Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 20 грудня 2021 11:43

Стартувала Програма Президента України – «єПідтримка» (виплати по 1000 грн)

19 грудня стартувала Програма Президента України щодо підтримки легального бізнесу, який постраждав від запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів під час пандемії COVID-19, шляхом стимулювання попиту серед громадян (далі – Програма).

Програмою передбачається надання державою підтримки в розмірі 1 000 гривень повнолітнім громадянам, що щеплені двома дозами вакцини проти COVID-19. За ці кошти громадяни зможуть придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, книжковий магазин, концертний зал або купити квитки для мандрівок усередині країни – на внутрішні авіа- та залізничні рейси.

Обов’язковою вимогою участі громадян у Програмі є наявність т.з. «зеленого сертифікату», підтвердженого у мобільному застосунку «Дія».

Громадянин може скористатися нарахованою сумою протягом 4 місяців після отримання (у разі невикористання, сума буде повернена до Держбюджету).

Для підтримки громадян віком старше 60 років буде запропоновано додатковий вид діяльності для витрат (1 кв. 2022 р.).

Взяти участь у Програмі на першому етапі можна через мобільний застосунок «Дія». Громадянин, що бажає взяти участь у Програмі, обирає в «Дії» послугу «єПідтримка», проходить перевірку на відповідність встановленим критеріям, відкриває в онлайн-банку віртуальний рахунок та отримує на нього гроші. Віртуальні рахунки – безкоштовні, комісій за обслуговування не буде. Більшість операцій в «Дії» здійснюється автоматично. У подальшому планується запустити оффлайн-сервіс.

Така Програма дозволить здійснити підтримку сфер діяльності, які постраждали від карантину більше за інших, а саме: заклади культури, заклади фізкультурно-оздоровчого спрямування і внутрішні пасажирські перевезення. У подальшому планується збільшити перелік сфер діяльності.

До Програми можуть долучитися суб’єкти господарювання, які надають послуги у зазначених вище сферах (https://e-aid.diia.gov.ua/#faq-business). Оплата пройде, якщо підприємець здійснює діяльність за МСС-кодами, які ухвалив Кабмін.

ПЕРЕЛІК сфер діяльності та кодів категорії продавця (Merchant Category Code):

  • Культура - 5942, 7832, 7922, 7929, 7991;
  • Пасажирські внутрішні перевезення залізничним та авіаційним транспортом - 4112, 4511,
  • Фізична культура і спорт - 7941, 7997.

Термін дії Програми – 1 рік (з 19.12.2021 до 18.12.2022).

Read 291 times

Main Menu

Kremins'ka TG