Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 03 травня 2018 09:30

33 сесія. Про внесення змін до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кремінна на 2018 рік

УКРАЇНА
КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ
ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
СЬОМОГО СКЛИКАННЯ
ТРИДЦЯТЬ ТРЕТЯ СЕСІЯ
РІШЕННЯ № 33/1

“25” квітня 2018 року
м. Кремінна

 

Про внесення змін до Програми
соціально-економічного та культурного
розвитку міста Кремінна на 2018 рік

 

Розглянувши клопотання виконавчого комітету Кремінської міської ради щодо внесення змін до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кремінна на 2018 рік, які ухвалені рішенням виконавчого комітету Кремінської міської ради від 23 квітня 2018 року, відповідно до статті 47 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», статті 69 Бюджетного кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

ВИРІШИЛА: 

  1. Внести зміни до рішення міської ради від 21 грудня 2017 року №28/2 «Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кремінна на 2018 рік»(зі змінами) (далі – рішення):
    • Викласти Заходи з реалізації Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кремінна на 2018 рік в новій редакції, згідно з додатком 1 до цього рішення.
    • Викласти Розділ «9.1 Охорона навколишнього природного середовища» Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кремінна на 2018 рік в новій редакції, згідно з додатком 2 до цього рішення.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійно діючу комісію Кремінської міської ради з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету та фінансів.

 

Секретар міської ради                                    Е.В. Пилипенко


«Про внесення змін до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кремінна на 2018 рік»

 

 Виконавчий комітет Кремінської міської ради надає наступні пропозиції про внесення змін до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кремінна на 2018 рік, у зв’язку зі змінами обставин які виникли у процесі виконання міського бюджету, а саме:

 

І. Внести зміні до заходів Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кремінна на 2018 рік

Інвестиційна діяльність

  1. Передбачити в Програмі Проекти обласного конкурсу проектів місцевого розвитку по Кремінській міській ради на загальну суму 1 427 498 грн., в т.ч.:

1.1. Проект «Придбання спеціалізованої снігозбиральної техніки для комунального підприємства Кремінської міської ради» у сумі 86 298 грн. (придбання двох бензинових снігозбиральних машин).

1.2. Проект «Технічне оснащення Кремінської громади на базі комунального підприємства «ДП «КРЕМІНСЬКЕ КОМГОСПОДАРСТВО»» у сумі 373 600 грн. (Придбання міні трактору на навісного обладнання до нього).

1.3. Проект «Велокарети – на варті «Екобезпеки» Кремінської територіальної громади» у сумі 88 100 грн. (придбання п’яти грузових трьохколісних електровелосипедів).

1.4. Проект «Запровадження системи роздільного збирання твердих побутових відходів як один з ефективних засобів екологічного виховання жителів м. Кремінна» у сумі 244 500 грн. (придбання 15 контейнерів для збору скла, 15 сітчятих контейнерів для збору пластикових відходів, 15 євро контейнерів для твердих побутових відходів)

1.5 Проект «Підвищення надійності сталого рівня водозабезпечення м. Кремінна шляхом придбання насосної станції на каналізаційну насосну станцію» у сумі 250 000 грн. (придбання насосу з дизельним двигуном).

1.6. Проект «Зменшення ризику виникнення техногенної катастрофи в м. Кремінна шляхом придбання насосної станції на каналізаційну насосну станцію» у сумі 250 000 грн. (придбання насосу з дизельним двигуном).

1.7. Проект «Посилення громадської безпеки мешканців шляхом впровадження системи зовнішнього відеоспостереження на території Кремінської міської ради» у сумі 360 000 грн. (придбання з установкою камер відеоспостереження).

  1. Реалізація проекту "Будівництво міні-футбольного майданчика з навчально-тренувальних занять дитячо-юнацького футболу в місті Кремінна Кремінського району Луганської області» в сумі 527,21 грн. (залишки невикористаних коштів 2017 року).
  2. Збільшити видатки на проведення реконструкція і облаштування пішохідних переходів пандусного типу в м.Кремінна (придбання та установка дорожніх знаків) в сумі 73 875 грн.
  3. Збільшити видатки на проведення капітальний ремонт пам'ятника "Братська могила радянським воїнам" пл.Паркова м.Кремінна в сумі 25 463 грн.

Благоустрій

  1. Передбачити видатки на придбання 100 шт. півсфер паркувальних бетонних на суму 36 000 грн. (ДП «ККГ» КП ККС»).

Житлово-комунальне господарство

 

  1. Надати дотацію ВУ ВКГ в сумі 6 000 грн. на виготовлення документації на земельну ділянку.

 

Управління об’єктами комунальної власності

  1. Передбачити видатки в сумі 5 000 грн. на складання технічної документації на земельну ділянку, яка надана на обслуговування ДНЗ «Зіронька».

 

 

ІІ. Внести зміні до розділу 9.1. «Охорона навколишнього природного середовища», а саме затвердити Положення про Міській фонд охорони навколишнього природного середовища, Програму охорони навколишнього природного середовища та заходи до неї.

 

Заступник міського голови
з фінансово-економічних питань                                          Н.М. Макогон


ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням сесії міської ради
від 25.04.2018 №33/1

Положення
про Міський фонд охорони навколишнього природного середовища

 

  1. Загальні положення
    • Основною метою та завданням Міського фонду охорони навколишнього природного середовища (далі – Фонд) є акумулювання коштів відповідних джерел надходження та їх використання в інтересах охорони навколишнього природного середовища в місті, а також цільового фінансування ресурсозберігаючих та природоохоронних заходів, спрямованих на зменшення використання та втрат природних ресурсів, зменшення впливу забруднення навколишнього природного середовища на здоров’я населення, покращення якості життя та екологічного становища в місті Кремінна.
    • Природоохоронні заходи – це комплекс екологічно спрямованих заходів, що проводяться для зниження і ліквідації негативного впливу антропогенної діяльності на навколишнє природне середовище.
    • Ресурсозберігаючі заходи – це заходи пов’язані із раціональним використанням і збереженням природних ресурсів.
    • Метою ресурсозберігаючих та природоохоронних заходів може бути:
  • раціоналізація розміщення підприємств;
  • економія ресурсів;
  • застосування маловідходних чи безвідходних технологій;
  • зміна структури і обсягів виробництва;
  • збільшення випуску екологічно чистої продукції;
  • регулювання транспортних потоків з урахуванням екологічних вимог;
  • трансформація економіки та комплексний розвиток міста із переважною увагою на екологічність та дбайливе ставлення до природи та ін.

 

  1. Порядок формування коштів Фонду
    • Фонд формується за рахунок:
      • Екологічного податку згідно чинного законодавства;
      • Грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища в результаті господарської та іншої діяльності, згідно чинного законодавства;
      • Благодійних внесків фізичних та юридичних осіб;
      • Інших джерел згідно чинного законодавства.
    • Кошти Фонду акумулюються на відповідних рахунках спеціального фонду міського бюджету.
    • Невикористані у звітному році кошти Фонду вилученню не підлягають і переходять для використання згідно затвердженого кошторису на наступний бюджетний рік.

 

  1. Порядок використання коштів Фонду
    • Кошти Фонду спрямовуються на фінансування ресурсозберігаючих та природоохоронних заходів, що відповідають основним пріоритетним напрямам державної політики в галузі охорони довкілля, використання природних ресурсів і гарантування екологічної безпеки, визначених Програмою охорони навколишнього природного середовища, затвердженою міською радою, з урахуванням вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 року № 1147 «Про затвердження переліків видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів» та інших нормативних актів.
    • Виконавчі органи міської ради та підприємства, установи, організації, які зацікавлені у фінансуванні з Фонду, щорічно, до 15 листопада року, що передує плановому, подають на ім’я міського голови пропозиції щодо переліку ресурсозберігаючих та природоохоронних заходів, які планується здійснити на території міста Кремінна, та попередні розрахунки обсягів коштів, що планується залучити з міського бюджету.
    • Планово фінансовий відділ виконавчого комітету міської ради:
      • Розглядає подані пропозиції з урахуванням відповідності:
    • заходам Програми охорони навколишнього природного середовища;
    • обсягу надходжень до Фонду;
    • вимогам Постанови Кабінету Міністрів України від 17.09.96 року № 1147 «Про затвердження переліків видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів» (зі змінами і доповненнями);
    • забезпечення фінансування робіт, по яких виникла заборгованість за минулі періоди.
      • На підставі аналізу звернень формує проект розподілу коштів Фонду між головними розпорядниками бюджетних коштів і подає його на погодження міському голові, першому заступнику міського голови, заступнику міського голови з фінансово – економічних питань та постійній комісії з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету та фінансів.
    • Відповідно до узгодженого розподілу коштів Фонду планово фінансовий відділ виконавчого комітету міської ради визначає граничні обсяги асигнувань на наступний бюджетний рік і повідомляє головних розпорядників бюджетних коштів.
    • Головні розпорядники бюджетних коштів забезпечують складання бюджетних запитів по видатках Фонду та подають їх планово фінансовому відділ виконавчого комітету міської ради для включення видатків до проекту бюджету.
    • До 10 відсотків коштів Фонду може резервуватися для здійснення пов’язаних з ресурсозберігаючою та природоохоронною діяльністю непередбачених видатків, що не мають постійного характеру і не могли бути передбачені при складанні проекту міського бюджету.
    • Обсяг асигнувань на фінансування ресурсозберігаючих та природоохоронних заходів за рахунок коштів Фонду затверджується рішенням міської ради про бюджет м. Кремінна на відповідний період.
    • Внесення змін до обсягів фінансування за рахунок коштів Фонду та розподіл їх між головними розпорядниками бюджетних коштів проводиться відповідно до вищевикладеного порядку.

 

  1. Облік, звітність та контроль та відповідальність за використанням коштів Фонду
    • Головні розпорядники бюджетних коштів надають планово фінансовому відділу виконавчого комітету міської ради щоквартально інформацію про хід освоєння виділених коштів та річний звіт про використання коштів Фонду.
    • Звітність про використання коштів Фонду складається розпорядниками бюджетних коштів та подається в установленому порядку до органів Державної казначейської служби України в Луганській області у встановлені строки.
    • Планово фінансовий відділ виконавчого комітету Кремінської міської ради на підставі звітів головних розпорядників бюджетних коштів складає проект річного звіту про надходження та використання коштів Фонду та подає на затвердження виконавчому комітету та Кремінській міській раді.
    • Контроль за цільовим використанням коштів Фонду здійснюють постійні комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету та фінансів.
    • За нецільове витрачання коштів з Фонду посадові особи несуть відповідальність згідно чинного законодавства України.

 

Секретар міської ради                                                          Е.В. Пилипенко

 

Заступник міського голови                                                  Н.М. Макогон

Read 536 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG