Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 13 лютого 2017 16:46

19 сесія. Звіт міського голови про свою діяльність та виконавчих органів міської ради

УКРАЇНА

 

КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ
ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
СЬОМОГО СКЛИКАННЯ
ДЕВ’ЯТНАДЦЯТА СЕСІЯ
РІШЕННЯ № 19/2

 

“ 08 ” лютого 2017 р.                                                 м.Кремінна

 

 

 

Звіт міського голови
про свою діяльність та
виконавчих органів міської ради

 

 

 

         Заслухавши звіт Кремінського міського голови Прокопенка Ю.О. про свою діяльність та виконавчих органів міської ради, керуючись п.9 ст.26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада    

 

ВИРІШИЛА

 

 

 

1.     Звіт міського голови про свою діяльність та виконавчих органів міської ради за 2016 р. прийняти до відома.

 

2.     Секретарю міської ради забезпечити висвітлення звіту міського голови про свою діяльність та виконавчих органів міської ради у засобах масової інформації.

 

3.     Контроль за виконанням даного рішення покласти на комісію з питань регламенту, законності, депутатської діяльності та етики, зв’язку із засобами масової інформації.

 

 

 

Міський голова                                                           Ю.О. Прокопенко


 

Шановні депутати!

Сьогодні вперше я, як Кремінський міський голова, представлю вам Звіт про свою роботу та роботу Кремінської міської ради сьомого скликання та її виконавчих органів. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міський голова повинен звітувати про свою роботу і роботу ради щорічно. Рік моєї роботи та обраної ради обчислюється з 06 листопада 2015 року по 06 листопада 2016 року. Але я вважаю доцільним звітувати перед депутатами і громадою по завершенню 2016 –го календарного року, тобто, коли можна зробити висновки, дати відповідну оцінку роботи, а також проаналізувати її щоб розробити заходи на рік прийдешній. З набутого за рік досвіду хочу звернути увагу, що значний вплив на роботу ради має взаємодія депутатів міської ради, різних політичних партій, підприємців. А результати спільних практичних дій, колективної праці виконавчого комітету та депутатів усіх рівнів можна сьогодні бачити у нашому місті і наших селищах на власні очі.

             

            Я представлю свій Звіт, розділивши його на розділи, а саме :

за напрямками нашої діяльності відповідно до повноважень.

                        - сфера житлово-комунального господарства та будівництва

                        - землеустрій

                        - соціальна сфера

                        - надання адміністративних послуг

 

Але спочатку про фінанси: доходи та витрати міського бюджету.

За звітний період до загального фонду міського бюджету надійшло 13 424,3 тис. грн., що становить 122,8 % до затвердженого з урахуванням змін обсягу за звітний період, у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року темпи надходження до міського бюджету збільшились на 55,5 % або на 4 793,8 тис. грн.

З податків і зборів виконання становить 13 229,5 тис. грн., або 123,3 % від планових показників, що на 5 651,4 тис. грн. більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, або на 74,6 %.

За звітний період до загального фонду міського бюджету надійшло інших субвенцій з інших місцевих бюджетів на виконання делегованих повноважень по утриманню КУ «Трудовий архів» у 2016 році в сумі 194,8 тис.грн.

Доходи загального фонду міського бюджету в 2016 році сформовані в розрізі джерел надходжень:

на 42,7 % за рахунок єдиного податку (5 651,7 тис.грн.);

на 33,0 % за рахунок податку на майно (4 362,4 тис.грн.);

на 12,5 % за рахунок акцизного податку від реалізації суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (1 655,5 тис.грн.);

на 9,8 % за рахунок рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів (1 294,6 тис.грн.);

на 1,6 % за рахунок адміністративних зборів та платежів (215,9 тис.грн.);

на 0,4 % за рахунок інших надходжень (в т.ч. неподаткових) (49,4 тис.грн.).

На видатки бюджетних установ та інших заходів спрямовано коштів загального фонду – 6 734,4 тис. грн., що становить 88,6 % до затвердженого на поточний рік з урахуванням змін плану, що більше показника 2015 року на 2,7 % або на 1 078,3 тис. грн.

У порівнянні з відповідним періодом 2015 року збільшені обсяги фінансування з загального фонду бюджету на державне управління – на 48,1 % або на 1 085,7 тис. грн., на соціальний захист – майже у 4 рази або на 84,5 тис. грн., на житлово-комунальне господарство – у 20 разів або на 837,1 тис. грн., на інші видатки – на 52,4 % або на 207,7 тис. грн., видатки на благоустрій залишилися на рівні минулого року і становлять 1 453,2 тис.грн.

Видатки загального фонду міського бюджету сформовані в розрізі таких галузей:

на 49,6 % на органи місцевого самоврядування (3 343,4 тис. грн.);

на 38,4 % на житлово-комунальне господарство (2 583,2 тис. грн.);

на 3,2 % на утримання КУ «Трудовий архів» ( 217,4 тис. грн.);

на 1,7 % на соціальний захист та соціальне забезпечення (114,5 тис. грн.);

на 7,1 % на інші видатки (475,9 тис. грн.).

На видатки бюджетних установ та інших заходів спрямовано коштів спеціального фонду – 3 928,5 тис. грн., що більше показника 2015 року на 63,1 % або на 1 520,5 тис. грн.

По спеціальному фонду бюджету у порівнянні з відповідним періодом 2015 року збільшені обсяги фінансування на благоустрій – у 3,3 рази або на 1 066,7 тис. грн., на дорожнє господарство – у 3 рази або на 661,3 тис. грн., на житлово-комунальне господарство – на 82,6 % або на 379,0 тис. грн.

Видатки спеціального фонду міського бюджету сформовані в розрізі таких галузей:

на 60,4 % на житлово-комунальне господарство (2 372,6 тис. грн.);

на 25,1 % на капітальний ремонт доріг (виготовлення документації) (984,9 тис. грн.);

на 6,5 % на органи місцевого самоврядування (254,4 тис. грн.);

на 4,6 % на будівництво (капітальні вкладення) (182,3 тис. грн.);

на 1,2 % на інші видатки (49,0 тис. грн.)

на 0,9 % на дошкільну освіту (35,0 тис. грн.);

на 1,2 % на інші видатки (49,0 тис. грн.)

на 0,3 % на соціальний захист (14,3 тис. грн.).

 

ЖКГ

Водозабезпечення

Наша громада має перевагу у порівнянні з іншими саме у володінні якісною доброю водою. Найважливіша наша задача – це забезпечення населення водою у безперебійному режимі.

 

Не просто утримувати у належному стані водопровідні мережі, які прокладені понад 60 років тому. Не має потреби детально розказувати про старіння металу, з якого виготовлені труби, шкідливу дію іржі та інші причини. У результаті ми маємо численні пориви на водоводах. Весь тягар роботи з ліквідації поривів, забезпечення функціонування водокачок покладено на ВУВКГ.

Тому почнемо з роботи підприємства, яке нас забезпечує водою та водовідведенням.

Кремінським ВУВКГ протягом звітного періоду усунено 230 поривів на водопровідних мережах, проведено очистку 21 водопровідного колодязя, прочищено 402 каналізаційних колодязів та ловушок, усунено 330 заторів на каналізаційних мережах, виконано роботи по ремонту 10 водопровідних та каналізаційних колодязів. (Це за кошти підприємства, за рахунок діючого тарифу).

Крім того підприємством виконано роботи з капітального ремонту водопровідних мереж та колодязів:

- на вулиці Басейна;

- пров. Польовий – вул. Гоголя;

- вул.Ломоносова,

- вул. Шахтарська – вул. Джерельна сел. Стара Краснянка;

 та капітальний ремонт каналізаційної мережі по вул.Кутузова та просп..Дружби.

Капітальний ремонт вуличних водопровідних мереж здійснювався з дольовою участю мешканців.

Всього з міського бюджету на капітальний ремонт вищезазначених робіт було витрачено коштів у сумі 66 тис. 886 грн.

            Але, з метою покращення ситуації з водопостачання Кремінською міською радою було підготовлено пакети документів на вирішення проблеми водопостачання також за рахунок коштів міжнародних донорів та державних фондів:

- за рахунок коштів Державного Фонду Регіонального розвитку (ДФРР)

 «Реконструкція системи водопостачання м.Кремінна Луганської обл. 3 етап. Реконструкція мереж водопостачання від ВНС Житлівська», на суму 3976,7 тис.грн. в тому числі кошти Фонду - 3579,0 тис. грн., кошти міського бюджету – 397,7 тис.грн. Об’єм робіт - укладання трубопроводів із поліетиленових труб діаметром 400мм з гідравлічним випробуванням 979 п.м.

- за рахунок програми ПРООН «Економічне та соціальне відновлення Донбасу», який фінансується за підтримки Уряду Японії було реалізовано проект «Капітальний ремонт водопровідно-насосної станції «Кремінська» на загальну суму 3657,164 тис. грн. В рамках реалізації даного проекту виконано роботи:

-                                       з ремонту будівлі насосної станції,

-                                       з заміни трижильного кабелю напругою 10 000 В протяжністю 2700 м,

-                                       з заміни насосного агрегату.

Не боюся повторитися: наша вода – наш клопіт. Ми вирішили, що для ефективної експлуатації майна та забезпечення надання послуг належного рівня та якості за рахунок коштів міського бюджету необхідно провести

-                                       капітальний ремонт та заміна насосного обладнання КНС;

-                                       капітальний ремонт покрівлі ВНС «Житлівська»;

-                                       капітальний ремонт покрівлі виробничого та адміністративно-побутового корпусів ВУ ВКГ.

Загальна сума використаних коштів складає 215 тис. 801 грн.

За звітний період надано дотації Кремінському ВУВКГ на компенсацію різниці в тарифах на водопостачання та водовідведення – 783,8 тис.грн. (в першу чергу на виплату заробітної плати), на проведення лабораторного фізико-хімічного аналізу питної води – 16,7 тис.грн.

У 2016 році надано фінансової підтримки Кремінському ВУВКГ в сумі 250,7 тис.грн., в т.ч.: встановлення системи відео спостереження на водопровідно насосній станції «Житлівська» (43,7 тис.грн.), розробка гідравлічної системи водопостачання міста (70,4 тис.грн.), придбання шин на автотранспорт (32,0 тис.грн.), придбання инвентора (4,5 тис.грн.), на проведення капітального ремонту покрівлі будівлі КНС по вул.Тітова, м. Кремінна (65,5 тис.грн.), на проведення капітального ремонту покрівлі будівлі виробничого та адміністративно-побутового корпусу КУ ВУВКГ (142,5 тис.грн.), на проведення капітального ремонту покрівлі будівлі підстанції н/ст. "Житлівська" по вул.Парижської Комуни, м.Кремінна – (58,8 тис.грн.).

 

А також на випадок відключення електроенергії за рахунок коштів міського бюджету було придбано для наших комунальних підприємств два генератори на загальну суму 50 тис.грн.

В частині залучення коштів підписано Грантовий Контракт з Європейським Союзом в особі Європейської Комісії на реалізацію проекту технічної допомоги Європейського Союзу «Поліпшення доступу до води в постраждалій від конфлікту громаді м.Кремінна» в рамках Програми «Підтримки політики регіонального розвитку в Україні». Кошторисна вартість Проекту 1 756 961,25 ЕВРО, термін реалізації Проекту згідно угоди грудень 2016 – червень 2018. В рамках реалізації проекту укладено Меморандум про співробітництво між Луганською обласною державною адміністрацією – обласною військово-цивільною адміністрацією, міською радою та Агенцією регіонального розвитку Луганської області. Згідно проекту передбачається замінити до 38 км магістральних водопровідних мереж, що дасть можливість в подальшому уникнути втрат води.

 

Освітлення

 

Немає таємниці у тому, що різні райони міста, у тому числі наші селища, освітлені по-різному. Після руйнування загальної системи освітлення міста дуже важко одночасно його відновити або встановити на всіх вулицях. Ми впевнені, що першочерговими вулицями, які претендують на проведення таких робіт, можна вважати безвиключно всі.

            Але не треба забувати (але треба знати), що ця робота починається з оформлення відповідної документації (ТУ). Це займає певний час і кошти.

В 2016 році ми продовжили роботу з відновлення зовнішнього освітлення і в нас є про що звітувати.

         Насамперед, хочу звітувати про реалізацію мікропроекту «Модернізація мережі зовнішнього освітлення 220В у селищах Стара Краснянка та Житлівка» проекту «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» Програми розвитку ООН в Україні. Загальна сума проекту становить 322,319 тис.грн., в т.ч.:

-                                       коштів ПРООН – 176,481 тис.грн.,

-                                       коштів громадської організації (населення) – 10,943 тис.грн.,

-                                       коштів міського бюджету – 134,895 тис.грн.

Фактичний обсяг виконаних робіт: підвішування проводів – 7,481км, світильники зовнішнього освітлення – 40.

Таким чином ми розпочали роботу з відновлення освітлення в селищах.

Вулиці міста також не були залишені без уваги. За рахунок коштів Державного Фонду Регіонального розвитку (ДФРР) було реалізовано проект «Капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення м.Кремінна». Об’єм робіт

-                                       підвішування проводів – 11,57 км ,

-                                       світильники зовнішнього освітлення – 408, провід перерізом 2х16мм2 СІП-2а 34,71 км.

Фінансування робіт за проектами здійснювалося на умовах спів фінансування з міського бюджету, а саме: 90% - кошти ДФРР, 10% - кошти міського бюджету, загальна сума проекту – 1 988,8 тис.грн.

 

            Хочу нагадати, що міською радою здійснюється поточний ремонт та утримання існуючих мереж зовнішнього освітлення. Протягом 2016 року на це було витрачено 197,1 тис. грн., проведена оплата за електроенергію – 186,4 тис.грн.

Дозволю собі забігти наперед і скажу, що у планах на 2017 рік – відновлення освітлення у селищах Кузьмине та Діброва, продовження робіт з відновлення освітлення у місті.

 

Дороги

Наше місто разом з селищами має досить довгу і розгалужену мережу доріг. Кожен знає, що очевидним показником господарювання влади є стан доріг. Це є також головною щоденною темою кожного члена громади (автомобіліста). Стан доріг є предметом уваги гостей.

Своєчасний ремонт доріг з твердим покриттям, грейдерування (планування) ґрунтових доріг потребує значних коштів. Тому ми мали надію, що 26 проектів, поданих нами для фінансування за рахунок коштів ДФРР допоможуть нам привести наші дороги у належний стан.

Але фінансування ми отримали на одну дорогу - по вул. Лиманська у сумі 1 млн. 464 тис. 660 грн. Об’єм виконаних робіт склав 4 950 м2.

Отже, треба було використати свої можливості для здійснення мрій. Ми винайшли власні кошти у міському бюджеті, за рахунок яких було проведено капітальні ремонти:

 - автодороги по провулку Бульварний,

 - проїздів до Вечірнього ринку,

 - між квартальних автодоріг за адресами вул.Побєди,3, пл..Красна,2, пров.Дружби,4.

Всього виконано робіт на загальну суму 900,4 тис.грн. , що в натуральних показниках становить 2905,7 м2 .

На виконання поточного ремонту доріг, відновлення дорожньої розмітки та виготовлення дорожніх знаків витрачено 84,7 тис. грн.

Профілювання ґрунтових доріг – 56,4 тис. грн.

Утримання доріг в зимовий період – 130, 2 тис. грн..

Акцентом даного дорожнього розділу вважаю виконану роботу за рахунок проекту ПРООН «Економічне та соціальне відновлення Донбасу», який фінансувався за підтримки Уряду Японії. Це капітальний ремонт автомобільного мосту по вул. Тітова (улаштовано 3-х слойоне асфальтобетонне покриття, поліуретанове покриття з кварцовим піском на тротуарах, встановлено металеві бар’єрні огородження з улаштуванням світловидбиваючих елементів, опори освітлення та перила, проведено ремонт опор). Загальна вартість проекту становить 3944,526 тис. грн.

 

 

Благоустрій

Мешканці міста миттєво реагують на будь-які зміни напрямку покращання території, облаштування скверів, майданчиків, дворів багатоповерхових будинків, місць загального користування. Нам, власне, і самим подобається така робота, яку можна побачити, відчути, торкнутися руками. Нові встановлені дитячі майданчики незалежно від того, хто їх придбав і встановив, освоюються швидко. У 2016 році ми додали до діючих майданчиків ще 11. На території громади за рахунок коштів міської ради (343 тис. грн.) придбано і встановлено дитячі майданчики:

 на вул. Горького, Звьоздна, Полнова, 30 января, Красна, Мічуріна, Підвільшанська, Побєди, сквер клубу Кремінна, у селищах Житлівка та Діброва. вул.Хвойна

Для відпочинку наших громадян усіх вікових категорій ми (придбали) встановили в центрі міста лавки сучасного зразка у кількості 38 на суму 45,6 тис. грн.

Для зручності громадян, що користуються загальноміським автомобільним транспортом замовили і встановили 10 автобусних зупинок на загальну суму – 186,5 тис. грн.

Не боюся повторитися, що сума видатків на благоустрій міста у 2016 році становила 1453,2 тис. грн..

За видами робіт:

-          розчищення русла р.Красна в районі мосту по вул. Титова – 199,9 тис.грн.;

-          поточний ремонт і утримання вуличного освітлення та зовнішніх електромереж – 197,1 тис.грн.;

-          оплата за електроенергію вуличного освітлення – 186,4 тис.грн.;

-          очищення та вивіз сміття від утворення стихійних, несанкціонованих звалищ – 131,0 тис.грн.;

-          утримання доріг, шляхом очистки від снігу та обробка протиожеледовими сумішами – 130,2 тис.грн.;

-          придбання урн та лавок, накриття та роздягальні для пляжу, гойдалки, лічильника – 106,6 тис.грн.

-          поточний ремонт об’єктів благоустрою – 104,9 тис.грн.;

-          поточний ремонт автодоріг – 77,2 тис.грн.;

-          зріз аварійних дерев, які загрожують життєдіяльності людей – 61,3 тис.грн.;

-          видалення бур’янів та карантинних рослин – 57,8 тис.грн.;

-          поточний ремонт з профілювання ґрунтових доріг - 56,4 тис.грн.;

-          поточний ремонт архітектурних споруд – 20,7 тис, грн..;

-          очищення території прилеглої до полігону в районі контрольних свердловин – 19,7 тис. грн.;

-          підвезення піску до місць загального користування – 6,6 тис.грн.;

-          поточний ремонт дорожньої розмітки – 5,9 тис.грн.;

-          поточний ремонт тротуарів – 5,4 тис.грн.;

-          захоронення невідомих безодніх – 2,7 тис.грн.;

-          виконання робіт з догляду за дренажними мережами – 2,6 тис.грн.;

-          поточний ремонт дерев’яних мостів – 1,9 тис.грн.;

-          поточний ремонт технічних засобів регулювання дорожнім рухом, а саме виготовлення та встановлення дорожніх знаків – 1,6 тис.грн. тощо.

 

З метою збереження естетичного вигляду стін багатоповерхових будинків та електроопор (стовпів) ми придбали 6 дошок для розміщення оголошень на суму 12 600 грн.

Найпомітнішим внеском у покращення благоустрою центру міста, я вважаю проведення капітальних ремонтів тротуарів. Капітальний ремонт тротуарів виконано за адресами вул.Победи,2; вул.Побєди,4; вул.Победи,10; пров.Дружби,8; пров.Дружби,14 на загальну суму 424,654 тис.грн., що в натуральних показниках становить 593,5 м2. Роботи проводилися силами комунального підприємства «КРЕМІННА – КОМУНСЕРВІС». Наприкінці року було розпочато ремонтні роботи тротуару по вул. Центральна. Через погодні умови завершені не були.

А ще до теми благоустрою я б відніс санітарну очистку річки Красна у центрі міста. Наше місто славиться саме зеленими насадженнями, природними багатствами. Нам пощастило, що у центрі міста протікає річка з мальовничими берегами. На очистку ділянки річки від сміття та захаращеного берега ми витратили 199 921 грн. , до того ж на облаштування місць відпочинку витратили 45,6 тис.грн. Маємо гарні відгуки від мешканців, плануємо цю роботу продовжити.

Для проведення робіт з благоустрою ми придбали культиватор та мотокоси для КП «КРЕМІННА – КОМУНСЕРВІС» на суму 34,9 тис.грн.

 

Санітарний стан міста

Протягом 2016 року за участю депутатів міської ради та комунальних служб проведено 8 сходів з питань благоустрою. Нами проводиться робота з залучення громади до спільних заходів з санітарної очистки міста шляхом проведення загальноміських суботників. Під час проведення цих заходів протягом 2016 року було ліквідовано 29 несанкціонованих сміттєзвалищ об’ємом 1556 м3.

            Проводились рейди щодо перевірки дотримання Правил благоустрою на території громади.

Всього проведено 36 рейдів:

-          з працівниками ВП ГУНП – 12 ;

-          СЕС – 6;

-          РДА – 3;

-          Сектором безпеки дорожнього руху Кремінського відділу поліції – 2;

-          Комісією по благоустрою та захисту рослин – 3;

-          Комісією по торгівлі – 10.

 

За порушення Правил благоустрою по ст..152 КУпАП складено 1 протокол. Виписано 4631 попередження та 24 приписи, надано 9 дозволів на зберігання будівельних матеріалів.

            За даними відділу розвитку інфраструктури житлово-комунального господарства та будівництва весною за допомогою підприємств, установ, організацій та населення міської громади висаджено 1336 дерев. І на сьогодні загальна площа зелених насаджень міста складає 659 га, площа зелених насаджень загального користування – 200 га, зелені насадження, які доглядаються – 22,1 га, площа газонів – 20,15 га, квітників – 2,0 га, парків – 2,0 га, скверів – 2,8 га.

 

 

Житловий фонд

                          

Будемо вважати, що я нашим членам територіальної громади нагадую деякі факти, які вони давно знають, а саме:

 Житловий фонд міста нараховує 93 багатоквартирні будинки. З них 5 будинків – житлово-будівельні кооперативи, 5 будинків – ОСББ, 83 будинки належать до комунальної власності територіальної громади та обслуговуються КП «КРЕМІННА – КОМУНСЕРВІС».

Протягом останніх років роботи з капітального ремонту житлового фонду комунальної власності виконуються лише на умовах співфінансування мешканців квартир (дольова участь мешканців виражається у придбанні матеріалів для проведення робіт). В умовах теперішньої складної ситуації наші люди фінансово (і мабуть морально) не спроможні брати участь у ремонті навіть власних будинків. Тому капітальних ремонтів було не багато. У 2016 році підприємством «КРЕМІННА – КОМУНСЕРВІС» виконано роботи по капітальному ремонту покрівель за адресами: вул. Центральна №8 (4,9,10 під), що в натуральних показниках становить 720,0 м2 , капітальний ремонт системи водопостачання в підвалі житлового будинку по вул.. Побєди №2 та капітальний ремонт козирків. Всього з міського бюджету на капітальний ремонт житлового фонду було витрачено 48 тис. 866 грн.

За звітний період надано дотації КП «КРЕМІННА-КОМУНСЕРВІС» на утримання ліфтового господарства житлового будинку за адресою: вул..Банкова,2 (60,8 тис.грн.) та фінансову підтримку на придбання шин для автотранспорту (47,1 тис.грн.).

У нашій роботі з житловим фондом є ще один важливий напрямок - формування інститутів управління жилими будинками та органів самоорганізації населення (ОСББ). У даному напрямку було проведено 6 загальних зборів мешканців багатоповерхових будинків. І за результатами проведеної роботи створено два ОСББ, а саме: «ЗАТИШОК КРЕМІННОЇ» (вул.Титова,1), «БІБІЛІОТЕЧНЕ» (пл..Красна,6).

(Ми не маємо власного теплового господарства)

Констатуємо, як факт, що мешканці багатоповерхових будинків продовжують відключатися від мереж централізованого опалення. У 2016 році було проведено 10 (десять) засідань комісії з розгляду питань, пов’язаних з відключенням споживачів від мереж центрального опалення та гарячого водопостачання (ЦО та ГВП). Розглянуто та надано дозвіл на відключення від мереж ЦО та ГВП 75 громадянам, затверджено акти на відключення квартир від внутрішньобудинкових мереж центрального опалення та гарячого водопостачання 42 громадянам. І як результат на сьогодні маємо показник – 65,7 % квартир із загальної кількості всього житлового фонду мають індивідуальні системи теплопостачання.

 

 

Соціально-культурна сфера

 

            Відсутність соціальних, культурних, спортивних, освітніх закладів у підпорядкуванні міської ради не звільняє нас від участі у соціальному і культурному житті міста. Звичайно, в межах повноважень.

Депутатами міської ради у 2016 році було прийнято:

- Програму проведення урочистих та святкових заходів у м. Кремінна на 2016 рік;

- Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2016 рік;

- Порядок надання допомоги на поховання

            Видатки по загальноміських заходах за звітний період становили 244,8 тис.грн., в т.ч.

зимові свята

-          святкові заходи з нагоди Новорічних свят – 56,7 тис. грн.(новорічні проектори та гірлянди – 27,4 тис.грн., салют – 14,8 тис.грн., облаштування площі - 14,5 тис.грн.)

-          святкові заходи з нагоди Дня Святого Миколая – 4,9 тис. грн. (придбання подарунків дитям дошкільних навчальних закладів),

-          святкові заходи з нагоди проводів зими – 13,0 тис.грн. (сувеніри та призи – 9,6 тис.грн.)

відзначення пам’ятних дат, серед яких:

-          День вшанування учасників бойових дій на території інших держав - 2,0 тис. грн.,

-          урочистості до дня Перемоги – 2,0 тис.грн.,

відзначення професійних свят (День знань, День вихователя, День вчителя, Всеукраїнський День бібліотек, День Місцевого Самоврядування тощо) – 22,1 тис.грн. (квіти, грамоти, сувеніри),

урочистості

-          з нагоди міжнародного дня захисту дітей - 13,2 тис.грн.(іграшки -4,2 тис.грн., футбольна форма 8,4 тис.грн.),

-          до Дня Незалежності – 10,1 тис.грн.(грамоти, квіти, сувеніри),

-          до Дня Захисника України – 2,8 тис.грн. (подарунки)

святкування та організація з нагоди дня міста

-          спортивних заходів– 118,0 тис.грн. (кубки, грамоти – 22,3 тис.грн.,

-           книга «Это нашей истории строки» - 4,3 тис.грн., запрошення групи та організація свята – 42,0 тис.грн.,

-          організація салюту, виготовлення банерів та листівок – 16,9 тис.грн.);

 

На виконання Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016 рік оздоровлено 22 дитини, в т.ч. 21 обдарована дитина та 1 дитина-інвалід. Діти були оздоровлені в ПЗОВ «Мрія» м.Кремінна, вартість однієї путівки становить 3 398 грн.

            У 2016 році надано допомоги на поховання (деяких категорій осіб) на 8 228,4 грн.

            Своїми коштами ми беремо участь у загальнодержавній програмі зайнятості населення. У 2016 році на громадські роботи виділено 37 646 грн.

Надано районному бюджету субвенцію в сумі 107,7 тис. грн. на утримання 2 шт. од. соціальних працівників, які надають соціальні послуги на території міста.

 

Передавши в оперативне управління дошкільні навчальні заклади та заклади культури ми не залишили їх без уваги:

- за рахунок коштів Міжнародної організації з міграції (МОМ) проведені роботи з заміни віконних (21 шт.) та дверних блоків (4 шт.) у Міському Будинку культури (перша шахта) та НВК №3 замінено 56 шт. вікон та 2 шт. дверей.

- розроблено проект «Енергозберігаючий проект у двох закладах освіти (ДНЗ №1,2) у м.Кремінна», що включає міжнародну технічну допомогу від Цільових Фондів «Північної ініціативи гуманітарної підтримки та енергоефективності (Україна)» НЕФКО («Фонд NSU») та Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля («Фонд Е5Р») та підписано Договір про грант NSU 6/16 Е5Р 6/16 від 21вересня 2016 року. Загальний бюджет проекту 210 000 євро. Кошти направляються на впровадження енергозберігаючих заходів у ДНЗ «Ластівка» та ДНЗ «Катруся», а саме: заміна вікон та дверей, утеплення зовнішніх стін, капітальний ремонт та утеплення даху, капітальний ремонт внутрішнього освітлення, встановлення індивідуальних теплових підстанцій, встановлення вентиляції з рекуперації тепла. Термін реалізації проекту 2016 - 2018р.р.

- підписано Угоду про отримання фінансів з Європейського інвестиційного банку (проект «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України») на проведення капітального ремонту (заміна) віконних блоків ДНЗ «Ластівка» - 297,5 тис.грн. та ДНЗ «Катруся» - 298,2 тис.грн.. Термін реалізації проекту 2016 - 2017р.р.

 

Ведеться спільна робота в напрямку соціальної сфери з міжнародними організаціями:

- за рахунок Агентства США з міжнародного розвитку в рамках проекту «Луганськ об’єднується: платформа громадсько-державного діалогу» встановлені дошки об’яв та інформаційні стели, світлодіодне інформаційне табло на фасаді міської ради, впроваджено три веб-сервісу - загальна сума проекту 55 200 грн.

- міська рада залучилася у грудні 2016 року до Програми ПРООН «Відновлення врядування та примирення на територіях України, що постраждали від кризи», мета якої надання допомоги новостворюваній Кремінській об’єднаній громаді, в першу чергу в частині надання якісних послуг мешканцям громади.

- у грудні 2016 року ми залучилися до Програми Міжнародного благодійного фонду «Український жіночий фонд» в рамках спільного Проекту структури ООН Жінки та Програми розвитку ООН «Відновлення врядування та примирення на територіях України, що постраждали від кризи», мета якого мобілізація громад задля розширення прав і можливостей жінок, проект має на меті підсилити спроможність регіональних органів влади та органів місцевого самоврядування у складанні гендерно-орієнтованих планів відновлення, підвищення рівня безпеки чоловіків та жінок у постраждалих від конфлікту громадах та посилення потенціалу жінок в мобілізації внутрішніх ресурсів громад, що передбачає прозорість та підзвітність у прийнятті рішень

Робота центру надання адміністративних послуг

У зв’язку з розширенням повноважень органів місцевого самоврядування, децентралізації, демонополізації та оптимізації надання адміністративних послуг створено при виконкомі міської ради Центр надання адміністративних послуг.

Послуги надаються у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб, у сферах державної реєстрації речових прав на нерухомість та державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців. Підтвердженням правильності нашого рішення є статистика наданих послуг за півроку роботи Центру всього надано послуг 5901. Це без урахування надання численних консультацій. Довідок соціально-правового характеру видано 8 016 од.

 

 

Земля

Основним багатством громади є земля. Безумовно розбазарювати землю добрий господар не буде. Наша задача берегти її і користуватися нею з розумом – отримувати прибуток. Відповідно до чинного законодавства України використання земельних ділянок є платним. (Окрім пільгових категорій землекористувачів – пенсіонери, деякі бюджетні установи, релігійні організації, державні спортивні заклади, інвалідні організації). Таким чином кожен добросовісний користувач повинен оформлювати право власності або право користування на землю і відповідно сплачувати плату за землю. Це і є наш місцевий прибуток. Нашим землевпорядним відділом ведеться постійний контроль за справлянням плати за землю. Плата за землю (оренда) за 2016 рік надійшла до бюджету міста у сумі 3649394,87 грн., в тому числі:

-          юридичні особи – 2483857,46 грн.,

-          фізичні особи – 1165537,41 грн..

Станом на 01.01.2017 кількість орендарів, з якими укладено договірні відносини складає 278 осіб, із них:

-          юридичних осіб – 47,

-          фізичних осіб - 231,

Всього діючих договорів оренди – 323. Це з урахуванням того, що деякі орендарі мають у користуванні не одну земельну ділянку.

У 2016 році міською радою було продано 3 земельних ділянки на загальну суму 450 тис, із них поступило до бюджету 259,5 тис:

- 2 земельних ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку;

- 1 земельна ділянка – для іншого громадського призначення.

            Зараз міською радою проводиться робота щодо встановлення меж міста Кремінна. На сьогодні в заключному етапі знаходиться процедура погодження Схеми землеустрою і техніко- економічне обґрунтування використання й охорони земель міста Кремінна Кремінського району Луганської області, розроблена ТОВ «Компанія «ТВІСТ»

За 2016 рік до міської ради з питань земельних відносин надійшло 375 звернень від юридичних та фізичних осіб, які було нами розглянуто та винесено на розгляд міської ради. У результаті їх розгляду прийнято відповідні рішення міської ради:

50 рішень про надання дозволу на складання проектів відведення земельних ділянок, з них:

-          22 рішення під житлову забудову та ведення особистого селянського господарства, із них 8 рішень під житлову забудову для учасників АТО;

-          4 рішення виділення земель сільськогосподарського призначення;

-          14 рішень для комерційних цілей;

-          2 рішення для громадської забудови;

-          6 рішень щодо зміни цільового призначення земельних ділянок

43 рішення про затвердження проектів відведення земельних ділянок та надання їх в приватну власність або в оренду, з них:

-          14 проектів щодо відведення земельних ділянки під житлову забудову та ведення особистого селянського господарства;

-          17 проектів щодо відведення земельних ділянки для комерційних цілей;

-          4 проектів щодо відведення земельних ділянок сільськогосподарського призначення в оренду;

-          4 проектів щодо зміни цільового призначення земельної ділянки;

-          1 проектів щодо відведення земельної ділянки для будівництва бювєту;

209 рішень щодо надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості);

73 звернень що затвердження технічної документації із землеустрою та передачі в приватну власність або в оренду земельних ділянок.

            Відповідно до прийнятих рішень у 2016 році міською радою передано в приватну власність нашим громадянам земельних ділянок загальною площею 8,5071 га.

 

 

 

 

Інвестиційна діяльність

У розділах зазначених вище вже були вказані факти інвестиційній діяльності міської ради . Зараз я хочу узагальнити масштаб цієї роботи, а саме:

міська рада розробила та прийняла участь в проектах, які фінансуються міжнародними донорами та державними фондами. Загальна сума залучених коштів у 2016 році складає 16 124,7 тис.грн., що перевищує загальну суму власних надходжень на 2 895,2 тис.грн. (власні доходи становлять 13 424,3 тис.грн.). Тобто до своїх власних коштів ми залучили інші.

Вважаю не зайвим, у цьому розділі нашої діяльності нагадати, що в звітному періоді підписані контракти з міжнародними донорами, які дозволять залучити додаткових коштів до міського бюджету 61 093,5 тис.грн.

Бювет

Наша громада отримала цінний подарунок – у центрі міста керівник (власник) підприємства «ПІНТА- пивоварений завод», який знаходиться на землі міської ради, Володимир Струк нам збудував архітектурну споруду, яка функціонує, як джерело артезіанської води, постійно, для всіх і безкоштовно. Цей меценатський вчинок ми розцінюємо також як вагому інвестицію.

 

Звернення громадян

Значна частина роботи міської ради виконується і планується відповідно до звернень громадян.

У 2016 році ми отримали 110 письмових та усних звернень / 132 за 2015 рік/, що на 22 звернення менше у порівнянні з минулим роком.

            Через органи влади та органи вищого рівня надійшло 59 звернень:

райдержадміністрацію - 55

райраду - 1

прокуратуру - 3

 Ці звернення з питань житлово-комунального господарства: зокрема виконання ремонту комунікаційних мереж багатоквартирних будинків, ремонту доріг, освітлення вулиць міста, вивіз сміття, зріз аварійних дерев, вирішення земельних питань. Звернення громадян виконувались без порушень чинного законодавства.

                 Протягом 2016 року, за соціальним статусом найбільше звернень надійшло від пенсіонерів – 51 звернення, 16 – колективних (220 підписів).

 За тематикою питань, що порушувалися: з питань комунального та дорожнього господарства - 64 звернення. Актуальними залишаються питання благоустрою території міста, зрізу аварійних дерев, ремонту доріг, відновлення вуличного освітлення, чистка русла річки Родникової, тощо.

З питань земельних відносин ми отримали 19 звернень (про встановлення чи відновлення меж присадибних земельних ділянок, порушення норм земельного законодавства та добросусідських відносин).

     З загальної кількості отриманих звернень 5 повторних.

51 звернення розглянуто на засіданнях виконавчого комітету.

 

Вважаю, можна підвести підсумки.

Отже, робота ради

Початком роботи Кремінської міської ради сьомого скликання, яка складається з 24-х депутатів, секретаря ради, очолює раду міський голова, вважаємо 11 листопада 2015 року. У раді функціонує (працює, діє, здійснює діяльність) 5 постійних депутатських комісій, які попередньо розглядають проекти рішень ради, приймають рішення щодо їх розгляду на сесіях, обговорюються детально програми, проекти.

З 11 листопада 2015 року по сьогоднішній день було скликано 18 сесій, на яких прийнято 564 рішення, з них:

 - регуляторних актів – 2

 - з земельних питань - 367

 

Проведено 67 засідань постійних депутатських комісій

 

Виконавчий комітет ради

Кількість та персональний склад виконавчого комітету затверджено депутатами міської ради сьомого скликання - 12 чоловік.

Протягом 2016 року проведено 19 засідань виконавчого комітету, на яких прийнято 287 рішень. З них:

-          81 - про затвердження проектно-кошторисних документацій;

-          47 – про присвоєння поштових адрес;

-          28 – з питань роботи комунальних підприємств та житлово-комунального господарства;

-          21 – попередній розгляд питань для винесення їх на розгляд міської ради;

-          21 – надання дозволів на здійснення торгівлі;

-          22 – про виділення коштів на поховання;

-          18 – про індивідуальне будівництво;

-          11 – розгляд та затвердження звітів про експертну грошову оцінку, землі, майна;

-          11 – з питань роботи виконкому та постійно діючих комісій при виконавчому комітеті;

та інші.

При виконавчому комітеті міської ради постійно діють постійні комісії

-          з обстеження житлово-побутових умов (складено 28 актів);

-          адміністративна комісія;

-          з розгляду питань відключення споживачів від мереж централізованого опалення;

-          щодо поводження з безхазяйними відходами;

-          конкурсна комісія з визначення перевізників на автобусних маршрутах загального користування;

-          з питань ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;

-          житлова комісія;

-          з обстеження житлових будинків та інших споруд;

-          з розгляду та погодження актів відповідності паспортів маршрутів регулярних перевезень

 

 

Міський голова                                                                   Ю.О. Прокопенко

Read 789 times

Main Menu

Kremins'ka TG