accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Вівторок, 17 вересня 2019 08:15

АМУ заявляє про наступ на місцеве самоврядування: Держказначейство відбирає у громад кошти, виділені Урядом

11 вересня 2019 року

На початку липня Уряд виділив територіальним громадам 2,5 млрд грн на реалізацію соціально-важливих проектів - на будівництво та ремонт шкіл і дитячих садків, ремонт та благоустрій вулиць, влаштування водогонів, насосних станцій та систем очищення води, обладнання медичних амбулаторій, центрів адмінпослуг,  будинків культури (розпорядження від 10.07.2019 №500-р).

Після певних затримок Держказначейство розпочало перераховувати кошти громадам і станом на 3 вересня до місцевих бюджетів вже надійшло 814 млн грн – 32,6% від виділеного Урядом обсягу. А вже 10 вересня територіальні органи Держказначейства, посилаючись на доручення Міністерства фінансів, заблокували ці  кошти та звернулись до органів місцевого самоврядування з вимогою добровільно надати письмову згоду на їх повернення.

Асоціація міст України заявляє, що такими діями Міністерство фінансів та його структури порушують чинне законодавство. Адже Бюджетний кодекс України прямо передбачає, що міжбюджетні трансферти – це кошти, які безоплатно і безповоротно  передаються з одного бюджету до іншого (пункт 32 частини першої статті 2). Тобто, немає жодних законодавчих підстав для їх повернення з місцевих бюджетів у державний.

У таких діях вбачається намір принизити авторитет і спроможність органів місцевого самоврядування як перед жителями громад, так і перед бізнес-спільнотою. 
Адже втілення цих невеликих за об’ємом фінансування, але дуже соціально важливих проектів, впливає на якість життя мешканців міст, селищ та сіл, об’єднаних територіальних громад. Окрім того, на місцях вже укладено договори з підрядниками або проводяться процедури закупівлі. 

Складається враження, що за допомогою таких дій дехто прагне дискредитувати владу на рівні громад, щоб створити умови для проведення дострокових місцевих виборів, адже законодавчих підстав для цього нині немає.

 

Прес-служба АМУ
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
486-28-12

Read 1071 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG