Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 17 серпня 2018 09:19

ПРОГРАМА ПІДТРИМКИ САМОЗАЙНЯТОСТІ ТА МІКРО-БІЗНЕСУ. ВІДКРИТТЯ КОНКУРСУ ПРОЕКТІВ

Норвезька рада у справах біженців спільно з Міністерством закордонних справ Норвегії починає програму підтримки микро-предприємництва і самозайнятості в Луганській і Донецькій областях (Сєвєродонецьк, Рубіжне, Кремінна, Лисичанськ, Станично-Луганський, Слов'янський, Лиманський райони) з метою підвищення рівня продовольчої безпеки і життєзабезпечення ВПО і місцевого населення, постраждалого в результаті конфлікту. Мета цього проекту - зробити фінансову і юридичну підтримку вказаним нижче категоріям населення при відкритті, відновленні або розширенні власної справи/самозайнятості, відновити стабільне життєзабезпечення, надати знання про основи ведення підприємницької діяльності.

У рамках цієї програми Норвезька рада у справах біженців на конкурсній основі, виходячи з якості поданих проектів і відповідно до критеріїв уразливості, відбере одержувачів грошових грантів в сумі до 30 000 грн. для створення, відновлення або розвитку микро-бизнеса (зокрема, створення робочих місць). При цьому, така діяльність має бути основним джерелом доходу для сім'ї претендента.

Участь в цій програмі можуть прийняти наступні категорії громадян :

- Внутрішньо переміщені особи (ВПО), що постійно проживають в цьому районі, а також

- Місцеві жителі цього району, роботи, що позбулися, або джерел доходу безпосередньо у зв'язку з конфліктом

- Діючі підприємці (ВПО і місцеве населення) в цьому районі, чий бізнес знаходиться в процесі відновлення або розширення, якщо такі підприємці збираються відкривати нові робочі місця для вказаних вище категорій, і у тому випадку, якщо бізнес відповідає наступним умовам:

  • цей бізнес офіційно зареєстрований не раніше січня 2017 р.;
  • у цьому бізнесі постійно (офіційно і не офіційно) зайняті не більше 2-х співробітників (включаючи самого власника бізнесу);
  • цей вид бізнесу не входить в наступні категорії: роздрібна і оптова торгівля, сільське господарство (за винятком переробки), послуги з перевезень будь-якого характеру, бізнес пов'язаний з ХоРеКа (готелі, ресторани, кафе), медичні послуги;
  • річний оборот від бізнесу не перевищує 300 000.00 грн.

У тому випадку, якщо

- за останні 12 місяців сім'ї претендентів не отримували гуманітарну допомогу на суму понад 18 000 грн. від будь-яких інших організацій для започаткування або відновлення микро-бизнесу.

Пріоритет віддаватиметься заявкам, отриманим з населених пунктів, що знаходяться у безпосередній близькості від лінії розмежування.

Оцінка проектів робитиметься згідно з наступними основними критеріями:

- Загальний вплив конфлікту на життя і втрати майна сім'ї претендента;

- Присутність в сім'ї наступних посилюючих чинників: інвалідність (1, 2 група інвалідності), хронічні захворювання (ВІЛ/СНІД, діабет, туберкульоз, онкологія), батьки-одинаки, домогосподарства, очолювані жінками, сім'ї з двома і більше дітьми до 18 років.

- Непрацевлаштування працездатних членів в сім'ї або втрата одним, або декількома членами сім'ї (особливо годувальниками) роботи безпосередньо в результаті конфлікту і неможливість працевлаштуватися дотепер;

- сукупний офіційний (заробітна плата, пенсія, соціальні виплати і так далі) і неофіційний (орендна плата, продаж сільськогосподарської продукції, будь-які грошові перекази і так далі) дохід на одного члена сім'ї не перевищує 2300 грн.; і

- Продемонстрована сім'єю здатність звістки, підтримувати на постійному рівні і розвивати свою справу за рахунок використання наступних ресурсів:

(а) людські ресурси/праця і мінімальні навички;

(б) матеріальні активи: приміщення, устаткування, сировина, земля, власні фінансові вкладення, і т.д.;

- Продемонстрований (а) потенціал того, що цей проект стійкий і може розвиватися, а також (б) готовність підтримувати стійкий розвиток за допомогою вкладення власних ресурсів, відвідувань тренінгів, підвищення продуктивності;

- Наявні базові знання про ринковий попит і доступ на ринки.

- Можливість створення робочих місць (повна зайнятість або сезонна) і прибутковість через відповідний період часу, тобто 6-9 місяців після запуску своєї справи;

- Повнота заповнення заявки (усі поля заявки заповнені), якість і реалістичність наданої в заявці інформації (реальні факти і ринкові ціни).

- Претендент може продемонструвати позитивну історію праці найнятим робітником/підприємця, а також хорошу репутацію і готовність розпоряджатися грантовими засобами доцільно

Як взяти участь в програмі:

  1. Подзвонити на гарячу лінію Норвезької ради (0800 302 007) і зареєструватися для участі в підготовчому семінарі.
  2. Перейти по наступному посиланню https://ee.humanitarianresponse.info/x/#5IRevRYB для заповнення онлайн-заявки або запросити форму заявки і проекту, приславши лист на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., вказавши в темі листа ПІБ заявника, місце фактичного проживання і контактний телефон.
  3. Скласти проект своєї бізнес-ідеї тобто заповнити заявку, а потім відправити її (1) в режимі онлайн (онлайн-заявка), або (2) прислати її в Норвезьку Раду у справах біженців на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., або (3) поштою (м. Сєвєродонецьк, вул. Федоренка 10, Норвезька Рада у справах біженців, відділ Продовольчої безпеки і життєзабезпечення), де заявки будуть розглянуті незалежною комісією.
  4. За результатами розгляду, залежно від якості проекту, повноти інформації і критеріїв уразливості, оцінна комісія Норвезької ради відвідає відібраних претендентів по місцю ведення їх передбачуваного або існуючого бізнесу з метою проведення огляду умов і перевірки актуальності наданої інформації. На основі результатів візиту буде прийнято рішення про твердження або відхилення заявки. Під час таких візитів відібрані кандидати мають бути готові надати документи, що підтверджують інформацію, вказану ними у своїй заявці.
  5. Заявки, що набрали найбільше балів і успішно пройшли візуальну перевірку, будуть рекомендовані для фінансування, після чого одержувачі засобів повинні підписати Договір про отримання грошових коштів і їх цільове використання.
  6. Претенденти будуть повідомлені про результати розгляду їх заявок не пізніше чим через два місяці після дати закінчення їх прийому.

ВАЖЛИВО: щоб поліпшити знання потенційних претендентів про те, як скласти бізнес-план свого проекту, а також відповісти на пов'язані з конкурсом питання і надати відповідну додаткову інформацію, Норвезька рада проведе підготовчі семінари/тренінги, на яких фахівці організації детально розповідять про цю програму, а також про те, як правильно заповнити заявку. На тренінгу також буде надана інформація про основи планування проектів і розробки бізнес-планів.

Інформація про час і місце проведення таких семінарів поширюватиметься через районні, селищні і сільські ради. Також інформація буде доступна по телефону гарячій лінії Норвезької ради у справах біженців 0800 302 007 або по електронній пошті Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Заявки і проекти приймаються до 09 вересня 2018 р. 24:00. Заявки, прислані пізніше за цю дату, до розгляду не приймаються.

Норвезька рада не несе відповідальності за будь-які витрати претендента, пов'язані з розробкою свого проекту. Незалежно від рішення, отримані заявки не підлягають поверненню заявникам. Уся особиста інформація претендентів, вказана в заявці, є конфіденційною.

Read 787 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG