accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Середа, 21 лютого 2018 14:06

Звіт Кремінського міського голови про свою діяльність та виконавчих органів міської ради

Шановні креміняни!

 

Завершився другий рік нашої спільної роботи і у відповідності до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» я, як міський голова, звітую перед громадою про виконання своїх повноважень у 2017 році.Це був рік напруженої роботи, прийняття компромісних рішень, закріплення позитивних тенденцій розвитку міста з єдиною метою – максимально реалізувати інтереси нашої громади.Звітувати перед вами мені не складно, адже у залі бачу багато тих, хто не стояв осторонь, а допомагав, не тільки словом, а й ділом, підставляв плече. Тому сьогодні разом з вами хотів би проаналізувати, що вдалося зробити і над вирішенням яких питань необхідно працювати надалі, які корективи до наших планів необхідно внести.

Робота ради та Виконавчого комітету ради

 

Коротко характеризуючи роботу органів місцевого самоврядування, треба зазначити, що міська рада, виконавчий комітет та всі структурні підрозділи працювали стабільно і послідовно, забезпечуючи розвиток міста за пріоритетними напрямками, розв’язуючи поточні питання життя громади.Для вирішення нагальних питань життєдіяльності міста у поточному році проведено 36 засідань сесій та виконкому, в тому числі міської ради (10) та засідань виконкому (26), прийнято 668 рішень (349 – на сесії та 319 - виконком) та 592 розпорядження голови. Я вдячний депутатам міської ради, членам виконкому, керівникам комунальних підприємств, небайдужим мешканцям міста за плідну працю в команді однодумців. Все це дало свої позитивні результати. За оцінкою Асоціації малих міст України, наше місто увійшло в десятку лідерів малих міст України по залученню інвестиційних коштів в соціально - економічний розвиток міста. У 2017 році Кремінська міська рада приєдналася до Угоди мерів та Європейської ініціативи – Мери за економічне зростання. Вперше, громада міста Кремінна в особі міського голови уклала Угоду про співробітництво з містом країни Європейського Союзу, а саме гміною м.Ключборк, Опольського воєводства, Польща в особі мера Ключборка Ярослава Кєляра. 

 

Центр надання адміністративних послуг

У минулому році ми продовжили роботу по спрощенню та покращенню надання адміністративних послуг мешканцям міста через Центр надання адміністративних послуг.

Послуги надаються у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб, у сферах державної реєстрації речових прав на нерухомість та державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців. У минулому році отримали дозвіл та почали надавати послуги з земельних питань, а саме надання витягів з єдиного земельного кадастру.

Через центр всього надано послуг 6033, видано довідок – 6409.

За допомогою наших міжнародних партнерів - Програми UCBI по Проекту «Українська ініціатива з підвищення впевненості (UCBI), що реалізується Кімонікс Інтернешнл Інк. USAID» запроваджений в дію реєстр територіальної громади міста Кремінна та автоматизовано процес прийому громадян за допомогою електронної черги. Незважаючи на неточності реєстру громади, який нам було передано з реєстру виборців, зазначені заходи значно поліпшили роботу Центру, про що яскраво говорить відсутність попередніх записів на отримання послуги з реєстрації місця проживання та кількість наданих послуг.

Так, для прикладу, за 9 місяців 2017 року видано довідок про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання 688 шт., а за 3 місяці після впровадження реєстру – 601 шт.

 

Звернення громадян

Отримано 83 письмових та усних звернень /107 за 2016 рік/, що на 24 звернення менше у порівнянні з минулим роком.

Через органи влади та органи вищого рівня надійшло 44 звернень: райдержадміністрацію - 42, райраду – 1, прокуратуру - 1.

За соціальним статусом найбільше звернень надійшло від пенсіонерів – 31 звернення, 11 – колективних (287 підписів).

 80 звернень розглянуто на засіданнях виконавчого комітету.

 Зупинюсь на основних результатах соціально-економічного розвитку міста.В поточному році міська влада ставила перед собою цілий ряд завдань щодо розвитку міста і забезпечення реалізації та належного фінансування бюджетних і міських цільових програм.

 

Для того, аби все працювало, як єдиний механізм, треба було, в першу чергу, забезпечити виконання міського бюджету та залучити додаткові джерела фінансування. Тому що, бюджет – це та основа, від якої залежить благополуччя кожного міста.

Доходна частина зведеного бюджету Кремінської міської ради за 2017 року виконана в сумі 55 697,3 тис. грн., що більше відносно виконання 2016 року на 40 800,2 тис.грн. у зв’язку з залученням грантових коштів Європейського Союзу.

Доходи міського бюджету в 2017 році сформовані в розрізі джерел надходжень:

на 69,4% за рахунок цільових (грантових) коштів (38 637,0 тис.грн.);

на 12,1% за рахунок єдиного податку (6 748,9 тис.грн.);

на 7,7 % за рахунок плати за землю (4 316,7 тис.грн.);

на 3,3% за рахунок субвенцій з державного, обласного та місцевих бюджетів (1 864,1 тис.грн.);

на 3,1% за рахунок акцизного податку від реалізації суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (1 710,9 тис.грн.);

на 1,2% за рахунок податку на майно (650,2 тис.грн.);

на 0,8% за рахунок плати за надання адміністративних послуг (429,9 тис.грн.);

на 0,7% за рахунок рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів (373,8 тис.грн.);

на 0,6% за рахунок надходжень від продажу землі (369,3 тис.грн.);

на 1,1% за рахунок інших надходжень (в т.ч. неподаткових) (596,5 тис.грн.).

 

На видатки бюджетних установ та інших заходів спрямовано коштів – 29 537,1 тис. грн.

Видатки міського бюджету сформовані в розрізі таких галузей:

на 49,2 % на реалізацію програм допомоги ЄС (14 521,2 тис. грн.);

на 21,5 % на житлово-комунальне господарство (6 349,6 тис. грн.);

на 18,5 % на органи місцевого самоврядування (5 476,4 тис. грн.);

на 6,6 % інвестиційний розвиток ( 1 941,3 тис. грн.);

на 2,9 % на соціальний захист, культуру та спорт (857,1 тис. грн.);

на 1,3 % на інші видатки (391,5 тис. грн.).

 

Об’єднуючи ресурси всіх можливих джерел фінансування, незважаючи на певні труднощі з виконанням бюджету, ми впевнено рухались до намічених цілей. І в результаті спільної роботи у 2017 році нам вдалося:

 

Проект ЄС «Поліпшення доступу до води в постраждалій від конфлікту громаді м.Кремінна»

З метою забезпечення міста якісними послугами з водопостачання та водовідведення розпочато проект технічної допомоги Європейського Союзу «Поліпшення доступу до води в постраждалій від конфлікту громаді м.Кремінна» в рамках Програми «Підтримки політики регіонального розвитку в Україні». Кошторисна вартість Проекту 1 756 961,25 євро, термін реалізації Проекту згідно угоди грудень 2016 – червень 2018.

У 2017 році розроблено проект реконструкції магістральних і розподільчих водопровідних мереж по проекту «Поліпшення доступу до води в постраждалій від конфлікту громаді м.Кремінна», яким передбачено укладання трубопроводів із поліетиленових труб 46,4065км. Проведена часткова закупка матеріалів для реалізації проекту, а саме 12,6 км труби, комплектуючи для 50-ти колодязів, 400 т піску, 20 000 л дизпалива. Всього витрачено коштів ЄС – 14 258,5 тис.грн.

 

  • ЖКГ

Кошти, які ми змогли направити на вирішення житлово-комунальних питань та благоустрій:

- на заходи з благоустрою міста направлено - 4 373,6 тис. грн.;

- фінансова підтримка житлово-комунального господарства – 994,3 тис.грн.;

- забезпечення функціонування водопровідно-каналізаційного господарства – 351,6 тис.грн.;

- забезпечення функціонування комунальних підприємств – 323,9 тис.грн.

- капітальний ремонт житлового фонду - 3,7 тис. грн.;

- капітальний ремонт автодоріг – 302,5 тис.грн.

Як ви бачите, значна частина коштів була направлена на фінансову підтримку житлово-комунального господарства, більша частина яких не заплановані витрати. З метою безперебійного функціонування комунальних підприємств міста, було надано з міського бюджету дотації:

ККС - на відшкодування втрат доходів у зв'язку з наданням послуг по обслуговуванню ліфтів – 24,8 тис. грн.; на утримання та обслуговування бювету питної води – 36,0 тис. грн.; на відшкодування різниці в тарифах на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкової території – 225,6 грн.

ВУВКГ - для проведення аналізу якості питної води –45,6 тис. грн.; на поточний ремонт приміщення для розміщення робочої групи з реалізації проекту ЄС – 17,8 тис. грн.; на різницю в тарифах – 644,5 тис. грн.

Хочу, щоб усі розуміли: дотація на відшкодування різниці в тарифах по воді та багатоквартирному житловому фонду «витягла з кишені» бюджету кошти, які могли б бути спрямовані на ремонт доріг, благоустрій та інше.

 

На забезпечення функціонування водопровідно-каналізаційного господарства та комунальних установ було спрямовано – 675,5 тис. грн., та вирішено такі питання:

Проведено капітальний ремонт водопровідних мереж з влаштування колодязів по вул. Гоголя, Невська, Волкова та капітальний ремонт каналізаційних мереж вул.Титова, пр.Дружби, вул.Красна, пл.Красна,1, вул. Піддубна,3 - 351,6 тис. грн., що становить 351,41 п.м.

КП «Кремінна-Комунсервіс» на влаштування управління пасажирським ліфтом та придбання спеціального обладнання для ліфта (вул.Банкова,2) в сумі 69,0 тис. грн.

Кремінському ВУВКГ – 97,7 тис. грн. – на придбання блоку керування; 116,2 тис. грн. – на придбання 3-х насосів (для КНС та 2-ва для подачі питної води на Житлівський водозабір); 22,0 тис. грн. - на придбання трасодефектошукача; 19,0 тис. грн. – Кремінському ВУВКГ для придбання лічильника води для КНС.

 

Капітальний ремонт житлового фонду(приміщень)

За рішенням депутатського корпусу, у минулому році капітальний ремонт житлового фонду міг проводитися тільки на умовах співфінансування мешканцями багатоквартирних будинків. За звітний період звернулися тільки мешканці пров. Дружби стосовно ремонту козирків будинку (1,2 під’їзди) – мешканці зібрали кошти на матеріали, а за кошти бюджету проведена оплата капітального ремонту козирків.

 

Дороги

Наше місто разом з селищами має досить довгу і розгалужену мережу доріг. Кожен знає, що очевидним показником господарювання влади є стан доріг. Це є також головною щоденною темою кожного члена громади (автомобіліста). Стан доріг є предметом уваги гостей.

Своєчасний ремонт доріг з твердим покриттям доріг потребує значних коштів. Тому ми мали надію, що 23 проекти, поданих нами для фінансування за рахунок коштів ДФРР допоможуть нам привести наші дороги у належний стан. Але фінансування ми не отримали на жодну з доріг.

За рахунок власних коштів провели капітальний ремонт вул. Кооперативна – 291,4 тис.грн. (1072,0 м кв.) та поточний ремонт автодоріг (вул.Титова, вул.Центральна, вул.Полнова) - 256,9 грн. грн. (477,0 м кв.).

Крім того, у 2017 році планували відремонтувати вул.Підвільшанську, Гоголя, внутрішньо квартальні дороги в кв.Побєди, але у зв’язку з відсутністю підрядника на виконання робіт нам це не вдалося реалізувати. Але хочу, щоб всі зрозуміли, кошти на ремонт зазначених доріг залишилися в бюджеті та заплановані на 2018 рік.

 

Благоустрій

Мешканці міста миттєво реагують на будь-які зміни напрямку покращання території, облаштування скверів, майданчиків, дворів багатоповерхових будинків, місць загального користування. Нам, власне, і самим подобається така робота, яку можна побачити, відчути, торкнутися руками.

У 2017 році продовжили роботу з установки та облаштування дитячих ігрових та спортивних майданчиків (22 шт.), лавок садових (38 шт.), урн (7 шт.). На це бюджету витрачено 379,8 тис.грн. Відремонтовано та надано сучасний вигляд міському фонтану, на це витрачено з бюджету 439,2 тис.грн. (ремонтні роботи – 219,0 тис.грн., обладнання – 177,2 тис.грн., намет – 43,0 тис.грн.)

Завдяки цьому у міста з'явилося своє місце «для закоханих» та «для примирення» та сучасний фонтан, а, також, нові сучасні об’єкти публічного простору. Вони прикрасили центральну частину нашого міста та стали улюбленим місцем для фотографування та відпочинку кремінян. Такі місця зазвичай формують імідж та враження про місто. А ми прагнемо щоб воно було найкращім. На жаль, стає боляче, коли бачиш, що є люди, які не тільки самі нічого не роблять, а і не бережуть та руйнують те, що зроблено іншими.

 З метою дбайливого ставлення до свого міста, вперше, ми запропонували мешканцям нашого міста самостійно встановити надані їм лавки та урни. На нашу пропозицію відгукнулися і були встановлені лавки у подвір’ях будинків за адресою вул. Побєди,10; вул.Центральна,11; вул.Банкова,2; пл. Шахтна,2; пров.Піддубний,2; вул.Шевченко,14; вул.Шевченко,12; вул.Титова,2; пл.Красна,1; вул.Побєди,9, пл.Красна, 6; пл.Петровського.

Найпомітнішим внеском у покращення естетичного вигляду міста, я вважаю проведення капітальних ремонтів тротуарів та пішохідних доріжок. Капітальний ремонт тротуарів виконано по вул.Кооперативній, вул.Центральній, вул.Побєди, пров.Дружби, просп.Дружби на загальну суму 1 221,1 тис.грн., що в натуральних показниках становить 1738,0 м2.

Нарешті, у минулому році ми винайшли кошти і провели капітальний ремонт огорожі кладовища по пров. Шевченко – 178,7 тис.грн., 213,2 п.м. п.м.

В минулому році було профінансовано роботи з чистки зливових каналізацій, а саме по пл.Кооперативна (автовокзал) та по вул.Банкова поряд з колишньою баянною фабрикою. Але по вул.Банкова роботи буде подовжено в 2018 році по відновленню прийомнику зливових вод на проїжджій частині вулиці, які було зруйновано 10 років тому.

На сьогодні основними роботами з благоустрою на території міста опікується комунальне підприємство міської ради ДП «ККС», що налічує 19 працівників, які обслуговують усю вулично-дорожню мережу, чистять місто, прибирають його, тощо — це щоденна робота комунального підприємства.

За 2017 року підприємство виконало наступні послуги:

  • Поточний ремонт з профілювання ґрунтових доріг – 15,2 тис.грн.;
  • Очищення від сміття місць, від утворення стихійних несанкціонованих звалищ – 194,2 тис.грн. (1616 куб.м);
  • Поточний ремонт об´єктів благоустрою – 13,2 тис.грн.;
  • Утримання вуличного освітлення та зовнішніх електромереж – 116,9 тис.грн.;
  • Утримання доріг шляхом очистки від снігу та обробки противоожеледними сумішами - 99,7 тис. грн.;
  • Зріз аварійних дерев, які загрожують життєдіяльності людей - 30,6 тис.грн. (11 шт.);
  • Виконання робіт по догляду за дренажними мережами і водопровідними спорудами – 9,5 тис.грн.;
  • Поточний ремонт архітектурних споруд (пам´ятників) – 25,4 тис. грн.;
  • Видалення бур´янів та карантинних рослин – 68,2 тис.грн.;
  • Поточний ремонт дорожньої розмітки - 8,4 тис.грн.;
  • Захоронення невідомих безрідних – 3,3 тис. грн.;
  • Очищення території прилеглої до полігону в районі контрольних свердловин –14,0 тис. грн.;
  • Утримання дерев'яних мостів – 8,1 тис. грн.;
  • Озеленення міста – 5,6 тис. грн.;
  • Побілка бордюр – 6,8 тис. грн.;
  • Утримання дитячих майданчиків та зон відпочинку – 8,9 тис. грн.;
  • Утримання об’єктів благоустрою, улаштування адресних табличок – 0,2 тис. грн.

Закуплено 20 контейнерів для сміття, які установлені в містах зон відпочинку р.Красна, та оз.Підпісочне та по контейнерним майданчикам.

З метою підтримки комунального підприємства та створення нових робочих місць, у 2017 році продовжено практику залучення безробітних за направленням Центру зайнятості на громадські роботи з благоустрою. Всього залучено 96 осіб та витрачено на виплату заробітної плати коштів з бюджету 213,1 тис.грн.

Якісне виконання робіт неможливе без спеціалізованої техніки. Тому, крім подрібнювача гілок на виконання проекту «Покращення екологічної ситуації міста Кремінна шляхом запровадження технології управління відходами», що ми отримали за обласні кошти та кошти міського бюджету (112,6 тис. грн.) придбано спеціалізовану дорожню щітку (39,0 тис.грн.)

 

ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ЩОДО БЛАГОУСТРОЮ МІСТА

  1. Незважаючи на добросовісне ставлення більшості мешканців до благоустрою міста, інколи залишаються питання, що потребують більш глибокого порозуміння жителів. Зокрема це стосується укладення договорів на вивезення ТПВ мешканцями приватного сектору та приватними підприємцями. З року в рік кількість договорів збільшується, але все ж таки кількість дворів приватного сектору у місті становить близько 9500, укладено договорів всього 2038. Вкотре хочеться запитати: куди дівається сміття у решти людей?
  2. Звертаюсь і до свідомості громадян щодо недопущення вандалізму (поламані автобусні зупинки, дошки оголошень, розбиті лавочки, погнуті урни, розбиті ліхтарі тощо).

Санітарний стан міста

Протягом 2017 року за участю депутатів міської ради та комунальних служб проведено 7 сходів з питань благоустрою. Нами проводиться робота з залучення громади до спільних заходів з санітарної очистки міста шляхом проведення загальноміських суботників. Під час проведення цих заходів протягом 2017 року було ліквідовано 36 несанкціонованих сміттєзвалищ об’ємом 1616 м, очищено від сміття територію загальною площею 1,9 га.

         Проводились рейди щодо перевірки дотримання Правил благоустрою на території громади.

Всього проведено 41 рейдів:

  • з працівниками ВП ГУНП – 9;
  • Сектором безпеки дорожнього руху Кремінського відділу поліції – 4;
  • Комісією по благоустрою апарату виконкому міської ради спільно з КП «КРЕМІННА-КОМУНСЕРВІС»– 21;
  • Комісією по торгівлі – 7.

За порушення Правил благоустрою по ст.152 КУпАП складено 9 протоколів. Виписано 1717 попередження та 404 приписи, надано 17 дозволів на зберігання будівельних матеріалів.

         За даними відділу житлово-комунального господарства та будівництва під час проведення весняної акції «За чисте довкілля» підприємствами, установами, організаціями та населенням міської громади висаджено 931 дерево. І на сьогодні загальна площа зелених насаджень міста складає 659 га, площа зелених насаджень загального користування – 200 га, зелені насадження, які доглядаються – 22,1 га, площа газонів – 20,15 га, квітників – 2,0 га, парків – 2,0 га, скверів – 2,8 га.

 

Освітлення

Немає таємниці у тому, що різні райони міста, у тому числі наші селища, освітлені по-різному. Після руйнування загальної системи освітлення міста дуже важко одночасно його відновити або встановити на всіх вулицях. Ми впевнені, що першочерговими вулицями, які претендують на проведення таких робіт, можна вважати безвиключно всі.

         Але не треба забувати (але треба знати), що ця робота починається з оформлення відповідної документації (ТУ). Це займає певний час і кошти.

У 2017 році ми продовжили роботи з відновлення зовнішнього освітлення:

Закупили 140 шт. світлодіодних світильників зовнішнього освітлення (101,0 тис.грн.) та проводу 7 150 м (84,9 тис.грн.), які встановили на вул. Кооперативна - 12 шт., вул. Слобожанська – 23 шт., Титова – 18 шт., пров. Дружби - 12шт, вул. Полнова – 7 шт., вул. Шевченко - 4 шт., вул. Харківська – 8 шт., вул. Центральна - 4 шт., решта буде встановлена в с.Житлівка, Ст.Краснянка та в м.Кремінна. Провід буде використано на відновлення пошкоджених мереж зовнішнього освітлення.

В грудні 2016 року завершені роботи з улаштування 37 км мереж зовнішнього освітлення по місту та встановлено 408 світильників по місту. З метою їх підключення до мереж живлення вже рік міська рада намагається отримати технічні умови та внести зміни до договору споживання електроенергії по зовнішньому освітленню але з незрозумілих причин ТОВ «ЛЕО» ці зміни не вносить. Змонтовані 11 вузлів обліку для мереж, які проходять по 24 вулицям міста, станом на сьогодні вони всі знеструмленні, аналогічна ситуація і в інших громадах району (с.Червонопопівка). На послуги зі встановлення 11 вузлів обліку зовнішнього освітлення вже використано – 54,9 тис. грн.

         Хочу нагадати, що міською радою здійснюється і поточний ремонт та утримання існуючих мереж зовнішнього освітлення. Протягом 2017 року на це було витрачено 116,9 тис. грн., проведена оплата за електроенергію мереж зовнішнього освітлення – 305,1 грн. тис.грн.

        

Реалізація заходів щодо інвестиційного розвитку міста

 

Гарним прикладом стимулювання активності громадян та бізнесу для вирішення актуальних соціально-економічних проблем є започаткування вперше в місті щорічного конкурсу міні-проектів «Місто своїми руками».

Дуже приємно, що в нас виявилось багато активних мешканців. Попередньо бюджет конкурсу складав 350,0 тис.грн. На суд конкурсної комісії було подано 24 цікавих проекти, і конкурсною комісією вирішено було підтримати 21 проект та збільшити бюджет конкурсу до 700,0 тис.грн.

Ми вдячні кожному, хто долучається до громадських ініціатив та підтримує активних кремінян.

Завдяки реалізації проектів в місті з’явилися:

 у дворах спортивні та ігрові майданчики – 6 об. (вул. Банкова, 91; вул. Титова – Шевченко, 10,12; вул. Трудова; вул. Центральна, 128; пров. Пищаний; пл. Красна, 6)

 енергозберігаючі вікна – 3 об. (ОСББ «Затишок Кремінної», ОСББ «Бібліотечне», ЖБК «Шахтар»);

 нові тротуари та пішохідні доріжки – 2 об. (пр.-т. Дружби, 8,10; пров. Дружби,4).

Наше місто співпрацює з різноманітними міжнародними організаціями, які мають пріоритетами своєї діяльності сприяння розвитку місцевого самоврядування, енергоефективність та заходи направлені на поліпшення рівня життя людей. Основними партнерами міста є:

Програма розвитку ООН в Україні (ПРООН), Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО), Агенція США з міжнародного розвитку (USAID), Європейського Союзу, Ради Європи, UCBI та ін.

З метою залучення інвестицій ми намагаємось приймати участь в різних конкурсах, грантових проектах та програмах. Вперше, ми випробували свої сили не в інфраструктурному проекті Ради Європи, а в проекті направленому на залученні активних мешканців громади, в першу чергу молоді до роботи мерії.Завдяки реалізації проекту «Посилення потенціалу , ефективності та прозорості роботи органів місцевого самоврядування через залучення молоді до роботи мерії міста Кремінна»:-                 Проведено 2 навчальні семінари для учнівської молоді, в яких прийняли участь 54 особи;-                 Учнівська молодь ознайомилась з роботою депутатських комісій та побували на засіданні сесії міської ради;-                 Для 8-ми активних молодих людей організовано навчальну поїздку до Польщі, м.Ключборк;-                 Проведено конкурс мині-ініціатив молоді (70,0 тис.грн.), завдяки якому в місті з’явилася лавка «Дружби», сучасний представницький європейський майданчик, закуплено обладнання для юних журналістів, зроблено перші кроки по доступності будівлі міської ради для осіб з обмеженими можливостями);-                 Створено та облаштовано «Школу майбутнього політика» (ремонт, меблі, комп’ютерна техніка);-                 Прийнято програму Учнівської молоді та створено Учнівський парламент;-                 Проведено конкурс малюнків та творів серед дітей;-                 Започатковано проведення Дня відкритих дверей для молоді в міській раді.На реалізацію зазначеного проекту у 2017 витрачено 481,2 тис. грн., в т.ч. кошти ЄС – 373,5 тис.грн., міського бюджету – 107,7 тис.грн.

 

Проект «Українська ініціатива з підвищення

впевненості (UCBI), що реалізується Кімонікс

Інтернешнл Інк. за підтримки USAID»

Даний проект реалізований на підставі Меморандуму про взаєморозуміння щодо надання технічної допомоги від 09.06.2017 № КНА127 в рамках Програми UCBI по Проекту «Українська ініціатива з підвищення впевненості (UCBI), що реалізується Кімонікс Інтернешнл Інк. за підтримки USAID».

Основні питання, які були вирішені в процесі автоматизації у відділі адміністративних послуг:

  • автоматизація процесу реєстрації/зняття з реєстрації з місця проживання;
  • автоматизація процесу керування чергою – електронна черга;
  • спрощення процедури отримання довідки з місця проживання;
  • зменшення часу обслуговування споживачів.

В рамках проекту закладені засади створення повноцінного електронного реєстру територіальної громади. Впровадження системи дозволяє автоматизувати процеси формування, ведення та проведення реєстраційних дій, формування різних довідок і звітів і т.п. Це значно зменшує завантаженість адміністраторів і істотно збільшує кількість прийнятих громадян за один робочий день. Крім того, наявні в реєстрі статистика і звітність по діям кожного адміністратора дозволяють керівнику бачити «тонкі» місця і, за потребою, вносити в них корективи.

Раніше всі заяви, повідомлення, довідки заповнювалися вручну або набиралися на комп'ютері. Тепер це відбувається автоматично. Залишається лише роздрукувати. Також відтепер у відділі скасований процес ручного формування звітів для міграційної служби і реєстру виборців. Ця документація тепер формується автоматично за встановлені законодавчо періоди.

І головне, найбільш затребувані послуги у відділі адміністративних послуг виконавчого комітету Кремінської міської ради тепер будуть надаватися в кілька кліків комп'ютерної мишки, і громадянам не доведеться багаторазово відвідувати відділ і стояти в довгих чергах.

В ході реалізації проекту міській раді безкоштовно передано обладнання та надано послуг на суму 584,9 тис.грн.

 

Північна ініціатива гуманітарної підтримки та енергоефективності (Україна) НЕФКО

Енергозберігаючий проект у дитячому навчальному закладі №1 «Ластівка» у м.Кремінна Луганської області. Мета проекту - зменшення споживання теплової енергії та поліпшення умов перебування персоналу, дітей та батьків в дитячому навчальному закладі.

Критерії проекту:

  • розробка та експертиза ПКД – 1 од.
  • утеплення стін та цоколю – 1039,65 м2
  • улаштування вимощення – 187 м.п.
  • встановлення вікон – 98 м2
  • встановлення дверей – 17,9 м2
  • утеплення покрівлі з реконструкцією шатрового даху – 945 м2
  • встановлення системи вентиляції з рекуперацією – 19 од.
  • монтаж системи індивідуального погодо залежного регулювання в газовій котельні – 1 од.
  • реконструкція системи опалення: заміна радіаторів – 78 шт., заміна труб – 75 м.п., заміна регуляторів – 88 шт.
  • монтаж світильників світлодіодних – 81 од.

Проведені торги по відбору підрядника, який приступив до виконання робіт. Перераховано НЕФКО аванс на виконання робіт в сумі 791,5 тис.грн. (23 985,52 євро). Реалізація проекту продовжується у 2018 році.

 

Проект ЄС/ПРООН "Створення Центру надання адміністративних послуг Кремінської міської ради. Капітальний ремонт приміщення, придбання обладнання та меблів"

Проведено роботи з ремонту приміщення ЦНАПу, закуплено частину комп'ютерного обладнання, меблів, на що витрачено кошти ЄС – 1 170,1 тис.грн., міського бюджету – 50,8 тис.грн. Реалізація проекту продовжується у 2018 році.

 

Проект ЄС/ПРООН «Будівництво пішохідних переходів пандусного типу в м. Кремінна»

Закуплені матеріали та обладнання на суму 468,0 тис.грн. за кошти ЄС. Виконання робіт перенесено у зв'язку з погодними умовами на березень-квітень 2018 року. Загальна вартість проекту становить 590,0 тис.грн., в тому числі 520,0 тис.грн. – кошти ЄС, 70,0 тис.грн. – кошти міського бюджету. Проектом передбачено будівництво 11 пішохідних переходів, саме вул. Побєди - 2 шт., пров. Дружби - 2 шт., ул. Шевченко - 5 шт., ул. Титова - 1 шт., вул. Центральна - 1 шт.

 

Проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований

на громаду ІІІ»

Завершені роботи з капітального ремонту мереж вуличного освітлення с.Стара Краснянка та с.Житлівка. Загальна вартість проекту – 380,6 тис.грн., у 2017 році проведені остаточні розрахунки в сумі 331,3 тис.грн., в т.ч. 168,3 тис.грн. – кошти ЄС, 142,7 тис.грн. – кошти міського бюджету.

 

Проект «Покращення екологічної ситуації міста Кремінна

шляхом запровадження технології управління відходами»

Реалізація даного проекту відбулася відповідно до конкурсу, який було оголошено ОДА, міська рада прийняла участь в конкурсі проектом «Покращення екологічної ситуації міста Кремінна шляхом запровадження технології управління відходами». За рахунок проекту придбано подрібнювач гілок на суму 112,6 тис. грн., в т.ч. кошти обласного бюджету – 96,9 тис. грн., кошти міського бюджету – 15,7 тис.грн.

 

Проект «Будівництва міні-футбольного майданчику»

За рахунок субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток проведено будівництво міні-футбольного майданчику за адресою вул. Титова,7. На будівництво витрачено всього 1 447,3 тис.грн., в тому числі кошти державного бюджету – 1432,8 тис.грн., міського бюджету - 14,5 тис.грн.

 

Проект ДФРР «Капітальний ремонт спортивних

майданчиків зі встановленням тренажерів»

За даним проектом проведено капітальний ремонт 5-ти спортивних майданчиків зі встановленням тренажерів, за адресою по пров. Медовий, пл. Красна,16А, пров. Дружби,4, вул. Побєди,2 м. Кремінна, пров. Шахтний,20 с.Стара Краснянка . На кожному майданчику встановлено по 12 спортивних тренажерів. На ремонт витрачено всього 1 144,4 тис.грн., в тому числі кошти державного бюджету – 970,4 тис.грн., міського бюджету 174,0 тис.грн.

 

Проект ДФРР «Розробка Генерального плану, плану

зонування території та цифрової (векторної)

оновленої картографічної основи м.Кремінна»

За даним проектом розроблено Генеральний план, план зонування території та цифрової (векторної) оновленої картографічної основи м.Кремінна. На розробку та виготовлення проекту витрачено всього 750,3 тис.грн., в тому числі кошти державного бюджету – 675,3 тис.грн., міського бюджету 75,0 тис.грн.

Протягом 2017 року році всього освоєно коштів міжнародних партнерів та державного бюджету на інвестиційний розвиток міста – 20 990,2 тис.грн.

 

 

Соціально-культурна сфера

 

Відсутність соціальних закладів у підпорядкуванні міської ради не звільняє нас від вирішення соціальних питань мешканців міста. Звичайно, в межах повноважень.

Депутатами міської ради у 2017 році було прийнято:

- Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2017 рік;

- Порядок надання допомоги на поховання;

- Міську комплексну програму соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих;

- Положення про порядок надання адресної матеріальної допомоги на подолання наслідків пожежі в результаті яких повністю або частково знищено житлові приміщення;

- Програму соціальної підтримка сім’ї, дітей та молоді.

У 2017 році за кошти міського бюджету оздоровлено 24 дитини, в т.ч. 19 обдарованих дітей, з сімей багатодітних - 3 дитини, 1 дитина позбавлена батьківського піклування, з малозабезпечених сімей - 1 дитина. Діти були оздоровлені в ПЗОВ «Мрія» м.Кремінна, вартість однієї путівки склала 4 146,87 грн., всього витрачено на оздоровлення 99,5 тис. грн.

У 2017 році надано 28-ти особам допомоги на поховання (деяких категорій осіб) на загальну суму 17,7 тис.грн. Надана матеріальна допомога в організації та проведенні похорон сім'ї загиблого учасника АТО в сумі 5,0 тис. грн. Надана матеріальна допомога на подолання наслідків пожежі 2-м особам на загальну сумі 12,0 тис. грн.

 Передано субвенції районному бюджету:

  • 153,2 тис.грн. на оплата праці 2-х фахівців з соціальної роботи в Кремінській територіальній громад ЦСССДМ;
  • 25,0 тис.грн. на придбання велосипедів соціальним працівникам Терцентру;
  • 84,0 тис.грн. на придбання комп’ютерів КУ КРЦПМ-СД;
  • 9,5 тис.грн. на придбання опалювального котла для клубу с. Стара Краснянка;
  • 36,0 тис.грн. на придбання крісел для Житлівського клубу.

 

Протягом 2017 року міською радою проводились культурні та спортивні заходи з нагоди народних та державних свят, професійних днів, вшановувались кращі представники трудових колективів міста, здійснювались урочисті прийоми у міського голови. На ці заходи витрачено з бюджету 341,3 тис.грн.

Цікаво і змістовно відзначили креміняни День міста. Усі охочі мали нагоду розважитися на атракціонах, придбати сувеніри чи їжу. Насичена програма не залишила байдужим нікого. Яскраво пройшли спортивні свята, особливо яскравим вийшов вже традиційний чемпіонат з боксу серед команд Харківської та збірної Донецької і Луганської областей. А ввечері мешканців Кремінної та гостей міста розважали гості, серед яких — група «Аквавіта» а потім була весела дискотека.

До Міжнародного дня захисту дітей проведено яскраве дитяче шоу. З нагоди Дня Святого Миколая кожному дитячому закладу подарували сюжетно-ролеві ігри «Кухня», а ДНЗ «Малятко» за їх замовлення – ялинку та солодкі подарунки. Діти в свою чергу, передали зроблені своїми руками новорічні прикраси для вуличної ялинки біля будівлі міської ради.

З метою прозорості та відкритості роботи мерії, вперше у 2017 році, проведено День відкритих дверей для учнівської молоді з нагоди Дня місцевого самоврядування. У цей день до міської ради прибули делегації активної учнівської молоді з кожного навчального закладу міста на чолі з Президентом школи. Молодь ознайомили в неформальній обстановці з роботою мерії. Привітати працівників мерії з професійним святом завітали найменші мешканці міста – вихованці ДНЗ «Катруся».

 Наші спортсмени виборюють призові місця на Чемпіонатах світу, Європи, всеукраїнських та обласних змаганнях. Для підтримки талановитої молоді вперше в 2017 році запроваджено стипендії міського голови талановитим і перспективним спортсменам міста — Коваленко Миколі, вихованцю санаторної школи-інтернату №2, дитина-сирота та членам футбольної команди «Чайка» (9-ти спортсменам). Придбано футбольну фору для членів футбольної команди «Чайка» з назвою футбольної команди, гербом міста та номером гравця.

 

Шановні!

У звіті міського голови я намагався розкрити не свої особисті досягнення, а підвести підсумок тому, як жило і працювало місто, оскільки, як ви розумієте, одна людина нічого не може зробити. Дякую всім, хто не тільки на словах, а й конкретними справами розбудовує та прикрашає свій будинок, свій двір, вулицю, наше місто, загалом, державу.

Я не приховав проблем і недоліків, навпаки, загострив на них увагу, а це означає, що нам є над чим працювати, до чого прагнути.

Досягнення гідного рівня життя громадян нашого міста було і залишається для мене основною метою роботи на посаді міського голови. Вірю, що співпраця однодумців та професіоналів сприятиме забезпеченню економічного та соціального розвитку міста та задоволенню потреб моїх земляків.

 

Міський голова                                                 Ю.О. Прокопенко


 

Read 1581 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG