accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 03 грудня 2020 09:25

Соціальний захист людей з інвалідністю – одне з найважливіших завдань Фонду соціального страхування України

3 грудня - Міжнародний День людей з особливими потребами, який є щорічною подією. Відзначення його – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з обмеженими можливостями, що потребують захисту та підтримки. Особи з інвалідністю – це не просто категорія людей, це окремі життя, окремі трагедії та окремі людські надії на те, що буде добре. Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоровя і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року, не забувати про те, що поруч з нами живуть люди які потребують допомоги і уваги. Звичайно, цей день не можна називати святковим, бо на долю цих людей випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти. І хто допомагає.

Одним із головних завдань Фонду соціального страхування України, визначених законодавством, є турбота про осіб з інвалідністю, зумовленою травмою або професійним захворюванням, отриманими на виробництві.

У Кремінському відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області перебуває на обліку 298 осіб з інвалідністю, з них I групи - 2 особи, II групи - 45 осіб, III групи - 251 особа.

За 11 місяців 2020 року відділенням управління відшкодовано шкоди, заподіяної працівникові внаслідок трудового каліцтва та професійного захворювання, на суму понад 29 млн. гривень.

Протягом 11 місяців 2020 року 17 потерпілих, які перебувають на обліку у Кремінському відділенні, за рахунок коштів Фонду забезпечено стаціонарним лікуванням у хірургічному, неврологічному та терапевтичному відділеннях КНП «Кремінська багатопрофільна лікарня Кремінської районної ради» на суму 96,2 тис.грн. Амбулаторним лікуванням забезпечено 7 осіб на суму 26,7 тис.грн. За рахунок коштів Фонду протезно – ортопедичні вироби отримали 8 осіб з інвалідністю на суму 289,4 тис.грн. На постійний сторонній догляд та побутове обслуговування отримують кошти 3 особи з інвалідністю, за 11 місяців 2020 року обсяг витрат склав понад 64,9 тис.грн.

Компенсацію на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів, виданих за рахунок коштів Фонду та на транспортне обслуговування осіб з інвалідністю отримали 3 особи з інвалідністю.

 Напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю Кремінське відділення управління висловлює найтепліші слова підтримки громадянам, на долю яких випали нелегкі випробування. Бажає їм міцного здоров’я, родинного затишку, життєвого оптимізму, добробуту, щастя та витримки у всіх життєвих випробуваннях.

Головний спеціаліст
медичних та соціальних послуг
Кремінського відділення
управління виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України
у Луганській області
Ірина ВИНОГРАДЕНКО.

Read 1304 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG