міської ради від 21.10.2015 року № 65/5 «Про зміну назв вулиць, провулків, площ та проспектів на території Кремінської міської ради», рішення 5 сесії міської ради 7 скликання від 24.02.2016 року № 5/17 «Щодо передачі земельних ділянок комунальної власності фізичним особам у власність та проведення продажу або в користування на правах оренди» та розпорядження міського голови від 10.02.2016 року № 03-01/18 «Про перейменування вулиць» та від 17.02.2016 року № 03-01/27 «Про перейменування провулку Красноармійський у місті Кремінна» і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про безоплатну передачу земельних ділянок у власність, які знаходяться у користуванні громадян».

Прийнято одноголосно.

 

10.  Про затвердження технічної документації із землеустрою та укладання договору сервітуту на земельну ділянку з ФОП Сухар Н.С.(вул. Шевченко, район будинку 29).

 

СЛУХАЛИ:                                                                                                                                          

Пруденко О.П., яка оголосила заяву ФОП Сухар Н.С. щодо затвердження технічної документації та укладання договору сервітуту на земельну ділянку встановленого розміру відповідно до технічної документації, розробленої на підставі рішення 14 сесії 7 скликання міської ради № 14/11 від 07.09.2016 року і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою та укладання договору сервітуту на земельну ділянку з ФОП Сухар Н.С.(вул. Шевченко, район будинку 29)» .

Прийнято одноголосно.

 

11.  Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачу її в оренду громадянам Сіміковій Л.М. та Пономарьову М.П. (пр. Дружби, 15/2).

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадян Сімікової Л.М. та Пономарьова М.П.. щодо передачу в оренду земельної ділянки встановленого розміру відповідно до проекту землеустрою, розробленого на підставі рішення 12 сесії 7 скликання міської ради № 12/23 від 29.06.2016, позитивні висновки Відділу Держгеокадастру у Кремінському районі та відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення з доповненнями і винести на розгляд сесії проект рішення «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачу її в оренду громадянам Сіміковій Л.М. та Пономарьову М.П. (пр. Дружби, 15/2)» .

Прийнято одноголосно.

 

12.  Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачу її в оренду ФОП Макогону Г.М. (пров. Дружби, 7).

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву ФОП Макогона Г.М. щодо передачу в оренду земельної ділянки встановленого розміру відповідно до проекту землеустрою, розробленого на підставі рішення 10 сесії 7 скликання міської ради № 10/8 від 25.05.2016 та рішення 15 сесії 7 скликання міської ради № 15/35 від 28.09.2016, позитивний висновок Відділу Держгеокадастру у Кремінському районі та відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачу її в оренду ФОП Макогону Г.М. (пров. Дружби, 7)» .

Прийнято одноголосно.

 

13.  Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 26.05.2011 р. для утримання торгового павільйону ФОП Березіну І.М. (вул. 30 Января).

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву ФОП Березіна І.М. щодо поновлення строку дії договору оренди земельної ділянки, інформацію щодо відсутності заборгованості зі сплати орендної плати і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 26.05.2011 р. для утримання торгового павільйону ФОП Березіну І.М. (вул. 30 Января)»

Прийнято одноголосно.     

 

14.  Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 02.02.2007 р. для утримання нежилої будівлі - магазину ФОП Клюєвій І.І. (пл. Кооперативна, 9).

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву ФОП Клюєвої І.І. щодо поновлення строку дії договору оренди земельної ділянки, інформацію щодо відсутності заборгованості зі сплати орендної плати і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 02.02.2007 р. для утримання нежилої будівлі - магазину ФОП Клюєвій І.І. (пл. Кооперативна, 9)» .

Прийнято одноголосно.

 

15.  Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 19.07.2012 р. для утримання торгівельного павільйону ФОП Непрану Р.М. (пл. Кооперативна).

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву ФОП Непрана Р.М. щодо поновлення строку дії договору оренди земельної ділянки, інформацію щодо відсутності заборгованості зі сплати орендної плати і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 19.07.2012 р. для утримання торгівельного павільйону ФОП Непрану Р.М. (пл. Кооперативна)» .

Прийнято одноголосно.

 

16.  Про внесення змін до договору оренди землі від 10.10.2013 р. для утримання магазину з гр. Гладким О.М. (вул. Слобожанська (колишня вул. Комсомольська), 1).

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадянина Березіна І.М. щодо внесення змін в договір оренди землі у зв’язку зі зміною власника нерухомого майна, та щодо зменшення орендної плати у зв’язку з переглядом ставок орендної плати Кремінською міською радою, Договір купівлі-продажу нерухомого майна зареєстрованого в реєстрі за № 796 від 11.05.2016 року і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про внесення змін до договору оренди землі від 10.10.2013 р. для утримання магазину з гр. Гладким О.М. (вул. Слобожанська (колишня вул. Комсомольська), 1)»

Прийнято одноголосно.

 

17.  Про припинення права землекористування.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила службову записку начальника землевпорядного відділу апарату виконавчого комітету Кремінської міської ради щодо припинення дії договорів оренди земельних ділянок землекористувачам, що протягом 2015-2016 роки не сплачують орендну плату та припинення дії договорів оренди землі, термін яких вже сплив, акти обстеження стану та дотримання умов використання земельних ділянок, які складені комісією з самоврядного контролю за використанням та охороною земель територіальної громади Кремінської міської ради і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень, але винести на розгляд сесії проект рішення «Про припинення права землекористування» після проведення фахівцями з юридичних питань відповідної роботи з фізичними та юридичними особами які не сплачують орендну плату та не укладають договори.

Прийнято одноголосно.

 

18.  Про внесення у реєстр земельних ділянок, що підлягають продажу в 2017 році.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила інформацію, що з метою виконання заходів, спрямованих на поповнення міського бюджету, у зв’язку зі змінами у діючому законодавстві щодо збільшення термінів розгляду проектів місцевих нормативних актів, рішення 65 сесії 6 скликання Кремінської міської ради від 21.10.2015 року № 65/5 «Про зміну назв вулиць, провулків, площ та проспектів на території Кремінської міської ради» і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про внесення у реєстр земельних ділянок, що підлягають продажу в 2017 році» .

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кремінна на 2017 рік.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М. – яка оголосила, що відповідно до Закону України «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України», постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2003 року № 621 «Про розроблення прогнозних і програмних документів економічного і соціального розвитку та складання проекту державного бюджету», основних показників економічного і соціального розвитку міста пропонується затвердити Програму соціально-економічного та культурного розвитку міста Кремінна на 2017 рік і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кремінна на 2017 рік» .

Прийнято одноголосно.

 

20.  Про затвердження Кремінського міського бюджету на 2017 рік.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М. – яка оголосила клопотання виконавчого комітету Кремінської міської ради щодо затвердження Кремінського міського бюджету на 2017 рік, який ухвалено рішенням виконкому Кремінської міської ради у відповідності до статей 14, 21-24, 63, 69, 69-1, 71-73, 75-77, 88, 91, 93 Бюджетного кодексу України, пропонується:

 1. Затвердити загальний обсяг доходів міського бюджету на 2017 рік у сумі 13 303,970 тис. грн. Обсяг доходів загального фонду бюджету визначити у сумі 13 303,970 тис. грн., спеціального фонду бюджету в сумі 576,470 тис. грн., у тому числі бюджету розвитку – 452,00 тис. грн.

2. Затвердити загальний обсяг видатків міського бюджету на 2017 рік у сумі 13,303,970 тис. грн., у тому числі обсяг видатків загального фонду бюджету в сумі 7 965,162 тис. грн. та видатків спеціального фонду бюджету в сумі 5 338,808 тис. грн. за тимчасовою класифікацією видатків та кредитування місцевих бюджетів.

3. Установити профіцит загального фонду міського бюджету в сумі 4 762,338 тис. грн. напрямком використання якого визначити:

- передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) в сумі 4 762,338 тис. грн.

4. Установити дефіцит спеціального фонду міського бюджету в сумі 4 762,338 тис. грн., джерелом покриття якого визначити:

- надходження коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) в сумі 4 762,338 тис. грн.

5. Установити розмір оборотного касового залишку бюджетних коштів міського бюджету на 2017 рік у сумі 50,000 тис. грн.

6. Затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи, виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань на 2017 рік.

 7. Установити, що пільги по сплаті податків та зборів (обов’язкових платежів) до міського бюджету у 2017 році міською радою не надаються.

8. Затвердити на 2017 рік в складі видатків міського бюджету кошти на реалізацію державних та регіональних галузевих програм на загальну суму 6 452,329 тис. грн.

9. Затвердити перелік об’єктів, фінансування яких буде здійснено за рахунок коштів бюджету розвитку.

10. При внесенні змін до бюджетної класифікації, надати право міському голові здійснювати відповідне коригування додатків до рішення про бюджет.

Надати право міському голові, за попереднім погодженням з постійною комісією міської ради з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету а фінансів здійснювати протягом 2017 року у межах загального обсягу бюджетних призначень за загальним та спеціальними фондами бюджету перерозподіл бюджетних асигнувань, затверджених у розписі бюджету та кошторисі в розрізі функціональної та економічної класифікації видатків бюджету з подальшим затвердженням внесених змін міською радою у встановленому порядку під час внесення змін до міського бюджету або затвердження звіту про його виконання, відповідно до ч.10 ст.23 Бюджетного кодексу України.

Надати право міському голові, за попереднім погодженням з постійною комісією міської ради з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету а фінансів здійснювати протягом 2017 року у разі необхідності розподіл (перерозподіл) обсягів субвенцій з районного та інших міжбюджетних трансфертів з місцевих бюджетів Кремінського району до міського бюджету у відповідності з фактичними зобов’язаннями щодо здійснення видатків за рахунок таких трансфертів з подальшим затвердженням внесених змін міською радою у встановленому порядку під час внесення змін до міського бюджету або затвердження звіту про його виконання, відповідно до ч.10 ст.23 Бюджетного кодексу України.

11. Встановити обсяг резервного фонду міського бюджету на 2017рік у сумі 15,000 тис. грн.

12. Затвердити перелік захищених статей видатків загального фонду міського на 2017 рік за їх економічною структурою відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України:

- оплата праці працівників бюджетних установ;

- нарахування на заробітну плату;

- придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

- забезпечення продуктами харчування;

- оплата комунальних послуг та енергоносіїв;

- поточні трансферти населенню;

- поточні трансферти місцевим бюджетам.

І ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками до нього.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про затвердження Кремінського міського бюджету на 2017 рік».

Прийнято одноголосно.

 

ГОЛОВА КОМІСІЇ                                                                                                 О.М. ОСЄННОВ

 

 

СЕКРЕТАР КОМІСІЇ                                                                                О.В. ФЕЩЕНКО

Read 742 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG