accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 05 листопада 2021 14:45

Освіта: модернізація харчоблоків

Міський голова Володимир Струк відвідав Кремінський ліцей №4, де оглянув харчоблок після капітального ремонту.

Директор школи Леонід Новицький запросив гостей до просторої зали їдальні, в якій і столи, і красиво оздоблені стіни, і широкі світлі вікна відразу огорнули відвідувачів теплом і затишком.

- Це улюблене місце школярів, причому, так було завжди. Їдальня приваблює дітей, бо тут пахне пирогами і домом. То ж ми все зробили, щоб вона була затишною, красивою, просторою, щоб тут панувала аура добра і любові.

Цей харчоблок не йде ні в яке порівняння з тим, який був раніше. То ж сьогодні діти отримують харчування згідно всіх вимог сучасності. А харчується в нас близько 300 осіб, передусім - діти пільгових категорій і молодших класів.

Начальник відділу освіти, культури, молоді і спорту Олексій Удовенко розповів:

- Сьогодні покладено початок модернізації харчоблоків у шести навчальних закладах громади. У двох – в ліцеї №4 і №1 – уже виконані роботи. З такими темпами, сподіваюся, ми швидко впораємося з завданнями, які перед нами ставляться. У ході ремонтних робіт, працівники санітарної служби нам радили, рекомендували. І всі норми нами дотримані. То ж харчування дітей організовано, згідно вимог сучасності.

І справді, всі кімнати, підсобні приміщення добротно відремонтовані і обладнані. Є окремі комори для зберігання круп, овочів, простора кімната для миття посуду. Безпосередньо на кухні, де готується їжа, все обладнання з нержавіючої сталі. Варочні печі, духові шафи, великі холодильники (окремо для м’яса і риби), сучасна, потужна витяжка, яка не дає розповсюджуватися запахам по школі, необхідна дрібна побутова техніка – мікрохвильовка, млинниця тощо.

Завідуюча їдальнею Ірина Миколаївна Новицька з гордістю відзначає:

- Коли до нас приходять молоді кухарі на практику, вони не можуть стримати свого захоплення: «Тут просто як в кіно, як на картинках глянцевих журналів!». Та ця картинка не була б такою яскравою без золотих рук і майстерності кухарів. Вони в нас чудові, мають великий досвід роботи у серйозних закладах харчування. А в такому сучасному харчоблоці будуть працювати ще з більшим задоволенням і радуватимуть дітей своїми кулінарними витворами.

Міський голова схвально оцінив модернізацію харчоблоку.

- Я радий, що все вийшло! Що кошти з міського бюджету(а це майже 1,5 мільйони гривень) витрачені на таку важливу справу – безпечне харчування наших дітей; що якісно нові умови створено для тих, хто забезпечує це харчування – для кухарів. Початок покладено. Тепер, разом з депутатським корпусом, працюємо над тим, аби у всіх освітніх закладах громади були облаштовані такі харчоблоки. Це наше найголовніше завдання. Бо діти – майбутнє нашої громади, яким належить її розбудовувати. Як ми до них ставимося сьогодні, так вони будуть жити завтра, - сказав Володимир Струк.

Read 450 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG