Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Вівторок, 11 червня 2019 13:45

46 сесія. Про затвердження складу Координаційної ради з питань ґендерної рівності, соціальної згуртованості, громадської безпеки та впровадження національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»

КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
СОРОК ШОСТА
CECIЯ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ
Р І Ш Е Н Н Я

«05» червня 2019 року

Кремінна

№46/9

Про затвердження складу
Координаційної ради з питань
ґендерної рівності, соціальної
згуртованості, громадської безпеки
та впровадження національного
плану дій з виконання резолюції
Ради Безпеки ООН 1325
«Жінки, мир, безпека»

 

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення надання жінкам і чоловікам рівних прав та можливостей, а також на виконання національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року, на підставі рекомендацій комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету та фінансів, міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити склад Координаційної ради з питань ґендерної рівності, соціальної згуртованості, громадської безпеки та впровадження національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» (додається).
  2. Затвердити Положення про Координаційну ради з питань ґендерної рівності, соціальної згуртованості, громадської безпеки та впровадження національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» (додається).
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету та фінансів.

 

Міський голова                                      Ю.О. Прокопенко


«ЗАТВЕРДЖЕНО»
рішення сесії міської ради
від 05.06.2019 № 46/9

Координаційної ради з питань ґендерної рівності, соціальної згуртованості, громадської безпеки та впровадження національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»

 

  1. Міська координаційна рада з ґендерних питань та впровадження національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» при Кремінській міській раді є консультативно-дорадчим органом, який утворюється з метою:

         1) Сприяти забезпеченню надання жінкам і чоловікам рівних прав та можливостей, а також на виконання національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»;

         2) Сприяти здійснюванню заходів, спрямованих на формування громадської думки щодо ґендерної культури;

3) Сприяти досягненню паритетного становища жінок і чоловіків в усіх сферах життєдіяльності суспільства;

4) Сприяти ліквідації дискримінації за ознакою статі, усуненню нерівності між можливостями жінок і чоловіків реалізовувати свої права;

         5) Надавати пропозиції до проектів рішень, розпоряджень з питань поліпшення становища жінок, забезпечення їм рівних прав і можливостей;

         6) Сприяти поширенню та обміну досвідом щодо ґендерної політики в області та за її межами;

7) Сприяти відновленню врядування та миру на територіях, постраждалих від кризи в Україні;

8) Сприяти досягненню безпеки в громаді.

  1. До складу Координаційної Ради можуть входити заступник голови ради з питань діяльності виконавчих органів ради, депутати та депутатки ради, представники та представниці структурних підрозділів державних органів влади та місцевого самоврядування, представниці та представники громадських організацій та благодійних фондів, активні жінки. Раду може очолювати заступник голови ради або секретар ради, (у разі якщо затверджено уповноважену особу з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків то координаційну раду очолює ця уповноважена особа).
  2. Координаційна Рада в своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, рішеннями сесії міської ради, а також цим Положенням.
  3. Основним завданням Координаційної ради є розгляд питань, що потребують координації діяльності органів місцевого самоврядування, на які покладено обов’язки з питань ґендерної рівності та громадських організацій.
  4. Рада для виконання покладених на неї завдань:

1) Надає пропозиції до установ, на які покладено обов’язки з питань ґендерної рівності, соціальної згуртованості, громадської безпеки;

2) Надає пропозиції щодо проведення конференцій, нарад, семінарів з питань ґендерної рівності, соціальної згуртованості, громадської безпеки;

3) Взаємодіє з органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями з питань планування та проведення роботи щодо ґендерної рівності, соціальної згуртованості, громадської безпеки;

4) Залучає до роботи Координаційної Ради громадські організації, діяльність яких спрямована на забезпечення ґендерного паритету у суспільстві;

5) Бере участь у розробці проектів нормативно-правового характеру з питань ґендерної рівності, соціальної згуртованості, громадської безпеки.

  1. Рада має право:

1) Запрошувати для розгляду питань, що належать до її компетенції, представників структурних підрозділів ради, інших органів виконавчої влади, громадських об’єднань (за погодженням з їх керівниками);

2) Вносити на розгляд міської ради пропозиції щодо вирішення проблем з питань ґендерної рівності, соціальної згуртованості, громадської безпеки;

3) Заслуховувати на своїх засіданнях інформацію представників структурних підрозділів щодо вирішення питань ґендерної рівності, соціальної згуртованості, громадської безпеки;

4) Організовувати наради та семінари з питань ґендерної рівності ґендерної рівності, соціальної згуртованості, громадської безпеки.

  1. Координаційна Рада під час виконання покладених на неї завдань взаємодіє з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, благодійними фондами, а також з міжнародними організаціями.
  2. Основною формою роботи Координаційної Ради є засідання, які проводяться за необхідністю та за ініціативою голови Координаційної Ради, а у разі його відсутності - заступника голови, але не рідше одного разу на півроку.

Засідання Координаційної Ради веде голова або за його дорученням заступник голови.

Засідання є правомочним, якщо на ньому присутні не менш як половина членів Координаційної Ради.

Для участі у засіданнях Координаційної Ради можуть запрошуватися посадові особи органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, представники громадських організацій, підприємств, установ та організацій усіх форм власності.

  1. Координаційна Рада визначає порядок своєї роботи, приймає рішення, організовує та забезпечує їх виконання у межах своєї компетенції.
  2. Рішення Координаційної Ради приймається відкритим голосуванням більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні.
  3. Рішення Координаційної Ради оформляється протоколом, який підписує головуючий на засіданні.
  4. Рішення Координаційної ради доводяться до відома депутатів на сесіях місцевих рад, а рішення, прийняті з найбільш важливих питань, обов’язково доводяться до відома громадськості на офіційному сайті міської ради та через засоби масової інформації.
  5. Рішення Координаційної ради підлягають обов’язковому розгляду органами та посадовими особами, яким вони надсилаються і які зобов’язані дати вмотивовану відповідь щодо рекомендацій у визначений Координаційною радою термін, але не пізніше одного місяця від дня отримання.
  6. Пропозиції та рекомендації, які Координаційна рада вносить своїм рішенням, при потребі враховуються в процесі обговорення питань і прийнятті остаточних рішень сесії міської ради, які стосуються діяльності органів місцевого самоврядування.
  7. Керівництво роботою Координаційної Ради здійснює голова ради. Склад Координаційної Ради затверджується розпорядженням голови обласної ради.
  8. Координаційна Рада систематично інформує громадськість про свою діяльність у засобах масової інформації.
  9. Внесення змін і доповнень до положення про міську координаційну раду з гендерних питань та припинення її діяльності:

         17.1. Зміни і доповнення до положення про координаційну раду приймаються на засіданні Координаційної Ради простою більшістю голосів з наступним затвердженням міською радою.

         14.2. Координаційна Рада припиняє свою діяльність з ініціативи голови міської ради або за пропозицією більшості її членів.

 

Секретар міської ради                                             Е.В. Пилипенко

Заступник міського голови                                              Н.М. Макогон


Затверджено
Рішенням міської ради
від 05.06.2019 № 46/9

Склад
координаційної ради з питань ґендерної рівності, соціальної згуртованості, громадської безпеки та впровадження національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»

 

Макогон Н.М.

 

заступник міського голови з фінансово-економічних питань, уповноважена особа з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, голова координаційної ради;

 

Дзивульський Г.А.

 

перший заступник міського голови, заступник голови координаційної ради;

 

Лопата Т.І.

 

головний спеціаліст планово-фінансового відділу апарату виконавчого комітету Кремінської міської ради, секретар координаційної ради;

Члени комісії:

 

Акімов С.М.

громадський діяч;

Андрійчук В.В.

 

головний лікар КУ «КРЦПС СД» (за згодою);

 

Вітко Н.В.

 

заступник голови громадської ради Кремінської міської ради, голова ГО «Центр гендерної рівності»;

 

Гриценко Л.А.

 

депутатка Кремінської міської ради;

Загоруй С.М.

 

голова громадської ради Кремінської міської ради, голова ГО «Наша Громада»;

Іванцова Г.Р.

 

представник ГО «Бахтала-Дром»;

 

 

Карпенко В.П.

депутат Кремінської міської ради;

 

Кошаков Д.В.

 

громадський діяч;

Коротич Ю.В.

начальник управління соціального захисту населення Кремінської РДА (за згодою);

Кузьменко О.В.

начальник відділу освіти Кремінської РДА (за згодою);

 

Кукуяшна Є.І.

 

директор Кремінської школи-гімназії (за згодою);

 

Ніжнік В.І.

громадська діячка, представник ОСББ;

Сімонов А.Л.

голова ГО «Кремінська бізнес асоціація»;

 

Скиданенко О.В.

директор КУ «Кремінський (за згодою);

 

Смага І.І.

начальник ЦСССДМ, мобілізаторка Українського Жіночого Фонду;

 

Петрусенко Л.І.

завідуючу ДНЗ №2 «Катруся» (за згодою);

Подстепний В.О.

голова шахтарської ветеранської організації (за згодою);

Шабельська С.

представник ВПО;

Шпотя С.О.

представник Кремінського відділу поліції (за згодою).

 

Установити, що в разі кадрових змін, або тимчасової відсутності осіб, які входять до складу координаційної ради у зв’язку з відпусткою, хворобою чи з інших причин, особи, які виконують їх обов’язки, входять до складу координаційної ради за посадами.

 

Секретар міської ради                                             Е.В. Пилипенко

 

Заступник міського голови                                              Н.М. Макогон

Read 573 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG