accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 19 березня 2021 14:37

Жінки, Мир, Безпека (WPS), прогрес, виклики та проблеми, що виникають в контексті пандемії COVID-19

Мобілізаторка груп самодопомоги Кремінської громади Ірина Смага єдина від України виступила на міжнародному заході "Жінки, Мир, Безпека (WPS), прогрес, виклики та проблеми, що виникають в контексті пандемії COVID-19». Метою заходу було продемонструвати важливість Резолюції РБ ООН 1325 в громадах як потужного інструменту для реалізації зобов'язань щодо гендерної рівності, прав жінок та жінок, миру та безпеки. В заході також виступали учасниці з Колумбії, Індонезії, Йорданії, Лівану.
Під час промови Ірина розповіла про успішні практики об'єднання активних людей для вирішення нагальних гендерних питань, в тому числі тих, які виникли у зв'язку із бойовими діями в регіоні та пандемією коронавірусу.
Зокрема, в рамках проекту ООН Жінки «Мобілізація громад для розширення можливостей» за підтримки Програми ООН з відновлення та відбудови миру було створено 4 групи самодопомоги, в які увійшло 20 жінок.

«Одним з наших досягнень, яким ми пишаємось, є те, що жінки з вразливих категорій, в тому числі, постраждалі від конфлікту, були включені в консультативні органи при міській раді, в робочі групи з безпеки, в групу з розробки Плана діяльності 1325, соціальних програм і стратегій», - сказала Ірина Смага.
Ірина розповіла, що за активної роботи жінок з самодопомоги в 2019 році був розроблений перший сумісний план дій «Жінки. Мир. Безпека», і на даний момент учасниці об'єднання беруть участь в розробці Плану 1325 на період до 2025 року. Також прийнята гендерно-орієнтована стратегія соціально-економічного розвитку громади до 2027 року, затверджена Програма прав та можливостей жінок та чоловіків в ОТГ. Особливим домягненням адвокатування груп самодопомоги є створення притулку для допомоги постраждалим від гендерно-обумовленного насилля.
«Ми також проводили свої фокус-групи в нашій громаді з жінками, які постраждали від конфлікту. І на підставі виявлених проблем ми розробили і надали Міністерству соціальної політики України, регіональній та місцевій владі більше 40 рекомендацій, які передбачають питання захисту, безпеки, рівного доступу до правосуддя, протидії гендерно-обумовленному насиллю, сексуальному насиллю та дамаганням, пов'язаним з конфліктом, а також розширення участі жінок в прийнятті рішень з миробудівництва та врегулювання конфлікту на всіх рівнях влади. Важливим напрямком в нашій діяльності буде участь в реалізації місцевого Плана дій 1325, а також проведення моніторингу планів дія як на місцевому, так і на регіональному рівнях», - резюмувала Ірина Смага.
Read 1044 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG