accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 02 грудня 2021 16:43

Щодо обмеження обігу пластикових пакетів на території України

10 грудня вводиться в дію Закон № 1489-IX «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України» (надалі – Закон) та починає діяти перший етап обмежень.

Отже, почне діяти заборона безоплатного розповсюдження пластикових пакетів в об’єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг. Виключення: біорозкладні пластикові пакети та надтонкі пластикові пакети, що призначені для пакування та/або транспортування свіжої риби, м’яса та продуктів із них, сипучих продуктів, льоду та розповсюджуються в об’єктах роздрібної торгівлі як первинна упаковка.

Розповсюдження пластикових пакетів має здійснюватись виключно на платній основі. У зв’язку з чим Кабінетом Міністрів України розроблено проект Постанови, якою встановлюються розміри мінімальних роздрібних цін на пластикові пакети (від 2 грн. до 3 грн.).

За порушення норм цього Закону до суб’єктів господарювання будуть застосовуватись адміністративно-господарські штрафи.

Державний контроль за дотриманням законодавства у сфері розповсюдження пластикових пакетів в об’єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів.

Загалом Закон спрямований на зменшення обсягу використання в Україні пластикових пакетів, обмеження їх розповсюдження з метою поліпшення стану навколишнього природного середовища та благоустрою територій.

З повним текстом Закону можна ознайомитись на сайті Верховної Ради України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1489-20#n26).

Відділ економічного аналізу та розвитку Управління економіки Кремінської міської ради

Read 475 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG