Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Вівторок, 05 лютого 2019 11:26

42 сесія. Про затвердження Порядку використання коштів матеріального резерву

УКРАЇНА
КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ
ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
СЬОМОГО СКЛИКАННЯ
СОРОК ДРУГА СЕСІЯ
РІШЕННЯ № 42/15

30 січня 2019 року
м. Кремінна

 

Про затвердження Порядку
використання коштів матеріального
резерву

 

Відповідно до Кодексу цивільного захисту України, пункту 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 30.09.2015 № 775 «Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій», міська рада

ВИРІШИЛА:
  1. Затвердити порядок використання коштів матеріального резерву (далі - Порядок) згідно з додатками.
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету та фінансів.

 

Міський голова                               Ю.О. Прокопенко


ЗАТВЕРДЖЕНО
 рішенням сесії міської ради
 від 30 січня 2019 № 42/15

 

Порядок використання
коштів матеріального резерву

 

І. Загальні положення порядку

         Порядок розроблений відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 року № 775 «про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій».

ІІ. Мета та завдання порядку.

Метою порядку є визначення комплексу організаційних та практичних заходів щодо забезпечення реалізації державної політики  щодо створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій сфері  шляхом завчасного створення, накопичення, поновлення та утримання місцевого  резерву матеріально-технічних засобів (далі - резерву) для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків, надання термінової допомоги постраждалому населенню.

Для досягнення зазначеної мети передбачається вирішення таких основних завдань:

  • визначення підприємств, організацій та установ, місць розміщення резерву;
  • визначення номенклатури, норм накопичення, джерел фінансування, порядку створення використання та завчасного поновлення резерву.

ІІІ. Етапи та механізми реалізації порядку. 

Реалізація порядку здійснити у два етапи.

На першому етапі передбачається визначення підприємств, організацій та установ міста, місць розміщення, номенклатури та обсягів  матеріально-технічних засобів резерву, порядку та джерел фінансування та їх створення, накопичення, утримання, зберігання та завчасне поновлення.

На другому етапі передбачається:

  • накопичення згідно номенклатури та обсягів необхідної кількості матеріально - технічних засобів резерву;
  • організація управління та контролю за створенням, накопиченням, використанням, завчасним поновленням, утриманням та зберіганням матеріально – технічних засобів резерву.

Закупівля та постачання матеріально-технічних засобів для створення, накопичення та поновлення місцевого резерву здійснюється апаратом виконавчого комітету міської ради.

Матеріально – технічні засоби місцевого матеріального резерву зберігатимуться на складах тих підприємств, з якими будуть укладені договори на їх постачання.

Відпуск матеріальних цінностей з місцевого резерву здійснюється за рішенням міського голови.

IV. Джерела фінансування порядку.

            Фінансування порядку здійснюється відповідно до чинного законодавства України. Створення і поновлення місцевого резерву здійснюється за рахунок коштів  бюджету міста, а також за рахунок добровільних пожертвувань юридичних і фізичних осіб, благодійних організацій та об’єднань громадян, інших не заборонених законодавством джерел.

V. Очікувані результати реалізації порядку.

Реалізація порядку забезпечить здійснення комплексу організаційних, практичних заходів, спрямованих на ефективне впровадження державної політики щодо створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, постійну готовність до проведення невідкладних заходів у роботі, пов’язаних із  запобіганням і ліквідацією надзвичайних ситуацій та їх наслідків, наданням термінової допомоги постраждалому населенню що дозволить:

- своєчасно поновити матеріальні засоби місцевого резерву відповідно до затвердженої номенклатури;

- підвищити ефективність реагування на можливі надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру на території міста.

 

Секретар міської ради                                                    Е.В.Пилипенко

Перший заступник міського голови                                 Г.А.Дзивульський

Read 577 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG