Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 31 січня 2020 10:50

07 Про затвердження протоколу наглядової ради у сфері розподілу соціального житла при виконавчому комітеті Кремінської міської ради

КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ

28 січня 2020 року

Кремінна

№07

Про затвердження протоколу
наглядової ради у сфері розподілу
соціального житла при виконавчому
комітеті Кремінської міської ради

 

Розглянувши протокол № 1 від 10.01.2020 засідання уповноваженої оцінної комісії при виконавчому комітеті Кремінської міської ради, враховуючи протокол засідання уповноваженої оцінної комісії з визначення вартості майна громадян, які бажають стати на соціальний квартирний облік, перебувають на такому обліку та користуються соціальним житлом, керуючись Законом України “Про житловий фонд соціального призначення”, Постановою Кабінету Міністрів України від 16 січня 2007 року №23 “Про затвердження Положення про наглядову раду у сфері розподілу соціального житла», Постановою Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 № 682 «Деякі питання реалізації Закону України «Про житловий фонд соціального призначення», статтями 30, 52, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет Кремінської міської ради:

ВИРІШИВ:

  1. Затвердити протокол № 1 від 10.01.2020 засідання уповноваженої оцінної комісії при виконавчому комітеті Кремінської міської ради.
    Додаток – 4 арк.
  2. Затвердити величину опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в м. Кремінна на І квартал 2020 року у розмірі 1870 грн.
  3. Взяти на соціальний квартирний облік на отримання соціального житла до загальної черги гр. Шабельську Світлану Віталіївну, ------ р.н., у складі сімї 4 особи, що має статус внутрішньо – переміщеної особи, і не має власного житла.
  4. Відмовити у взятті на соціальний квартирний облік на отримання соціального житла гр. Скурідіну Володимиру Петровичу, --------р.н., у зв’язку із поданням документів у неповному обсязі та відсутності підстав для визнання у встановленому порядку громадянина таким, що потребує надання соціального житла.
  5. Протягом семи робочих днів повідомити про прийняте рішення відповідно до п. 3, п. 4 даного рішення.
  6. Внести відомості про гр. Шабельську С.В. до книги обліку осіб, які мають право на отримання соціального житла.
  7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Дзивульського Г.А.

 

Міський голова                     Ю.О. ПРОКОПЕНКО


ЗАТВЕРДЖЕНО
рішення виконавчого комітету
Кремінської міської ради
«28» січня 2020 № 7

 

ПРОТОКОЛ № 1
засідання наглядової ради у сфері розподілу соціального житла
при виконавчому комітеті Кремінської міської ради

 

 10 січня 2020р.

 

м. Кремінна

 

ПРИСУТНІ:

№ з/п

ПІП

Посада

Присутність

1       

Китайгора І.О.

Начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва апарату виконавчого комітету Кремінської міської ради

Підпис

2       

Редя А.Г.

Головний спеціаліст з юридичних питань апарату виконавчого комітету Кремінської міської ради

Підпис

3       

Назарько К.М.

Головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства та будівництва апарату виконавчого комітету Кремінської міської ради

Підпис

4       

Наумчук О.Г.

Представник Союзу чорнобильців

Підпис

5       

Смага І.І.

Директор Кремінського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Кремінської районної державної адміністрації Луганської області

Підпис

6       

Цимбал І.В.

Начальник відділу реабілітації та обслуговування осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці Управління соціального захисту населення Кремінської районної державної адміністрації Луганської області

Підпис

7       

Даценко Н.А.

Голова профспілкового комітету КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Кремінської райради»

Підпис

8       

Карпенко П.В.

Заступник головного лікаря КУ «Кремінське РТМО» з медичного обслуговування населення

-------

9       

Фещенко О.В.

Керівник ДП «КРЕМІНСЬКЕ КОМГОСПОДАРСТВО» КП «КРЕМІННА-КОМУНСЕРВІС»

Підпис

10   

Іванова Р.М.

Депутат Кремінської міської ради, член постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров я, освіти, культури, туризму та молоді.

Підпис

11   

Шаповал А. С.

Депутат Кремінської міської ради, член постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, розвитку суб’єктів малого підприємства, торгівлі та побуту, транспорту та зв’язку.

-------

 

Порядок денний:

  1. Визначення величини опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в населеному пункті.
  2. Розгляд документів щодо постановки на соціальний квартирний облік за заявою Шабельської С.В.
  3. Розгляд документів щодо постановки на соціальний квартирний облік за заявою Скурідіна В. П.

 

  1. СЛУХАЛИ: Китайгору І.О., яка довела до відома, що відповідно до Порядку визначення величини опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в населеному пункті, затвердженого Постановою Кабінету міністрів України від 23.07.2008 № 682, є необхідним визначення величини опосередкованої вартості наймання (оренди) житла для встановлення відповідно до закону права громадян на соціальний квартирний облік та отримання житла з житлового фонду соціального призначення. Величина опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в населеному пункті визначається на підставі щомісячних даних щодо мінімального розміру плати за наймання (оренду) одного квадратного метра кімнати в гуртожитку. Плата за наймання (оренду) кімнати в гуртожитку визначається на підставі даних організацій, що надають послуги із здавання житлових приміщень в найм (оренду), або на підставі оголошень у місцевих засобах масової інформації чи на підставі даних опитування населення. За відсутності гуртожитків у населеному пункті розрахунок повинен проводитися з використанням мінімального розміру плати за наймання (оренду) одного квадратного метра кімнати у квартирі чи житловому будинку.

         Гуртожитки, що надають кімнати в оренду, на території міської ради відсутні. Проведено аналіз оголошень по нерухомості у газеті «Кремінщина», однак таких оголошень не зустрічається. З урахуванням того, що на території міської ради встановити вартість найма житла не виявилось можливим, пропоную розглянути вартість найму житла у регіоні. Так провівши аналіз сайту OLX знайдено наступну інформацію:

  1. м. Старобільськ - квартира 2 кімнати загальною площею 42 кв.м – 3000грн/міс;
  2. м. Старобільськ – 1 кімната будинку площею 14 кв.м – 980 грн/міс;
  3. м. Рубіжне – квартира 1 кімната площею 24 кв.м. – 2000грн/міс;
  4. м. Рубіжне – квартира 2 кімнати площею 46 кв.м. – 1500 грн/міс.

         Відповідно до державних статистичних даних середня вартість найму однокімнатної квартири у Луганській області у 2018 році склала 1783 грн.

         Дослідивши встановлені показники величини опосередкованої вартості найма (оренди) житла в інших містах регіону (м. Рубіжне, м. Старобільськ), керуючись Порядком визначення величини опосередкованої вартості наймання (оренди) житла, пропонується для встановлення показника величини опосередкованої вартості найма (оренди) житла у м. Кремінна використовувати мінімальний розмір за наймання (оренду) кімнати у квартирі чи будинку, на підставі отриманих даних, а саме: 1870 грн.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

«За» - 9;
«Проти» - 0;
«Утрималися» - 0.

 

ВИРИШИЛИ:

         Рекомендувати виконавчому комітету Кремінської міської ради визначити величину опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в м. Кремінна у розмірі 1870 грн.

  1. СЛУХАЛИ: Назарько К.М., яка довела до відома присутніх, що до міської ради надійшла заява гр. Шабельської С. В., яка просить взяти її, а також членів її сім’ї (4 особи) на соціальний квартирний облік. Заявниця та члени її сімї є ВПО.

 Слід зауважити, що правом взяття на соціальний квартирний облік користуються громадяни України, які не мають житла або які мають право на поліпшення житлових умов відповідно до закону, середньомісячний сукупний дохід яких за минулий рік у розрахунку на одну особу менший від сумарної величини опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в даному населеному пункті та прожиткового мінімуму, встановленого законодавством.

Відповідно до протоколу засідання оцінної комісії № 2 розмір середньомісячного сукупного доходу гр. Шабельської С.В. та членів її сімї з урахуванням вартості їх майна в розрахунку на одну особу складає ----- грн., що є менше ніж сумарна величина опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в м. Кремінна та прожитковий мінімум, встановлений законодавством.

 Запропоновано проголосувати щодо взяття на соціальний квартирний облік гр. Шабельської С.В. у складі сімї – 4 особи.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

«За» - 9;
«Проти» - 0;
«Утрималися» - 0.

 

ВИРИШИЛИ:

Рекомендувати виконавчому комітету Кремінської міської ради взяти на квартирний облік гр. Шабельську С.В. у складі сім'ї – 4 особи.

 

  1. СЛУХАЛИ: Назарько К.М., яка довела до відома присутніх, що до міської ради надійшла заява гр. Скурідіна В. П., який просить взяти його на соціальний квартирний облік. Відповідно до протоколу оцінної комісії № 2 згідно з довідкою про доходи, виданої пенсіонеру Скурідіну Володимиру Петровичу, загальний розмір отриманої пенсії за січень-жовтень 2019 року складає ------ грн. Інших джерел доходів немає. При цьому Скурідіним В. П. не надана інформація щодо розміру його доходу за минулий 2018 рік, що робить неможливим визначення його середньомісячного сукупного доходу за минулий рік.

 Крім того, відповідно до п.6 Порядку взяття громадян на соціальний квартирний облік, їх перебування на такому обліку та зняття з нього, затвердженого Постановою Кабінету міністрів України від 23.07.2008 № 682 громадянинові може бути відмовлено у взятті на облік у разі подання документів у неповному обсязі відповідно до пункту 2 Порядку та відсутності можливість визнання у встановленому порядку громадянина таким, що потребує надання соціального житла .

Запропоновано проголосувати щодо відмови про взяття на соціальний квартирний облік гр. Скурідіна В.П.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

«За» - 9;
«Проти» - 0;
«Утрималися» - 0.

 

ВИРИШИЛИ:

Рекомендувати виконавчому комітету Кремінської міської ради відмовити у взятті на соціальний квартирний облік гр. Скурідіна В.П., у зв’язку із поданням документів у неповному обсязі та відсутності підстав для визнання у встановленому порядку громадянина таким, що потребує надання соціального житла.

 

1       

Китайгора І.О.

Підпис

2       

Редя А.Г.

Підпис

3       

Назарько К.М.

Підпис

4       

Наумчук О.Г.

Підпис

5       

Смага І.І.

Підпис

6       

Цимбал І.В.

Підпис

7       

Даценко Н.А.

Підпис

8       

Карпенко П.В.

-----

9       

Фещенко О.В.

Підпис

10   

Іванова Р.М.

Підпис

11   

Шаповал А. С.

-----

 

Read 627 times

Main Menu

Kremins'ka TG