Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Субота, 29 червня 2019 08:27

47 сесія. Про створення громадських сіножатей в межах сел. Стара Краснянка

КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
СОРОК СЬОМА
CECIЯ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ
Р І Ш Е Н Н Я

«26» червня 2019

Кремінна

№ 47/14

Про створення громадських сіножатей в межах сел. Стара Краснянка

 

Розглянувши звернення жителів селища Стара Краснянка щодо забезпечення в потребі запасання кормів (сіна) для годування поголів’я господарських тварин селища на землях сільськогосподарського призначення комунальної власності розташованої в межах селища, керуючись ст. 12, 34, 83 Земельного кодексу України та ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Кремінська міська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Затвердити Положення про громадські сіножаті, які створюються в межах селища Стара Краснянка Кремінської міської ради Кремінського район Луганської області (Додаток 1)
  2. Надати дозвіл Кремінській міській раді, юридична адреса: м. Кремінна, пр. Дружби, 13, на проведення інвентаризації земельної ділянки із земель комунальної власності сільськогосподарського призначення приблизною площею 7,0 га з визначенням виду угідь – сіножаті, для створення громадських сіножатей, розташованих в межах селища Стара Краснянка.
  3. Кремінській міській раді оформити через землевпорядну організацію, яка має право на виконання цих робіт, технічну документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки, погодити у встановленому законом порядку та надати міській раді на розгляд та затвердження.
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань землекористування, архітектури, благоустрою, будівництва та екології.

 

Міський голова                                              Ю.О. ПРОКОПЕНКО


Додаток 1

ЗАТВЕРДЖЕНО
Кремінською міською ради,
47сесія 7скликання
від “26” червня 2019 р. № 47/14

ПОЛОЖЕННЯ
про громадські сіножаті

Положення про громадські сіножаті розроблено з метою забезпечення потреби територіальної громади селища Стара Краснянка у сіножатях за рахунок земель сільськогосподарського призначення комунальної власності не наданих у власність і користування, з метою сприяння розвитку скотарства, зокрема молочного та м’ясного поголів’я великої рогатої худоби, шляхом спільного використання сіножаті власниками худоби, мешканцями територіальної громади селища Стара Краснянка Кремінської міської ради, Кремінського району Луганської області,у відповідності до вимог Закону України “Про місцеве самоврядування в України”, Земельного кодексу України, Закону України “Про землеустрій”, Закону Україні “Про Державний земельний кадастр”.

Формування громадських сіножатей відбувається за вимогою мешканців територіальної громади, які мають у власності худобу. Громадські сіножаті формується за рахунок земель сільськогосподарського призначення комунальної власності не наданих у власність і користування з метою його спільного використання власниками худоби. Після оформлення права комунальної власності територіальної громади, сіножаті використовуються для загального користування, відповідно земельний податок і орендна плата за земельні ділянки не сплачуються.

Перелік користувачів громадських сіножатей визначається щорічно, на загальних зборах мешканців територіальної громади селища Стара Краснянка із внесенням відповідних змін у разі виникнення потреби, згідно поданих особистих заяв на ім’я голови місцевої ради.

На загальних зборах мешканців територіальної громади селища Стара Краснянка визначається сума і терміни оплати за користування громадськими сіножатями, інші питання щодо організації та використання сіножатей, які оформлюються відповідним протоколом та затверджуються виконавчим комітетом Кремінської міської ради. Оплата за сінокосіння здійснюється безпосередньо кожним користувачем на рахунок спеціального фонду ради.

За рахунок коштів спеціального фонду, коштів користувачів, інвесторів, благодійних внесків тощо, в рамках чинного законодавства, рада має право вирішувати питання внутрігосподарського землеустрою громадських сіножатей, проведення заходів з відновлення трав’яного покриву, підвищення родючості ґрунтів та інші питання.

 

Секретар ради                                                     Е.В. ПИЛИПЕНКО

Read 716 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG