Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 27 грудня 2018 13:51

41 сесія. Про затвердження Положення про громадський бюджет (бюджет участі) у місті Кремінна

УКРАЇНА
КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ
ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
СЬОМОГО СКЛИКАННЯ
 СОРОК ПЕРША СЕСІЯ
РІШЕННЯ № 41/16

 

“19” грудня 2018 року
м. Кремінна

 

Про затвердження Положення про
громадський бюджет (бюджет участі)
у місті Кремінна

 

Керуючись пунктом 22 частини 1 статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою впровадження інноваційних механізмів залучення громадськості до розподілу коштів міського бюджету м. Кремінна та розвитку демократичного процесу обговорення громадою напрямів використання бюджетних коштів міська рада вирішила:

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Положення про громадський бюджет (бюджет участі) у місті Кремінна у новій редакції (далі – Положення), що додається.
  2. Виконавчому комітету Кремінської міської ради забезпечити проведення широкої інформаційної кампанії щодо популяризації громадського бюджету (бюджету участі) у місті Кремінна.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету та фінансів.

 

Міський голова                               Ю.О. Прокопенко


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту рішення Кремінської міської ради
«Про затвердження Положення про громадський бюджет
(бюджет участі) у місті Кремінна»

 

Основною передумовою розробки «Положення про громадський бюджет (бюджет участі) у місті Кремінна» є його вдосконалення, створення дієвих інструментів співпраці міської ради з громадою та впровадження нових механізмів залучення громадськості до розподілу коштів міського бюджету з урахуванням досвіду реалізації міні проектів ініціатив жителів міста у 2017 та 2018 роках

Затвердження Положення «Про громадський бюджет (бюджет участі) у місті Кремінна» дозволить створити ефективні механізми взаємодії структурних підрозділів Кремінської міської ради та жителів міста Кремінна, особливо молоді, в процесі прийняття рішень; сформувати довіру громадян до місцевої влади шляхом підвищення рівня прозорості процесу прийняття рішень; надасть жителям міста Кремінна можливості безпосереднього впливу на бюджетну політику міста.

 

Заступник міського голови                     Н.М. Макогон

Read 682 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG