Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 17 грудня 2021 11:49

Рішення про проведення стратегічної екологічної оцінки Програми розвитку туризму в Кремінській територіальній громаді на 2022-2023 роки

Враховуючи принцип гласності стратегічної екологічної оцінки (далі - СЕО) Кремінська міська рада оприлюднює рішення щодо необхідності здійснення СЕО Програми розвитку туризму в Кремінській територіальній громаді на 2022-2023 роки (далі - Програма), яка є документом державного планування місцевого рівня (ДДП).

Відповідно до ст. 2 ЗУ «Про стратегічну екологічну оцінку» СЕО обов'язково проводиться щодо проектів ДДП, які відповідають одночасно двом критеріям, а саме: які стосуються сільського господарства, лісового господарства, рибного господарства, енергетики, промисловості, транспорту, поводження з відходами, використання водних ресурсів, охорони довкілля, телекомунікацій, туризму, містобудування або землеустрою (схеми) та виконання яких передбачатиме реалізацію видів діяльності (або які містять види діяльності та об’єкти), щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля.

Згідно з проведеною попередньою оцінкою Програми, яка основана на переліку критеріїв, які дозволяють оцінити чи підлягає вона процедурі СЕО (розділ IV «Визначення необхідності здійснення СЕО» Методичних рекомендацій із здійснення стратегічної екологічної оцінки документів державного планування, затверджених наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 465 від 23.12.2018), зазначаємо, що Програма відповідає лише одному з критеріїв, тобто стосується сфери туризму, та не передбачає реалізацію видів діяльності, які перелічені у ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

У зв’язку з вищезазначеним, Кремінська міська рада приймає рішення про відсутність необхідності здійснення стратегічної екологічної оцінки проєкту Програми.

 

Т.в.о. заступника міського голови
з питань діяльності виконавчих
органів ради                                            Наталя МАКОГОН

Read 326 times

Main Menu

Kremins'ka TG