Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Субота, 22 грудня 2018 11:47

41 сесія. Про встановлення туристичного збору

УКРАЇНА
КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ
ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
СЬОМОГО СКЛИКАННЯ
СОРОК ПЕРША СЕСІЯ
РІШЕННЯ № 41/32

“19” грудня 2018 року
м. Кремінна

 

Про встановлення туристичного збору

 

Відповідно до ст. 10, п. 12.3, ст. 12, ст. 268 Податкового кодексу України, Закону України від 23 листопада 2018 року № 2628-VIIІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», керуючись пп. 24 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення надходжень до доходної частини міського бюджету Кремінська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Встановити ставку туристичного збору у розмірі 0,1 відсотка для внутрішнього туризму та 1 відсотка для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.
  2. Справляння збору в адміністративних межах Кремінської міської ради здійснюється з тимчасового розміщення у таких місцях проживання (ночівлі):

а) готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади;

б) житловий будинок, прибудова до житлового будинку, квартира, котедж, кімната, садовий будинок, дачний будинок, будь-які інші об’єкти, що використовуються для тимчасового проживання (ночівлі).

  1. Справляння збору в адміністративних межах Кремінської міської ради здійснюється такими податковими агентами:

а) юридичними особами, філіями, відділеннями, іншими відокремленими підрозділами юридичних осіб згідно з підпунктом 268.7.2 пункту 268.7 цієї статті, фізичними особами - підприємцями, які надають послуги з тимчасового розміщення осіб у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом 268.5.1 цієї статті;

б) квартирно-посередницькими організаціями, які направляють неорганізованих осіб з метою їх тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом "б" підпункту 268.5.1 пункту 268.5 цієї статті, що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму.

  1. Платники збору, особливості справлення збору, порядок сплати збору, податкові пільги та їх порядок застосування визначаються Податковим кодексом України.
  2. Дане рішення набирає чинності з 01 січня 2019 року.
  3. Вважати таким що втратило чинність рішення міської ради від 27 січня 2016 року № 4/15 «Про встановлення туристичного збору».
  4. Секретарю Кремінської міської ради оприлюднити дане рішення в засобах масової інформації та на офіційному сайті Кремінської міської ради.
  5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету та фінансів.

 

Міський голова                             Ю.О. Прокопенко

Read 579 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG