accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 17 грудня 2021 09:37

Громадські слухання щодо проекту бюджету Кремінської міської територіальної громади на 2022 рік

Відповідно до пункту 10 частини першої статті 7 Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», з метою забезпечення конституційних прав громадян, 15 грудня 2021 року Кремінською міською радою проведено громадські слухання щодо проекту бюджету Кремінської міської територіальної громади на 2022 рік».

В засіданні брали участь представники громадських організацій, керівники комунальних установ, члени громадської та молодіжної ради, депутати міської та районної ради, члени виконавчого комітету, керівники та фахівці міської ради, представники засобів масової інформації та небайдужі жителі громади.

З проєктом бюджету Кремінської міської територіальної громади на 2022 рік, який є основним фінансовим документом, за яким буде жити громада у наступному році, присутніх ознайомила заступниця міського голови Наталя Макогон.

Зокрема, було відмічено, що проєкт бюджету на 2022 рік розроблявся відповідно до вимог Бюджетного та Податкового кодексів України, бюджетної декларації на 2022–2024 роки, прогнозних показників економічного і соціального розвитку громади. Доведені особливості формування бюджету на наступний рік, складові доходної та видаткової частин бюджету. Бюджет є збалансованим за доходами і видатками.

При формуванні проєкту бюджету головним пріоритетом було збереження основних напрямків бюджетної політики та дотримання принципів бюджетного законодавства України, зокрема, в частині затвердження реалістичного бюджету.

Загальний обсяг фінансового ресурсу бюджету Кремінської громади на 2022 рік становить 240 507,3 тис.грн., серед якого власні доходи складають 139 573,6 тис.грн., міжбюджетні трансфери 100933,7 тис.грн.

Наталя Миколаївна детально проінформувала присутніх про планові напрямки видатків бюджету, серед яких найбільшу питому вагу займає галузь освіти – 116316,0 тис.грн. або 50,1%, житлово-комунальне господарство – 21288,3 тис.грн. або 8,8 %, соціальний захист – 11361,5 тис.грн. або 4,5 %, охорона здоров’я – 10622,5 тис.грн. або 4,4 %..

Обговорення пройшли жваво, активними були голови ОСББ - Клара Бондаренко, Максим Полтавський, депутати та члени виконкому міської ради Наталія Вітко, Олександр Осєннов, Олександр Лукаш, Сергій Коваленко. Проявили зацікавленість до обговорень і представники молодіжної ради, що свідчить про небайдужість нашої молоді до питання - як будемо жити в наступному році і які плани у громади щодо підтримки потенціалу молоді.

За результатами розгляду проєкту бюджету на громадських слуханнях, в постійних комісіях, пропозиції та зауваження будуть враховані та опрацьований документ буде винесено на розгляд сесії міської ради.

Пропозиції та зауваження також можуть подати і всі бажаючі жителі громади у письмовій формі на ім‘я міського голови або через свого депутата до дня засідання депутатських комісій. Але часу обмаль - не зволікайте.

Read 297 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG