accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 19 червня 2017 15:25

Фахівці з енергоменеджменту вивчають досвід Житомира в рамках програми «Маршрути успіхів» Асоціації міст України

    15-16 червня відбувся навчальний візит до Житомира з вивчення досвіду міста у створенні ефективної системи енергоменеджменту та залучення інвестицій в програми з енергозбереження. Цей захід відбувся у рамках національної програми обмінних візитів для посадових осіб органів місцевого самоврядування «Маршрути успіхів» (Проекту USAID «ПУЛЬС»).  

    Участь у навчальному візиті взяли фахівці міських рад (у тому числі Кремінської міської ради), сільських рад, а також представники об’єднаних територіальних громад із 14 областей України.  Навчальний візит передбачав низку лекцій та дискусій, а також екскурсії до об'єктів соціальної інфраструктури Житомира, де вже реалізовані енергоефективні проекти. 

    «Досвід – це велика цінність для місцевого самоврядування. Сьогодні ми будемо ним ділитись. Розпочнемо із стратегії розвитку міста. Тільки тоді, коли ми визначимо куди ми йдемо, ми можемо зрозуміти що нам потрібно робити. А містам України є чому повчитись у Житомира у сфері енергоефективної політики», - зазначив Микола Костриця, директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради.

    Під час навчального візиту посадові особи органів місцевого самоврядування обмінювались досвідом щодо стратегічного планування розвитку міста, впровадження енергоефективних проектів та впровадження партисипаторних практик.

    «Якщо ми не будемо створювати умови для розвитку бізнесу, креативної економіки та розвитку людського потенціалу, то які б стратегії ми не створювали, вони діяти не будуть», – наголосила Оксана Кисіль, національний експерт проекту ЄС «Угода мерів – Схід».

    «Проблема всіх міст України – є необхідні ресурси, є цікаві ідеї, але реалізація проектів «шкутильгає». У Житомира є досвід впровадження проектів з енергоефективності, і якщо ми його освоїмо, то реалізація проектів буде на кращому рівні», – розповів Василь Бондар, Камінь-Каширський міський голова.

За матеріалами сайту Асоціації міст України.

Read 5135 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG