Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Вівторок, 20 листопада 2018 09:15

Запрошення на тренінг «Публічні консультації як можливість впровадження належного діалогу «влада-громада»»

Громадянська мережа ОПОРА у межах проекту «Відповідальне управління громадою» запрошує керівників об’єднаних територіальних громад, членів місцевих рад, представників місцевої влади та громадських активістів до участі в одноденних тренінгах щодо інструментів ефективного залучення громадян до процесу ухвалення рішень.

Тренінги відбуватимуться 21 та 22 листопада 2018 року з 10 по 17:00  в Сєвєродонецьку (City Hub шосе Будівельників, 23б, 2 поверх). Просимо обрати зручну дату та  зареєструватися за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScniPnf481azdp1Oodm4mQxVFFPaSh1nXtLpcmXqbjY_OrWEw/viewform

Під час тренінгу обговорюватимуться наступні питання:

- Що таке громадська участь та чому важливо залучати мешканців до процесу ухвалення рішень;

- Переваги та бар’єри залучення громадян до процесу ухвалення рішень;

- Законопроект «Про публічні консультації» та принципи належних консультацій;

- Тематика та учасники публічних консультацій;

- Інструменти публічних консультацій.

Під час тренінгу кожен учасник/учасниця отримає посібник для організаторів процесів залучення громадян до ухвалення рішень та описані успішні приклади «Консультації, аналіз ситуації, спільне рішення: як залучати мешканців до розмови про місцеві справи».

Також найактивніші учасники тренінгів матимуть можливість стажування у Польщі з метою отримання додаткової інформації та закордонного досвіду щодо ефективного застосування публічних консультацій в громадах.   

Організатори забезпечують учасників тренінгу харчуванням та відшкодовують витрати на проїзд за наявності квитків. Квитки, виписані від руки, мають бути завірені печаткою автостанції. Кошти на бензин не повертаються

За додатковою інформацією звертайтеся: 097 705 23 66, 063 288 59 82, Галина Сегеда, помічниця з комунікації проекту «Відповідальне управління громадою».

Довідково: Громадські консультації – це відкритий процес діалогу влади з мешканцями, що має на меті прийняття владою оптимальних рішень щодо суспільно важливих справ.

 

Проект «Відповідальне управління громадою» впроваджується Громадянською Мережею ОПОРА у співпраці з Фундацією «Лабораторія соціальних досліджень та інновацій «Сточня» (Польща) та ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».


Програма ЗАХОДУ
Тренінг
Публічні консультації як можливість впровадження належного діалогу «влада-громада»

9.30-10.00

Реєстрація учасників тренінгу.

10.00-10.20

Вітальне слово, знайомство учасників.

10.20 – 11.20

Що таке громадянська участь та консультації. Чому важливо залучати мешканців до процесу ухвалення рішень. Принципи належних консультацій.

11.20 – 11.40

Перерва на каву

11.40 – 13.00

Мета, теми та учасники консультацій.

13.00 – 14.00

Обід 

14.00 – 15.20

Переваги та бар’єри залучення громадян до процесу ухвалення рішень. Етапи консультаційного процесу.

15.20 – 15.40

Перерва на каву

15.40 – 17.00

Техніки та інструменти.

Підведення підсумків.

____________________________________________________________ 

Захід відбувається в межах проекту «Відповідальне управління громадою» впроваджується Всеукраїнською громадською організацією «Громадянська мережа «ОПОРА» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» у партнерстві з Фундацією «Лабораторія соціальних досліджень та інновацій «Сточня» (Польща) та Громадською організацією «Подільська агенція регіонального розвитку».

Read 511 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG